Што е најлошо во животот?

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Најлошото нешто во животот е да немаш цел .. Да живееш од денес за утре... Тогаш си умрел , иако си жив .. :)

Член од
27 септември 2007
Мислења
1.028
Поени од реакции
440
Најлошо е да немаш дом,семејство,храна, да немаш љубов, здравје:toe:

Член од
30 декември 2008
Мислења
131
Поени од реакции
20
Да живееш од денес за утре... Тогаш си умрел , иако си жив .. :)
Напротив,ТРЕБА да живееме од денес за утре затоа што никој од нас не знае кога му е судено да умре.И тоа да го живееме денешниов ден исто како да ни е последен...Мислам,не треба да правиме планови и нивна реализација во иднината(однапред) затоа што иднината не е толку важна колку што е важна сегашноста-ОВОЈ МИГ.
Спонтаноста е онаа која треба да не одведе по вистинскиот пат...

Според мене најлошо нешто во животот е да се лизгаш на тобоган од жилети и да паднеш во соленото море...:pos2:

Член од
2 октомври 2008
Мислења
45
Поени од реакции
1
НАЈЛОШО Е ДА ЗНАЕШ СЕ ЗА ЕДНА ОСОБА,ДА КРИЕШ,А ОНА ТОА ДА НЕ ГО ЗНАЕ ТОА И ПОТАЈНО ДА ПРАВИШ ДА СТРАДА ЗА ОНА ШТО ГО НАПРАВИЛА...НАЈЛОШО Е ДА САКАШ А ДА НЕ СИ САКАН.НАЈЛОШО Е ДА БИДЕШ ИЗИГРАН ОД БЛИСКИТЕ.И ОД СЕ НАЈЛОШО Е КОГА БЛИЗОК ЌЕ ТИ УМРЕ...

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Напротив,ТРЕБА да живееме од денес за утре затоа што никој од нас не знае кога му е судено да умре.И тоа да го живееме денешниов ден исто како да ни е последен...Мислам,не треба да правиме планови и нивна реализација во иднината(однапред) затоа што иднината не е толку важна колку што е важна сегашноста-ОВОЈ МИГ.
Спонтаноста е онаа која треба да не одведе по вистинскиот пат...
Зашто ми вреди утрешниот ден ако немам надеж дека ќе си поминам убаво ,ако немам цел со која ќе ми кулминира истиот ?
Што ако умрам без идеи , без цел ? Ќе ми прави разлика дали сум се обидел да ги остварам моите цели , подобро е да се обидам отколку се да препуштам на спонтаноста...

k@z@n

RS power
Член од
3 март 2008
Мислења
997
Поени од реакции
53
Кога нема што да јадеш и незнаеш што ќе биде утре.

Член од
10 август 2008
Мислења
744
Поени од реакции
266
Зашто ми вреди утрешниот ден ако немам надеж дека ќе си поминам убаво ,ако немам цел со која ќе ми кулминира истиот ?
Што ако умрам без идеи , без цел ? Ќе ми прави разлика дали сум се обидел да ги остварам моите цели , подобро е да се обидам отколку се да препуштам на спонтаноста...
Се сложвам. Секако дек постојт ризик то шо го очеквиш да не се случит и да бидиш разочаран, ама бар ќе знајш дек си се обидел.
А не ко ветрушка да луташ лево десно и така да ти поминит животов.

Иначе, би рекла дека еднакво лошо е и да живејш без пријатели, пошо чоекот е социјално суштество на кое му е потребна комуникација и дружење. Нормално, нема да умриш без пријатели, ама ќе се осеќаш напуштен, осамен, депресивен, а то во никој случај не е убо чуство :smir:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.262
Ако немаш надеж да си поминеш убаво утре, тогаш што ќе ти е и ова денес?
Која е таа цел за која зборуваш? Си имаш зацртано една цел и ги прескокнуваш сите наредни денови додека дојде таа?

Болдираното - целта на животот е живеењето. Целта не треба да се замислува како 4 милиони денари или Ауди А8.

M

marsovka

Гостин
да изгубиш надеж и вера и цел.
Да бидеш едноставно празен.

Член од
4 декември 2007
Мислења
119
Поени од реакции
4
da moras da ides vo wc u ladna vecer a da ti e mnogu toplo da ne ti se stanuva a moras :icon_mrgr

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Уф, тешко прашање. Има многу одговори. Но ај ке склопав во едно. Да живееш без никаква цел и ако те нема на никого да недостасуваш. Како да не си живеел. Живот како дух.

Kajgana Shop

На врв Bottom