Книги што сте ги прочитале и коишто ви оставиле впечаток?

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
“Папата Јована“ -Дона В. Крос, ја обожавам книгава. Жена која го превзема идентитетот на мртвиот брат, се преправа во маж и станува папа. Сето тоа се случува во време кога жените имаат мали, скоро никакви права, освен обврски за домаќинска работа и одржување на семејството.

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
“Папата Јована“ -Дона В. Крос, ја обожавам книгава. Жена која го превзема идентитетот на мртвиот брат, се преправа во маж и станува папа. Сето тоа се случува во време кога жените имаат мали, скоро никакви права, освен обврски за домаќинска работа и одржување на семејството.
Ми ја препорачаа ко купував книга, али ми се виде глуп насловот и друга зедов....али вака интересна ми изгледа....ќе мора да ја прочитам..:pipi:

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
Штотуку ја прочитав “Пеколен фактор“ од Роберт Ладлам, извонредна е. Се работи за непознат вирус кој му се заканува на светот, а стручна екипа работи за разоткривање на неговото потекло... Едноставно мора да се прочита.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
деновиве ја прочитав "разговори со бога" од нил доналд волш и е преубава книга,ми смени многу мислења,различно гледам на светот.
иначе станува збор за човек кој пропаѓа и кога е нервозен пишува писма кои никогаш не ги испраќа.решава да му пише на господ и наеднаш пенкалото само продолжува да враќа претварајќи го целиот муабет во како што кажав преубава книга,и разговор лично со бог.има уште два дела и едвај чекам да ги прочитам.
ја препорачувам на сите а особено сакам мислење од верниците

Член од
1 јули 2008
Мислења
741
Поени од реакции
76
Обожавам да читам (интересни) книги...Најмногу си ги сакам Хари Потер, Пиерета и Волшебнички. Иначе имам прочитано доста интересни книги, баш читав една деновиве „Знаеш ли да чуваш тајна?“, многу убава книга која ви ја препорачувам, само не ми текнува како се викаше авторот :raz:

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Убиство во ориент експрес-Агата Кристи
Кум 1 и 2 книга-Марио пузо.
Сеа само овие ми текнуваат.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
SATANIC BIBLE, TOA E BIBLIJA A NE OVA HRISTIJANSKAVA BLAGE VEZE NEMA!

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Обожавам да читам (интересни) книги...Најмногу си ги сакам Хари Потер, Пиерета и Волшебнички. Иначе имам прочитано доста интересни книги, баш читав една деновиве „Знаеш ли да чуваш тајна?“, многу убава книга која ви ја препорачувам, само не ми текнува како се викаше авторот :raz:
Sophie Kinsella e avtorkata. Jas knigata veke dva pati ja zacituvam ama se ke najdam nekoja pointeresna i ja ostavam. Ama posto ja falis aj bas ke gledam da ja docitam

Член од
2 август 2008
Мислења
743
Поени од реакции
460
порака во шише и чекори за сеќавање од николас спаркс
мислам дека секој треба да ги прочита
да прочита за вистинската и трајната љубов, а крајот...тажен е и солзите тешко се кријат:back:
Откако ја прочитав Порака во шише плачев два часа без прекин.Утредента го најдов и филмот,работите се исти до детали само шо не ми остави впечаток како книгата,книга си е книга.Едноставно не можам да сфатам кога другите велат дека била како малце нереална,али сепак почитувам туѓи мислења.Чекори за сеќавање ми се допадна али не ме воодушеви толку,можеби зато шо по втор пат се сретнав со Спаркс и му го знаев стилот.
Досега скоро сите книги шо сум ги прочитала ми оставиле впечаток.Од Ден Браун до нешто љубовно.
Можам да издвојам неколку како:
Вероника реши да умре-Пауло Коелјо
Единаесет минути-Коелјо
Ивона Што ја нема-дневник на мак писател.
Времето на лаљињата-Дебора Могах(Adooore ittttt)
Бадем-Неџма-интимна вероисповест баѓи е безобразна али ја паметам добро
:icon_lol:
Девојката со бисерна обетка-Трејси Шевалие
...

Член од
2 август 2008
Мислења
743
Поени од реакции
460
Ми ја препорачаа ко купував книга, али ми се виде глуп насловот и друга зедов....али вака интересна ми изгледа....ќе мора да ја прочитам..:pipi:
Мораш да ја прочиташ и мене насловот ме предомислуваше дали да ја земам да ја читам али кога ја почнав еднаш не сакав да ја оставам дури не ја прочитам.Нема некои посебни филозофии за животот знајш...али е нешто извонредно.Нема да зажалиш ако ја прочиташ

Eka_88

bLuE bLoOd
Член од
1 јули 2009
Мислења
22
Поени од реакции
0
Twilight,New Moon,Eclipse,Breaking Down-od Stephenie Meyer,
Harry Potter-site delovi,
Site knigi od Dan Brown,
isto i site od Rober Ladlam se dobri,
kako i od Agata Kristi,
Veronika resi da umre, Alhemicarot i 11 minuti-Paolo Koeljo
Klientot-od John Grisham
Marta,Isti oci-od Gorjan Petrevski...

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Овде мора да ја споменам Демијан од Херман Хесе. Толку волшебно нешто никогаш немам прочитано. Нобеловецот Херман Хесе со оваа книга се надмина себеси. Исто и другите дела му се прекрасни но сепак во оваа книга се преплетени многу психолошки размислувања и чуства и секој различно може да ја толкува оваа книга интересното е тоа што долколку ја читаш секој нареден пат би ти бил поразлична од предходниот тоа е така затоа што создреваме и различно размислуваме за многу работи.

Twilight,New Moon,Eclipse,Breaking Down-od Stephenie Meyer,
Harry Potter-site delovi,
Site knigi od Dan Brown,
isto i site od Rober Ladlam se dobri,
kako i od Agata Kristi,
Veronika resi da umre, Alhemicarot i 11 minuti-Paolo Koeljo
Klientot-od John Grisham
Marta,Isti oci-od Gorjan Petrevski...

Кога сме кај John Grisham , многу подобра е ''Уличниот Aдвокат'' многу интересна книга на доста едноставен начин опишан е еден огромен светски проблем "бездомниците'

Ј

јовица11

Гостин
Следејки ја кампањата "со книга на плажа", тркнав до книжара, насобрав муниција и за време на годишниот одмор прочитав три романи кој горе-долу ми оставија впечаток (некој повеќе, некој и не толку). Мојот летен избор беше следниов :

Последната тајна на храмот од Пол Сасман, книга која прва ја прочитав и можеби ми остави најслиен впечаток. Моќно четиво кое изобилува со мал милион податоци кои на момент ќе те збунат, но дефинитивно е роман кој се чита во еден здив (здивот мора да ви е ептен голем бидејки книгата има 500 страници). Преубава проткаена приказна за моќта на верата,за конфликтот во кој ќе се вмешаат палестинка, евреј и муслиман, со цел да ја разоткријат тајната чувана повеќе од 2000 години.

Втората прочитана ми беше Знаеш ли да чуваш тајна од Софи Кинсела, типичен женски роман во стилот на Дневниците на Бриџит Џонс, книгава ја прочитав бидејки останав без четиво, а плажа без книга не иде, па ја фатив во раце. Ништо посебно, ништо ново, посреќен би бил кога би гледал филм според книгава, лежерно четиво, со едноставна приказна и кратки дијалози (по кој морам да признаам и не сум најлуд). Не ја препорачувам на машки, а женските нека ја прочитаат.

И третата која ја прочитав изминативе 10 дена (и најголемата воедно, која и најскапо ја платив), е делото на шпанскиот автор Иделфонсо Фалконес, "Катедралата на морето", историски роман кој изобилува со податоци, факти, збиднувања... Во глобала целиот роман е една теорема за изградбата на познатата Барселонкса црква Санта Марија дел Мар. Оној што љуби класики и што е фан на романот Столбовите на земјата (во кој се вбројувам) под итно да си го набави четивово, бидејки не остава рамнодушни лица по читањето.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.617
Богатството на царот радован на Јован Дучич

Kajgana Shop

На врв Bottom