TheTrooper
Психијатриски случај
- Член од
- 27 април 2009
- Мислења
- 6.833
- Поени од реакции
- 6.392
Па фала богу не се будали...
Баш се будали, и не само што се будали туку се и многу глупави. Зашто да не играат во регионална лига? Нацистички свињи, неспособни за ништо се, да не имаат добар фудбал, или секоја сезона во Лига на Шампиони играат, па многу ќе и дојде ваква лига. Не сакаат да играат србите со хрвати и обратно. Глупости, обични балкански срања, заради вакви работи балканот секогаш ќе биде дупка, секогаш ќе бидеме најзаостанат народ во европа. Затоа што многу примитивно размислуваат и србите и хрватите.Па фала богу не се будали...
Убаво викаш да бидат забранети гостовања и да биде лигата без гостински навиачи, пропадната како нашатаБаш се будали, и не само што се будали туку се и многу глупави. Зашто да не играат во регионална лига? Нацистички свињи, неспособни за ништо се, да не имаат добар фудбал, или секоја сезона во Лига на Шампиони играат, па многу ќе и дојде ваква лига. Не сакаат да играат србите со хрвати и обратно. Глупости, обични балкански срања, заради вакви работи балканот секогаш ќе биде дупка, секогаш ќе бидеме најзаостанат народ во европа. Затоа што многу примитивно размислуваат и србите и хрватите.
Ти ова сериозно брат ???Баш се будали, и не само што се будали туку се и многу глупави. Зашто да не играат во регионална лига? Нацистички свињи, неспособни за ништо се, да не имаат добар фудбал, или секоја сезона во Лига на Шампиони играат, па многу ќе и дојде ваква лига. Не сакаат да играат србите со хрвати и обратно. Глупости, обични балкански срања, заради вакви работи балканот секогаш ќе биде дупка, секогаш ќе бидеме најзаостанат народ во европа. Затоа што многу примитивно размислуваат и србите и хрватите.
И јас бев дел од дискусијата. Едноставно не гледам зошто лигата не би била поатрактивна од домашните првенства на било која балканска замја или земја од екс ју, во зависност од тоа како би се формирала. Значи во секој случај ќе биде поатрактивна од сегашната српска лига, хрватска, македонска, словенска...Ти ова сериозно брат ???
Врати се неколку страни наназад,прочитај се што имаме тролано и арчено тастататури,ке ти стане јасно,да не повторуваме едно исто по не знам кој пат![]()
Се согласувам со тебе,ако се формира оваа лига ке биде ептен квалитетна,гледачите се повеке и повеке ке се вракаат на стадионите,секоја недела барем по едно големо дерби ке има...И јас бев дел од дискусијата. Едноставно не гледам зошто лигата не би била поатрактивна од домашните првенства на било која балканска замја или земја од екс ју, во зависност од тоа како би се формирала. Значи во секој случај ќе биде поатрактивна од сегашната српска лига, хрватска, македонска, словенска...
Причините поради кои не се сака да се формира ваква лига не се спортски, тие се политички. Проблем се навивачите, или инаетот кај некои од газдите кои се противат на ваква лига. Значи главен проблем поради кои не се формира лигата е нацизмот, меѓудржавната омраза што владее на Балканот и ништо друго, од него произлегуваат сите понатамошни пречки за формирање на ваква лига.
Не верувам дека во брза иднина би се формирала ваква лига, сигурно нема да ја има во наредните пет години, за после ке видиме.
И јас бев дел од дискусијата. Едноставно не гледам зошто лигата не би била поатрактивна од домашните првенства на било која балканска замја или земја од екс ју, во зависност од тоа како би се формирала. Значи во секој случај ќе биде поатрактивна од сегашната српска лига, хрватска, македонска, словенска...
Причините поради кои не се сака да се формира ваква лига не се спортски, тие се политички. Проблем се навивачите, или инаетот кај некои од газдите кои се противат на ваква лига. Значи главен проблем поради кои не се формира лигата е нацизмот, меѓудржавната омраза што владее на Балканот и ништо друго, од него произлегуваат сите понатамошни пречки за формирање на ваква лига.
Не верувам дека во брза иднина би се формирала ваква лига, сигурно нема да ја има во наредните пет години, за после ке видиме.
па добро кажал панчевПанчев: Дајте да престанеме со омразата и да играме фудбал
05/04/2010 23:01
Нашата фудбалска легенда Дарко Панчев порача да се заборави минатото и фудбалските клубови на балканот да се обединат во една лига се со цел да се подобри квалитетот на фудбалот.
![]()
“Доколку сите балкански земји се здружат се е можно. Ајде да кажеме збогум на омразата и да гледаме напред во иднината. Моделот со кошарката може да се преслика и во фудбалот, но во тоа да се уклучи и Македонија.“
“Јас тврдам дека стадионите би делувале многу поубаво, на натпреварите би доаѓаче најмалку 10 000 гледачи. Во случај да не сакаат Хрватите и Словенците во близина ни се Бугарите и Унгарците. Што побрзо го сториме тоа тоа подобро ќе биде за сите.“ - рече Панчев за спорт.
На нешто слично пред некој месец повика и претседателот на Динамо Загреб, Мамиќ.
Преземено од Спортски МК