Call of Duty 4: Modern Warfare

• Креатор на темата Креатор на темата Cyber lord
  • Време на започнување Време на започнување
Штознам ја па сум сретнал повеќе читери на cod4 отколку на MW2, и двете ми се пиратски, т.е. MW2 ја играм на Алтер. Е сега на MW2 има дупло поише кампери ама тоа веќе е до самите играчи, не до играта.

Штознам ја па сум сретнал повеќе читери на cod4 отколку на MW2, и двете ми се пиратски, т.е. MW2 ја играм на Алтер. Е сега на MW2 има дупло поише кампери ама тоа веќе е до самите играчи, не до играта.

Веруј до играта е....сите сакаат да направат што е можно повеќе убиства кампирајќи за да ги употребат killstreak-овите.

Веруј до играта е....сите сакаат да направат што е можно повеќе убиства кампирајќи за да ги употребат killstreak-овите.

Па да понекогаш имам чувство дека cod4 беше далеку поизбалансирана од MW2 во поглед на killstreak-овите. Во MW2 улетуе некој тип на сред партија, со маратон, лајтвејт и командо перкови, педерски игра хит анд ран, (ова е најчест случај, има вакви случаеви и со кампери што сакаат да добијат голем килстрик ама јас намногу со вакви типови сум играл у сервер) прави голем килстрик, и со AC130/Chopper Gunner го добива мечот, а пред тоа ти цело време си водел. :zid:

Додека во cod4 скоро и да немаше хит анд ран убиства (ограничен маратон и без командо) и дупло помалце кампери.

Значи да си ја купиш играта. Иако не е некоја игра за која вреди да се дадат 60 евра - многу е скапа. Ама ако сакаш без измамници тоа е единствен начин.

ок,

но сега ми текна нешто друго, дали некој од вас видел реклама каде преку е-маил или преку пошта се обраќаме до владат со идеи во што да ги вложат парите од буџетото мислам. Дали може некој да им прати како идеја, стручно да го објасни колку чини правење на една оваква игра како оваа кол оф дути само со македоснки градови и планини како мапи, со македоснки специјални единици волци, тирги и др. со македонски јазик и тоа ние да му го продадеме на светот и со тоа ќе биде интересно по наши улици и места да се има акција и преку играта и македонија ќе се рекалмира.

јас мсиалм дека не е скап проект во споредба со споменици и слично а ќе има и заработувачка. колку отприлика чини да се направи една ваква игра? и дали ова идеја е остварлива?

ок,

но сега ми текна нешто друго, дали некој од вас видел реклама каде преку е-маил или преку пошта се обраќаме до владат со идеи во што да ги вложат парите од буџетото мислам. Дали може некој да им прати како идеја, стручно да го објасни колку чини правење на една оваква игра како оваа кол оф дути само со македоснки градови и планини како мапи, со македоснки специјални единици волци, тирги и др. со македонски јазик и тоа ние да му го продадеме на светот и со тоа ќе биде интересно по наши улици и места да се има акција и преку играта и македонија ќе се рекалмира.

јас мсиалм дека не е скап проект во споредба со споменици и слично а ќе има и заработувачка. колку отприлика чини да се направи една ваква игра? и дали ова идеја е остварлива?

Хмм добра идеја ама мало морген ќе ја натераш владата на ова. Освен ако ние еден ден не оформиме гејмерска партија и не дојдеме на власт :)

Ова може да се направи во иднина, откако ќе ни се среди нашава држава на сите полиња. А и народот ќе негира, и тоа со право бидејќи земјава ни тоне, се повеќе сиромаштија, невработени (знаеш што сакам да кажам), а владата ќе финансира споменици и игри.
Или друга опција да им пратиш ваков мејл до некое студио од странство па ако им се допадне идејата у странство да се прави.

Хмм добра идеја ама мало морген ќе ја натераш владата на ова. Освен ако ние еден ден не оформиме гејмерска партија и не дојдеме на власт :)

Ова може да се направи во иднина, откако ќе ни се среди нашава држава на сите полиња. А и народот ќе негира, и тоа со право бидејќи земјава ни тоне, се повеќе сиромаштија, невработени (знаеш што сакам да кажам), а владата ќе финансира споменици и игри.
Или друга опција да им пратиш ваков мејл до некое студио од странство па ако им се допадне идејата у странство да се прави.

Види вреди да се проба, еве барам помош од вас кои сте повеќе упатени во гејмингот, јас сум понов и не сум толку добар со компјутери да им пратиме идејата па они нека размисалт, нека ги испитаат ефектите и бенефитот од нејзино реализирање па нека одлучат дали за нив вреди оваа идеја или не. до нас гејемрите е да им испратиме идеја и мислам дека е многу возбудливо во градот во кој живееш или некоја планина или било кое место од макеоднија да можеш да го играш во игра :vozbud:

Заинтересираните имаат три можности да го дадат својот придонес во креирањето на изборната програма на ВМРО-ДПМНЕ: преку и-мејл адресата: programa2011@vmro-dpmne.org.mk , по пошта на адреса: ул. „Македонија“ бр.17 а - Скопје и со директна достава во седиштата на општинските комитети на ВМРО-ДПМНЕ. Потоа настапува партискиот тим од експерти, кој „со внимание ќе ги разгледа предлозите и кон нив ќе пристапи со најголема сериозност“. Сепак, во огласот нема информација кога ќе биде „извлекувањето на среќните добитници“.

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=098EE7960B8DC746BAADE0B891026E34

само кажете ми дали некој постручен ќе с енафати да им ја пратиме оваа идеја ил ида барам на друго место некој што ќе ми напише стручно за правење таква игра?

