Надал vs. Федерер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување

Навивам за:

• Вкупно гласачи
    393
Овој дуел е дуел на великаните.Можеби и најголемиот дуел помеѓу два тенисера во историјата.Нивните дуели се епски во кои и двајцата заслужуваат да победат.Штета што немаат играно натпревар на тврда подлога.

Овој дуел е дуел на великаните.Можеби и најголемиот дуел помеѓу два тенисера во историјата.Нивните дуели се епски во кои и двајцата заслужуваат да победат.Штета што немаат играно натпревар на тврда подлога.

Имаа на тврда подлога,како немаат.И тоа доста.Во Шангај иммат двапати играно,две победи на Федерер,имаат во Синсинати,исто победа на Федерер,и во Мајами мислам имаат играно,победа на Надал.На сите подлоги имаат играно!

Прво мислам дека нема да дојде до дуел на Ус опен меѓу Федерер и Рафа Надал во моментов според формата вака стојат работите 1.Надал 2.Ѓоковиќ 3. Мареј 4. федерер
Финале
Надал-Ѓоковиќ

ДУМАНЧО, обратно стојат работите,

Прво мислам дека нема да дојде до дуел на Ус опен меѓу Федерер и Рафа Надал во моментов според формата вака стојат работите 1.Надал 2.Ѓоковиќ 3. Мареј 4. федерер
Финале
Надал-Ѓоковиќ

Добро,од три тврдења,имаш едно погодено,односно првото!,а за другото неам коментар:pos2::pos2::pos2::pos2:!!!

Prvo da kazam deka navivam za Federer.
I ne, ne go mrazam Nadal. Ja podigna svojata igra za celo edno skalilo. Fenomenalen e...no...nekako (barem jas imam takov vpecatok) svojata igra kako da ja bazira pretezno na sila i brzina. Nekako premnogu surovo igra.
A Federer e elegancija vo dvizenje. Sekoj poteg go udira so mozok. Koga igra kako sto treba, mu nema ramen, nikoj ne mu e ni do kolena.
Maestro na terenot.

ako pobedi federer vecerva ke se vrati li na prvoto mesto??
Шансите да се врати Федерер на прво место до крајот на годинава се повеќе теоретски отколку реални, со оглед на формата на двајцата тенисери.Треба Надал да изигра катастрофално лошо, а Федерер да ги освои скоро сите турнири до крајов на годинава. За споредба, минатата година после US Open Федерер освоил 1325 поени (од можни 1900), а Надал 675 (од можни 1650). Тоа значи дека ако Федерер ги освои сите турнири до крајот на годинава (истите на кои учествувал и лани, вклучувајќи и го и US OPEN 2008), на Надал ќе му требаат само 250 поени од последниве неколку турнири за да остане број 1.
После вечерашното финале разликата меѓу Надал и Федерер ќе биде 1370 или 1070 во зависност од тоа дали ќе изгуби или ќе победи Федерер.

ako pobedi federer vecerva ke se vrati li na prvoto mesto??

Мислам не, барем сега за сега, пошто Надал доби екстра поени од ова учество (лани стигна само до 4 коло), а Федерер треба да ги одбрани поените од лани (ако не го освои ќе изгуби поени нели).

Со ваквата форма од денеска Федерер ќе се врати,дури Надал осети како е да се биде број 1,пошто реално тоа двојчето некако поише му одговара!:pos2::pos2::pos2:
ПОЗДРАВ ДО СИТЕ СО 13-тата ГРЕНД СЛЕМ ТИТУЛА НА ФЕДЕРЕР!!!!!!!!

Taka e bratce no Roger i pokraj tie uspesi si ostanuva obicen ne e kako pederceto da provocira da go suka topceto 40 pati i da se raduva na sekoj poen

attachment.php

attachment.php

Е ова е комплетен МАНГА!!!!А не тоа набиеното копиле Надал,шо само за у реклама за банани би го стаил!:pos2::pos2::pos2:
Има само набилдани мускули,ја нема интелегенцијата на Федерер првенствено,и никогаш нема да ја има.Тука Федерер е недостижен,за едно со неговата елеганција во ударите и движењата.Па ја ако глеав Надал никад немаше да се запишам на тенис!:pos2:

Ne be! Ja bi go stail u reklama za krema za soncanje ili taka neso! Moze i za traktori!

Имаа на тврда подлога,како немаат.И тоа доста.Во Шангај иммат двапати играно,две победи на Федерер,имаат во Синсинати,исто победа на Федерер,и во Мајами мислам имаат играно,победа на Надал.На сите подлоги имаат играно!
Мислев на Гренд Слем натпреварување.Инаку од трите подлоги само на тврда подлога Федерер може да му парира на Надал.На трева особено на земја Надал е недостижен со неверојатна физичка и психичка подготвеност.Тоа што не успеа Надал да се пласира во финале беше пад на концентрација.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom