Исто мислам и јасНајлошо е да немаш дом,семејство,храна, да немаш љубов, здравје
Се согласуам ! :smir:Најлошото нешто во животот е да немаш цел .. Да живееш од денес за утре... Тогаш си умрел , иако си жив ..
Напротив,ТРЕБА да живееме од денес за утре затоа што никој од нас не знае кога му е судено да умре.И тоа да го живееме денешниов ден исто како да ни е последен...Мислам,не треба да правиме планови и нивна реализација во иднината(однапред) затоа што иднината не е толку важна колку што е важна сегашноста-ОВОЈ МИГ.Да живееш од денес за утре... Тогаш си умрел , иако си жив ..
Зашто ми вреди утрешниот ден ако немам надеж дека ќе си поминам убаво ,ако немам цел со која ќе ми кулминира истиот ?Напротив,ТРЕБА да живееме од денес за утре затоа што никој од нас не знае кога му е судено да умре.И тоа да го живееме денешниов ден исто како да ни е последен...Мислам,не треба да правиме планови и нивна реализација во иднината(однапред) затоа што иднината не е толку важна колку што е важна сегашноста-ОВОЈ МИГ.
Спонтаноста е онаа која треба да не одведе по вистинскиот пат...
Се сложвам. Секако дек постојт ризик то шо го очеквиш да не се случит и да бидиш разочаран, ама бар ќе знајш дек си се обидел.Зашто ми вреди утрешниот ден ако немам надеж дека ќе си поминам убаво ,ако немам цел со која ќе ми кулминира истиот ?
Што ако умрам без идеи , без цел ? Ќе ми прави разлика дали сум се обидел да ги остварам моите цели , подобро е да се обидам отколку се да препуштам на спонтаноста...
Ако немаш надеж да си поминеш убаво утре, тогаш што ќе ти е и ова денес?Зашто ми вреди утрешниот ден ако немам надеж дека ќе си поминам убаво ,ако немам цел со која ќе ми кулминира истиот ?
Што ако умрам без идеи , без цел ? Ќе ми прави разлика дали сум се обидел да ги остварам моите цели , подобро е да се обидам отколку се да препуштам на спонтаноста...
е па мислам дека не постои полошо од ова, ако немаш дом, семејство, љубов нема за што да живееш.Најлошо е да немаш дом,семејство,храна, да немаш љубов, здравје