Види вреди да се проба, еве барам помош од вас кои сте повеќе упатени во гејмингот, јас сум понов и не сум толку добар со компјутери да им пратиме идејата па они нека размисалт, нека ги испитаат ефектите и бенефитот од нејзино реализирање па нека одлучат дали за нив вреди оваа идеја или не. до нас гејемрите е да им испратиме идеја и мислам дека е многу возбудливо во градот во кој живееш или некоја планина или било кое место од макеоднија да можеш да го играш во игра :vozbud:

Заинтересираните имаат три можности да го дадат својот придонес во креирањето на изборната програма на ВМРО-ДПМНЕ: преку и-мејл адресата: programa2011@vmro-dpmne.org.mk , по пошта на адреса: ул. „Македонија“ бр.17 а - Скопје и со директна достава во седиштата на општинските комитети на ВМРО-ДПМНЕ. Потоа настапува партискиот тим од експерти, кој „со внимание ќе ги разгледа предлозите и кон нив ќе пристапи со најголема сериозност“. Сепак, во огласот нема информација кога ќе биде „извлекувањето на среќните добитници“.

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=098EE7960B8DC746BAADE0B891026E34

само кажете ми дали некој постручен ќе с енафати да им ја пратиме оваа идеја ил ида барам на друго место некој што ќе ми напише стручно за правење таква игра?

Паа ај ќе почекаме одзив од членовиве, ама најдобро би било да отвориш посебна тема за ова. Ако се пријават доволно членови на кој им се допаѓа идејата и би можеле да помогнат, тогаш ќе пратиме мејл. :)
Јас сум за, ама би можел да помогнам само во одредени сфери (на пр. концептот итн.) значи ќе мора да се собереме 10-15 души минимум.

Не ви е лоша идејата, и јас би помогнал, ама и јас можам да помогнам како што кажа мастер само во одредени сфери, 3D програми сеуште не сум почнал да ги разработувам...

Луѓе можда не сме се разбрале, ние треба само идеја да им дадеме а нивните експерти кои ќе ја разгледаат после ќе одлучат дали од домашен тим или на странски тим ќе ја дадат реализацијата.

Тие што се разбираат од компјутерски игри можат само да наведат приемри, колкав тим треба, средства опрема колку тоа ќе кошта, идеја за приказна околу играта и слично. Тоа треба некој што се разбира у кратко писмо да им го испрати преку е-маил и што би се рекло да им отвори очи дека им и бенефит од ваков проект, дека парите ќе се вратат.

When a video game like Call of Duty Black Ops debuts, it’s hard to measure its true impact. The latest installment of the modern combat game series has sold more than 5.6 million copies and could very well top 20 million units sold by the end of January or so. With the game selling at $60 each or more, those unit sales generated revenues of $360 million on the first day and could yield $1.2 billion in revenues in the first three months.

Значи јас не се разбирам у тој дел, секој што може да им објасни нека праќа е-маил :helou:

п.с. можеби е подобро од повеќе луѓе да добијат е-маил со слична идеја за да може после таа да се оствари, и ние гејемрите да возиме на мапа водно нед фор спид ;)

Хмм не мислите дека игра со историски карактер би била поинтересна. Пример положбата на Македонците во WW 2 или положбата на Македонците во Грција и Бугарија за време на војната. Или пак за проектот да биде поуспешен може да ја вметнеме и Србија (тогашна Југославија). Па како се бореле партизаните по планините, како се организирале ослободувањата на градовите. Во ваква игра може секакви елементи да се вметнат. Moже да биде ФПС со РПГ елементи (собирање храна, облека, муниција). Може пак и да бидеш некој познат водач на некој партизански одред. Па да бидеш нешто како squad leader.
Размислете и за ова. Многу работи имам да кажувам за ваква игра.

Абе ја хиџакнавте темата, ептен офтопик. Имат Општи дискусии, Нови идеи и сл.

Абе ја хиџакнавте темата, ептен офтопик. Имат Општи дискусии, Нови идеи и сл.

Па затоа реков да се отвори нова тема :) (или некои од модераторите нека ги префрлат овие мислења у темата Нови Идеи)

Хмм не мислите дека игра со историски карактер би била поинтересна. Пример положбата на Македонците во WW 2 или положбата на Македонците во Грција и Бугарија за време на војната. Или пак за проектот да биде поуспешен може да ја вметнеме и Србија (тогашна Југославија). Па како се бореле партизаните по планините, како се организирале ослободувањата на градовите. Во ваква игра може секакви елементи да се вметнат. Moже да биде ФПС со РПГ елементи (собирање храна, облека, муниција). Може пак и да бидеш некој познат водач на некој партизански одред. Па да бидеш нешто како squad leader.
Размислете и за ова. Многу работи имам да кажувам за ваква игра.

Друже прати го ова како идеја по е-маил :helou:

Мене ми се допаѓа твојата идеја

Друже прати го ова како идеја по е-маил :helou:

Мене ми се допаѓа твојата идеја
Џабе ќе праќам ако мислиш до владата. Треба на некоја компанија да пратиме идеја ама и тоа тешко дека ќе се реализира. Сум им праќал на Ubisoft неколку идеи за игри ама слабо дека прифатиле. За џабе реферати сум им пишувал и ме мрзи веќе. И дај нека направи некој тема за оваа дискусија, глупаво ми е тука да пишувам.

Како да играм мултиплеер?
Ја имам пиратската верзија, пишете по ПП овде е забранета пиратерија мислам.
Фала однапред.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom