Балканска лига

• Креатор на темата Паспарту
  • Време на започнување
Z

ziko bt

Гостин
za komiti mozis da recis delenjeto odese na lavovi i pirati(rakomet) a cpb i fa navivat pak za vardar vo fudbal za ona pobeda mozi sega ne mozi da napolni stadion ama ima vo minatoto pokazano deka znat prilepcani da napolnat stadion so jaka atmosfera a za posledniot moj post ne se doizraziv zboro mi bese vo sk ko ke igrat vardar-pelister nema poke narod otkolku bt tuku ima nesto poke narod otkolku drugite utakmici na vardar a inace za ligava ne vervam da se realizira a i samite gi znajme pricinite:toe:

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
па ја како што знам темава е Балканска лига и јас ти постирав линк за таа тема,а ти ја направи во Анти-Вардар????не знам само кој игонорира??:toe:
нокој не кажа дека освен Вардар во Македонија не постои друг клуб,НИЕ само ТЕБЕ и на уште двајца ви реплициравме за тоа што пишуваваше за ВАрдар,!!!!нека постојат повеќе клубови,бидејќи Вардар е мотивацијата за постоењето на нивните навивачки групи:baeh:тоа е факт сакаш прифати го сакал НЕ-
кажи ми само колу реченици,НЕ ЗБОРАМза ПОСТОВИ,напиша за Балканската лига????3.... додека се другото ти беше АНТИ-ВАРДАР????

па зашто тогаш ПИШУВАШЕ за Вардар,нели тоа не е твој клуб???? да не се заеба малку:baeh::baeh:
не знам само на кој му е криво што земала титула????МЕНЕ:pos2::pos2::pos2:фала богу ќе земе кога најдобар беше,а тоа што сакаш да се извадиш со постовиве тоа е веќе друго,:sekss:
што ти прави интернет т.е. википедија:pos2:ок е тоа ,но никаде не пишува за МЃП нешто пред 1990-туку само пишува ДЕКА ПОСТОИ од таа гоина......,каде играла,во која лига,што направила итн????или не можеш за тоа да најдеш линк:pos2:
ќе ти го постирам само твојот линк што ми го даде,по се изгледа ТИ не знаеш да читаш:pos2:
Историја

Фудбалски клуб со името Вардар во Скопје имало уште од 1911 година, тој клуб бил познат како Вардар Топаана. Денешниот фудбалски клуб Вардар е формиран во 1947 година кога тогашните скопски фудбалски клубови (и воопшто спортски друштва) „Македонија“ и „Победа“ се соедниниле во еден клуб кој го добил името Вардар и препознатливата црвено-црна боја.
ја ти го потенцирав само да го гледаш ДОСИЕ СКОПЈЕ,но сам ми направи услуга,да те разберама КАКОВ СИ:pos2:
П.С.ОВА ТИ ГО ПОСТАВИ,ЈА САМО ЌЕ ТИ ГО ПОСТИРАМ;ЗАШТО ПО СЕ ИЗГЛЕДА НЕ ЗНАЕШ ДА ЧИТАШ или ИГНОРИРАШ НЕКОИ ФАКТИ кои не ти се допаѓаат:pos2::pos2::pos2::sekss::sekss::sekss:

Навивачки групи се правеле само заради Вардар!:pos2::pos2::pos2::pos2::kesa:

Абре момче треба да се засрамиш со овие зборови!
Кажав јас сите навивачи на Вардар мислат дека фудбалот се врти околу Вардар а не Вардар околу фудбалот, и сите други клубови од Македонија освен Вардар играат Пингпонг!:kesa:

Темава отиде у
курац
само заради тоа шо почнавте вие да
дркате
и пишувате за Вардар и за тоа зошто тој МОРА да биде во таа Балканска лига. Па потоа се стопивте кога најдовте линк за тоа дека во Србија некој напишал дека ете можело Вардар да биде претставник од Македонија.
Е сега знаеш зошто сум ја против????
Вооопшто не се лутам за тој линк или пак нешто да ме нервира тој линк, туку ме изнервиравте вие со вашите постови за тоа дека само Вардар може да биде претставник од Македонија. А како може да биде Вардар претставник на Македонија кога тој и неговите навивачи, другите клубови од Македонија ги сметаа за инстант клубови.
Кога ке имате БАРЕМ ГРАМ РЕСПЕКТ (а не некој таму да ми пишува ја сум немал респект према Вардар) кон другите клубови и навивачи тогаш ке правиме муабет за претставник од Македонија!

Дотогаш нема шо веке да се штракам на оваа тема ФАН КЛУБ ВАРДАР:drk:
ДРКАЏИИ

Член од
19 април 2008
Мислења
302
Поени од реакции
25
Далеку сте вие од реалноста,Вардар требало да биде спонзориран од Скопје бла бла,ви кажавме факти,зошто не треба...ама вие терате по свое како амути(за вас Вардар е најдобар,Вардар е ова,Вардар е она) !! Точно и за мене Брегалница е се,али се соочувам со реалноста,а вие бегате од неа ! Па, 2009 година сме,не сме 1987...

п.с Балканска лига никад нема да има!

MAKEDONEC_PP

ПОБЕДАШ
Член од
7 декември 2007
Мислења
778
Поени од реакции
74
не знам кој како може да наполни стадион,но знам само досега само Вардар наполнил цел стадион,ова е за сите што серат дека вардар само во минатото полнел стадиони:

ЕВЕТИ одговор Скопско граѓанче од населба Зелениково или Хиподром, шо в'вцентар оди еднаш на две недели Вардар ко че игра дома!!!:vozbud:

Гледај и УЧИ!!! ПОБЕДА ПЕРУЏА!!!

ПРИЛЕП НАЈФУДБАЛСКИ ГРАД ВО ЈУГОСЛАВИЈА!!!

ПОСЛЕ големата четворка ПОБЕДА збирала дома НАЈМНОГУ ПУБЛИКА!!!!

ПЛАЧЕТЕ И КУБЕТЕ КОСИ АМА ПРИЛЕП СИ Е ПРИЛЕП!!!!

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Моментално ниту Вардар ниту Победа можат да играат во ваква лига,да не збориме за Пелистер :toe: тоа се трите тима што заслужуваат да играат според реномето...е сега зашто овие се камења а да не останеме со ништо може Македонија ЃП и Работнички да настапат во првата година да видиме како ќе иде...а за понатаму здравје :helou:

MAKEDONEC_PP

ПОБЕДАШ
Член од
7 декември 2007
Мислења
778
Поени од реакции
74
А во однос на темата имам да кажам само дека ШАМПИОНОТ ТРЕБА ДА БИДИ ПРЕТСТАВНИК!!! Тоа сепак нема да биди театар туку фудбал!!! И кој нема прописен стадион да игра кај шо има!!! Пр. МАКЕДОНИЈА ЃП че игра на ДРЖАВЕН (не е Градски тој:vozbud:)!!!

ВАРДАР НЕМА СТАДИОН !!! :baeh:

Моментално ниту Вардар ниту Победа можат да играат во ваква лига,да не збориме за Пелистер :toe: тоа се трите тима што заслужуваат да играат според реномето...е сега зашто овие се камења а да не останеме со ништо може Македонија ЃП и Работнички да настапат во првата година да видиме како ќе иде...а за понатаму здравје :helou:

Брату...секој кој има клуб заслужува да игра, на соодветен стадион!!! Е сега ако му се исплаќа на некој да финансира а да нема приходи од публика....

САМО ПОБЕДА и ВАРДАР можа да собера 15-20.000...На Пелистер максимумот му е 7.000!!!

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
А во однос на темата имам да кажам само дека ШАМПИОНОТ ТРЕБА ДА БИДИ ПРЕТСТАВНИК!!! Тоа сепак нема да биди театар туку фудбал!!! И кој нема прописен стадион да игра кај шо има!!! Пр. МАКЕДОНИЈА ЃП че игра на ДРЖАВЕН (не е Градски тој:vozbud:)!!!

ВАРДАР НЕМА СТАДИОН !!! :baeh:

Брату...секој кој има клуб заслужува да игра, на соодветен стадион!!! Е сега ако му се исплаќа на некој да финансира а да нема приходи од публика....

САМО ПОБЕДА и ВАРДАР можа да собера 15-20.000...На Пелистер максимумот му е 7.000!!!
Да ама проблемот е што нашите најдобри клубови немааат пари судии да платат или плати е на секоја недела пат до Хрватска и Србија :toe: факт е дека нема веќе такви моќни спонзори да покриваат огромни трошоци на клубовите,а моментално тие што нешто од нешто имаат се ЃП и Работнички

MAKEDONEC_PP

ПОБЕДАШ
Член од
7 декември 2007
Мислења
778
Поени од реакции
74
Така е брату ама јас се надевам, оти сепа и странски спонзор јак да иди, нема да појди во град со 2.000 публика или во некој малски клуб!!!

Мојата логика зборува дека прво во Вардар, па во Победа би дошол заради публиката, заради стадионите и заради традицијата!!!

Без навреда на останатите ама во ПП 20.000 народ одеше на фудбал, а така и че биди малку да се поправат работиве!!!:smir: Мислам Ацуле да се тргни и да ја отстапи на некој шо сака навистина со фудбал да се занимава!!!

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Прво оваа идејата за оваа лига потекнува од малата посетеност на домашните првенства.А ако игра шампионот на Македонија,освен Вардар,Пелистер и Победа нема ни теоретски шанси да напунат стадион,ниту да ја поправат таа гледаност.Нема ни на поголемите клубови да им иде у прилог да играат пред 4-5 000 публика максимум,кога просечна посетеност им е на Хајдук 9000 на Динамо 8000 гледачи.А друга екипа освен Вардар нема да им донесе нив посетители.Само тука најстарите на стадион се 17-18 годишни.Таму идат и луѓе кои го памтат Варадар.

MAKEDONEC_PP

ПОБЕДАШ
Член од
7 декември 2007
Мислења
778
Поени од реакции
74
Прво оваа идејата за оваа лига потекнува од малата посетеност на домашните првенства.А ако игра шампионот на Македонија,освен Вардар,Пелистер и Победа нема ни теоретски шанси да напунат стадион,ниту да ја поправат таа гледаност.Нема ни на поголемите клубови да им иде у прилог да играат пред 4-5 000 публика максимум,кога просечна посетеност им е на Хајдук 9000 на Динамо 8000 гледачи.А друга екипа освен Вардар нема да им донесе нив посетители.Само тука најстарите на стадион се 17-18 годишни.Таму идат и луѓе кои го памтат Варадар.
А бе брату јас за ПОБЕДА душа давам, ама сега страмота е овие три тима да ги клаваме во комбинација!!! Јас мислам дека големите спонзори ако се конституира таа лига самите ќе ги одберат овие три тима за инвестирање, оти ќе очекуваат и приход од влезници!!!

Во ПП за натпревари од типот
ПОБЕДА-ПАРТИЗАН,ЅВЕЗДА,ДИНАМО,ХАЈДУК,ОЛИМПИЈАКОС....

ГАРАНТИРАМ 15-20.000 публика!!!

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
А бе брату јас за ПОБЕДА душа давам, ама сега страмота е овие три тима да ги клаваме во комбинација!!! Јас мислам дека големите спонзори ако се конституира таа лига самите ќе ги одберат овие три тима за инвестирање, оти ќе очекуваат и приход од влезници!!!

Во ПП за натпревари од типот
ПОБЕДА-ПАРТИЗАН,ЅВЕЗДА,ДИНАМО,ХАЈДУК,ОЛИМПИЈАКОС....

ГАРАНТИРАМ 15-20.000 публика!!!
Па и во Скопје и во Битола ќе има полни стадиони на овие натпревари.Затоа и ги ставив овие екипи,само они можат да напунат стадаион.

Z

ziko bt

Гостин
ti velis samo 7000 narod ke odi na stadion ako igrat pelister so nekoj od cetvorkata nemoj molimte tolkav nie stadionot i se polni cel so vardar pa kamoli so ovie sigurno poke od prilepcani narod ke se soberi te molam ne lupaj bez vrska po so procenka kazvase deka pobeda ke osberi dva pati poke luge od pelister

MAKEDONEC_PP

ПОБЕДАШ
Член од
7 декември 2007
Мислења
778
Поени од реакции
74
ti velis samo 7000 narod ke odi na stadion ako igrat pelister so nekoj od cetvorkata nemoj molimte tolkav nie stadionot i se polni cel so vardar pa kamoli so ovie sigurno poke od prilepcani narod ke se soberi te molam ne lupaj bez vrska po so procenka kazvase deka pobeda ke osberi dva pati poke luge od pelister
Другар, мал си!!! Прашај го таткоти за Прилеп и за публика!!!

До пред неколку години на стадион во БТ имаше по 1000 прилепчани за Пел-ПОБ

А стадионо ви е толкав оти и толку лујџе ода на фудбал!!!

Оти за Ракомет не те чепкам ко сте најдобра ракометна публика и Клуб!

Z

ziko bt

Гостин
jas drugar ne osporvam deka ne odel narod za pobeda na vremeto jas pogore duri potvrdiv zboro mi bese mnogu ne potceni deka 7000 publika ke imalo so partizan:toe:

MAKEDONEC_PP

ПОБЕДАШ
Член од
7 декември 2007
Мислења
778
Поени од реакции
74
jas drugar ne osporvam deka ne odel narod za pobeda na vremeto jas pogore duri potvrdiv zboro mi bese mnogu ne potceni deka 7000 publika ke imalo so partizan:toe:
Другарче стадионот толку ви дозволува, а не велам дека нема да има интерес!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom