Дијанетика и Скиентологија

Член од
9 март 2009
Мислења
53
Поени од реакции
5
Тие што таму работат не се замараат кој што мисли и пишува за нив на интернет, така да не си ласкај дека некој од нив се потегнал да дојде на форумов и да праи муабет со тебе.

Јас не работам таму, чисто да ти го намалам изборот при твоето нагаѓање
А каде работиш?

Во Нарконон?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
До сега не најдов ни една грешка во постовите ExScientologist, ако имаш време пиши уште нешто.

Народе ова е правата вистина за саентологијата ! ! !

А каде работиш?

Во Нарконон?

Нарконон ке дојде како на времето во СФРЈ што беше ПОДРАЧНА ЕДИНИЦА / РЕГРУТЕН ЦЕНТАР !!!

G

GirlSk

Гостин
Не работам во Нарконон. Мора ли да работам во некоја од тие организации за да ја бранам Скиентологијата?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Важно е дека одма те разбрав дека си во некаква врска со нив.

G

GirlSk

Гостин
Деца се гледа дека немате попаметна работа од тоа да тепате време на интернет и да зборите за теми за кои не сте упатени. Дојдов на темава зошто видов некој кој тврди дека е Ex Скиентолог, кој се наостри уште во првиот свој пост дека ќе ја напаѓа Скиентологијата ама откако прочитав два, три негови поста видов дека само за џабе ќе му реплицирам, у старт се издаде дека нема појма што збори, со кој збори , почна со ниски удари, така да воопшто не ме интересира што има понатака да каже за темава. А вие читајте му ги постовите, може ќе се “просветлите“ од неговите лаги и неосновани обвинувања.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Деца се гледа дека немате попаметна работа од тоа да тепате време на интернет и да зборите за теми за кои не сте упатени. Дојдов на темава зошто видов некој кој тврди дека е Ex Скиентолог, кој се наостри уште во првиот свој пост дека ќе ја напаѓа Скиентологијата ама откако прочитав два, три негови поста видов дека само за џабе ќе му реплицирам, у старт се издаде дека нема појма што збори, со кој збори , почна со ниски удари, така да воопшто не ме интересира што има понатака да каже за темава. А вие читајте му ги постовите, може ќе се “просветлите“ од неговите лаги и неосновани обвинувања.

Многу подобро е ако немаме попаметна работа да тепаме време на интернет отколку да тепаме време по секти.

Ич не се замарај со нас, гледај си ја твојата работа.

Член од
9 март 2009
Мислења
53
Поени од реакции
5
Искрено, не ти посакувам ништо лошо Girl Sk, јас би бил најсреќен да слушнам дека работите ќе се сменат на подобро и дека добрите работи од Скиентологијата и дијанетиката ќе останат, а налудничавите и деструктивните ќе бидат елиминирани, подобро од самата внатрешна организација отколку од законот, а верувај ми обрачот ссе повеќе се стега.

Ја гледаше последната роденденска ЛРХ (Л Рон Хабард) Прослава?

Каде беа статистиките што покажуваат како работеле скиентолошките организации низ светот? Каде беа Студентските поени кои покажуваат колку луѓе одат да учат курсеви, или колку аудитинг саати се направени во минатата година?

*За тие што не знаат, Скн центрите низ светот фактички праат пари со тоа што продаваат обука(курсеви) и аудитинг (техники кои ти ги испорачува обучен аудитор-консултант кои ги плаќаш од 1000 до 3000 евра за 12:30 саати интензивен аудитинг)

Каде беа вестите за широка експанзија на скиентологијата во другите полиња, Нарконон, Криминон, Применето школство исл. Сите овие активности биваат затварани низ светот, и должат огромни пари на доверителите за кирија, сметки, даноци...

Што прикажуваше овој пат Дејвид Мискевиџ (David Miscavige)?

прикажуваше план за реконструкција, градба и купување ан нови организации, за на крај на прославата како и вообичаено, да ги затвори присутните и со помош на своите Регистратори (Salesmen) да ги истиска сите можни пари за донација кон овие градби кои ќе станат новите Идеални оргови (организации) кои ќе опслужувааат стампедо од луѓе заинтересирани за скиентологијата.

Проблемот е што и постоечките Идеални оргови се во моментов празни, а донациите од луѓето се користат, за купување недвижнини, за најновиот бизнис на менаџментот на скиентологијата, кој кутрите скиентолози на пониски нивоа не го знаат....

Кажи ми што се обидуваш да заштитиш? Која скиентологија? принципите пишани од Хабард? Сегашниот менаџмент? Својата одлука еднаш донесена дека без Скиентологијата светот нема да продолжи?

Јас се обидувам да ја отстранам компулзивноста на скиентолозите да веруваат слепо во билошто, чисто затоа што тоа им е сервирано од Скиентолошка организација, од стаф скиентолог, или од Sea org (скиентолошкиот менаџмент).

Сам Хабард вели: Гледај, не слушај

Епа покажи ми дека го правиш тоа. знаеш ли како умрел Хабард и како Мискевиџ дошол на власт? Знаеш ли како во 1982 повеќето сопственици на мисии (мали скн организации како Хабардовиот центар во Скопје) и тоа најуспешните се декларирани за Супресивни личности?

Ако кажуваш дека знаеш се повеќе за скиентологијата треба да ги знаеш и овие факти. Знаеш ли зошто никој во Скиентолошка организација нема да ти одговори на овие прашања? Ако скиентологијата се бори за Вистината и за човекови права, треба секој скиентолого да ја знае целата историја на Хабард и Дијанетика и Скиентологија.

Се согласуваш GirlSk?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Искрено, не ти посакувам ништо лошо Girl Sk, јас би бил најсреќен да слушнам дека работите ќе се сменат на подобро и дека добрите работи од Скиентологијата и дијанетиката ќе останат, а налудничавите и деструктивните ќе бидат елиминирани, подобро од самата внатрешна организација отколку од законот, а верувај ми обрачот ссе повеќе се стега.

Мислам дека доброто што е во саентологијата не е ништо ново што тие ги измислиле!

Сите тие добри работи што тие ги проповедаат дека се добри сега, не се ништо ново, и се проповедале многу време пред да се појави саентологијата.

G

GirlSk

Гостин
Сите ови работи што ги изнакажа се истите работи што ги тврдат и овие од Anonymous, им ги гледам тоа видеата на YouTube и ги знам нивните ставови, се што изнапиша ти е од тоа што они го тврдат. Како ти знаеш што се дешава по светов со Скн организации?
Точно, гледај ама ти изгледа само го гледаш тоа што тебе ти одговара, пошто од збор до збор ги изрецитира ставовите на Anonymous. Каде точно ТИ лично го виде ова дека се случува со Скиентологијата во светот? Муабетов ти е рекла казала, само шпекулации.
Ти од кај ја дозна целата историја за Хабард? А, да од интернет и од оние со маскине што праат будали од себе дур протестираат. Како можеш да веруваш на тие луѓе што се кријат зад маски и интернет?

Член од
9 март 2009
Мислења
53
Поени од реакции
5
Хахаха сепак се работи за славниот Ненад Нешовиќ.

Ќе ви кашам нешто повеќе за господинот Ненад, но прво сакам уабво да прочитате што напиша погоре, оти тоа е една од главните тактики за справување со „црна пропаганда“ каско што би кажале во Скн. Ако некој зборува нешто лошо за тебе и е опасност по твојот углед направи го следново:

1. дискредитирај го „изворот“ на информацијата. Не знае за што зборува, сигурно има направено некакков криминал, па не сака Скиентологијата да му го разоткрие и затоа сака да ја уништио скиентологијата (по можност најди нешто што можеш да му го прикачиш на критикувачот, ако не измисли бидејќи тоа е за најдоброто за најголемиот број - во најдобар интерес)
2. Направи ја темата неинтересна и неважна за следење или просто кажи дека сето ова се куп лаги
3. по можност презентирај факти кои се во твоја корист (очигледно ги нема).

Така?

G

GirlSk

Гостин
Ти ептен се занесе, верувај дека никој од вработените не се замара со форуми и не си тепа време тука за џабе, женско сум, и ви се обратив со деца зошто сум сигурна дека сум постара од сите вас тука.

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Ти ептен се занесе, верувај дека никој од вработените не се замара со форуми и не си тепа време тука за џабе, женско сум, и ви се обратив со деца зошто сум сигурна дека сум постара од сите вас тука.
Имаш 19 години. Тешко дека си постара од сите нас тука, а за мене си само дете а фала богу само дете и би можело да верува во сите овие глупости.

G

GirlSk

Гостин
кај виде дека имам 19 години? леле ја стварно со деца сум имала работа

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Мислам дека не е 19, ама 29-30 е сигурно, најмногу 31 ! ! !

Ценет мој колега Ех, кога веке спомна НАРКОНОН зошто не се докажеш, или напиши го во форма на оверт како сакаш.:toe:

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
кај виде дека имам 19 години? леле ја стварно со деца сум имала работа
Моја грешка го помешав бројот со постови со бројот на години. Стојат најчесто едно под друго за тие кои имаат внесено години. А слободно можеш да кажеш колку години си и какво образование имаш завршено ако сакаш да се преставиш како попаметна и поискусна од нас.

Kajgana Shop

На врв Bottom