„Сенки“ на Милчо Манчевски

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Многу го фалат филмчево, ке тркнам да го барам по пиратеријава.

за кого како мистичен, ама дефинитивно не е филм кој би си го пуштил во недела вечер за да се опуштиш.
Се шалам друже.
Останува да го гледаме, па после ќе можеме да коментираме.
Инаку, по обичај премногу се фалат македонски филмови, па кога ќе ги гледам очекувам којзнае што и доживувам разочарување.

Абе точно е тоа што ти го кажуваш, но има една разлика кај манчевски, а тоа е дека Манчевски не е само режисер кој снима по еден долгометражен филм на секои 4-5 години, туку е професор по режија на универзитетот во Њујорк, што значи дека човекот е професионалец и многу добро ги познава сите аспекти на филмската уметност, кои што ги користи во неговите филмови, освен тоа самиот кажува дека на неговите филмови повеќе акцент се става на уметноста во доловување на чувства, расположенијата и мислите, и не е се толку комерцијални како некои што во филмовите со помош на 3д графика ги доловуваат предимствено сликите.

''Сенки'' од Милчо Манчевски

Иако сум нов член би ве замолила доколку знаете да ми помогнете т.е одговорите дали некој има информации колку е картата за премиерата утре на "Сенки"?

Па бидејќи си нов член ќе ти кажам "WELCOME" .
За жал не знам колку е, се надевам ќе се најде некој што ќе те информира.

Мислам дека премиерата е само со покани, ама не ти гарантирам.

Ќе го гледаш во сабота - исто во универзална :smir:

Ќе го гледаш во сабота - исто во универзална :smir:
И мене ми така мириса работата,а и сигурно нема да е цена-глава боли:wink:.Сепак фала:wink:

Абе ми се иде да го гледам ама осеќам дека ке биде изгор скапа карта и многу гужва,а и гарант ке се погоди некој шеф со свдбарска камера на средни редови ке го сними и еве ти го на тезга најаксно до вторник:wink:

Не е тоа тоа, друго е кога ке го гледаш на јако surround озвучување и на голем екран :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom