Контактни леќи

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Јас требаше да носам наочари уште од пред 4 години, кога заминав во тогашно време како регрут ми најдоа маана на десното око неможам од далеку да гледам ко што треба т.е. ми се мешаат малите бројки, но ме пуштија бидејќи имав предобар психо тест и премногу дипломи.

Дојде време за стрелање, кога не учеја тогаш уште почетник бев, се плашев што ќе направам демек ако промашам на 300 метри далечина краток рафал или пак на 250 метри поединечно, за на крај да испаднам најдобар од 400 души и да добијам војнички чин и наградни 5 денови.

Сега пак го имам проблемот не исчезнал туку станал малце полош, се плашам да одам на лекар дан ми влезе во досие тој преглед а од друга страна се плашам кај приватњак да ме предаде злобниот :)

Ама мора да одам кад тад, затоа деца мој не очајувајте, и не се плашете, постојат примери каде што врска нема диоптерот така да ништо не е страшно.

Член од
3 февруари 2008
Мислења
116
Поени од реакции
37
Здраво, ќе ве замолам ако може некој да ми помогне од каде би можел да си купам леќи во Скопје? Фала

Член од
6 декември 2010
Мислења
238
Поени од реакции
158
Леќи се продаваат во секоја оптика во Скопје, сепак, цените не се сегде исти, исто и производителот/фирмата од која имаат леќи, не сите имаат на лагер за одма да ти ги дадат кога ќе ги купиш, негде се чека неколку дена, затоа треба добро да прошеташ низ оптикиве по градов пред да купиш.

Член од
24 септември 2009
Мислења
245
Поени од реакции
35
Здраво, ќе ве замолам ако може некој да ми помогне од каде би можел да си купам леќи во Скопје? Фала
Геталдус во Бисер и кај Камени мост, Офталмос кај Италианска амбасада...

Член од
22 мај 2011
Мислења
3
Поени од реакции
0
јас сум заинтересиран за да купам леќи може да ми кажете отприлика колку се движат цените ???

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
јас сум заинтересиран за да купам леќи може да ми кажете отприлика колку се движат цените ???
Зависи какви сакаш ти. За меките знам дека идат од 2000 па нагоре во зависност од времетраењето и квалитетот.

Член од
22 мај 2011
Мислења
3
Поени од реакции
0
ПА да бидат по квалитетни и за 6 месеци или повеке, се уште не сум одлучен :)

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
На една тезга на зелен пазар продаваат 2 пара меки леки што се носат по 3 месеца (значи вкупно 6 месеца користење) за 1.500 денари. Секако, леките не се "од тезга", туку дечките си имаат оптика и од таму ги набавуваат и ги продаваат поевтино.

D

dbt

Гостин
И бидна и тоа чудо. Леќите ми се на очите и дефинитивно е подобро чувството од тоа да носиш наочари. Ставањето и вадењето не би требало да бидат проблем (на доктор за помалку од 15мин ги извадив и ставив пак) што е над моите очекувања како почетник во целата работа. Па со Господ напред ќе видиме како ќе се покажат и дали ќе има некакви проблеми.

Член од
27 август 2009
Мислења
899
Поени од реакции
158
Во Тетово годишни леќи си земав за 2000 ден една,ме интересира во која оптика во Скопје цените се приближни до оваа цена што ја пишав,зашо сакам да сменам малку:)

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Во Тетово годишни леќи си земав за 2000 ден една,ме интересира во која оптика во Скопје цените се приближни до оваа цена што ја пишав,зашо сакам да сменам малку:)
Од каде зеде?

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
И бидна и тоа чудо. Леќите ми се на очите и дефинитивно е подобро чувството од тоа да носиш наочари. Ставањето и вадењето не би требало да бидат проблем (на доктор за помалку од 15мин ги извадив и ставив пак) што е над моите очекувања како почетник во целата работа. Па со Господ напред ќе видиме како ќе се покажат и дали ќе има некакви проблеми.
За месец дена ќе се навикнеш и иначе какви леќи имаш?

Член од
26 јуни 2008
Мислења
11
Поени од реакции
0
Само што ги зедов моите ,одговорната не беше таму па ми ги тутнаа в раце без да ми објаснат како со нив.Утре се враќам пак

Kajgana Shop

На врв Bottom