Дали и кога Македонија ќе тргне по стапките на Јапонија?

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
...........ili "Cenata na chesta i na chistiot obraz".

Od Svetata Biblija: "Ako rakata ti se polakomi po tugjo, isechi ja i frli ja..."

JAPONSKIOT MINISTER ZA ZEMJODELSTVO SE SAMOUBI 28.05.2007

Japonskiot minister za zemjodelstvo Toshikacu Macuoka (62) se obesi nekolku chasovi pred da bide rasprashuvan vo japosnkiot parlament zaradi finansiskiot i politichkiot skandal vo koj se najde.

Macuoka bil izlozhen na oshtri kritiki zatoa shto postoelo osnovano somnenie deka e vsushnost vmeshan vo nekolku skandali, vkl. i prijavuvanje na lazhni troshoci za da ostvari dobit. Dosega, Macuoka za vreme na istragata negiral deka gi prekrshil zakonskite propisi.

.........

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Ако тргнеме по Јапонија... во сите светски весници ќе пиши:

Масовно самоубиство на македонските политичари.....

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
харикири а... него, како што вика димитер, ќе немаме кој да ни ја води државава...ама, што е до мене, нека се утепаат сите.

N

n/a

Гостин
To june nece da mune....:pos2:
Ne i kaj nas...
Ali ja imam podobra varijanta...
Na plostad da se besat politicari...na banderite!
Eden od ednata strana od sdsm,drug od vmro od drugata strana na banderata!
I da se ostavat nedela dena taka...da smrdat!
Za pamet na slednite politicari!

Член од
25 јануари 2007
Мислења
274
Поени од реакции
0
kpbKENGUR напиша:
харикири а... него, како што вика димитер, ќе немаме кој да ни ја води државава...ама, што е до мене, нека се утепаат сите.
Ритуалното самоубиство по јапонски се казва "сепуко". Балканскиот му вариант се казва "секуро". Демек - нашиот политичар ке си го намести од единиот крачол во другиот.

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Koga Makedonija ke trgne po stapkite na Japonija?...Verojatno nikogas.Kaj nasite politicari ili ne postoi poimot "necista sovest" ili pak tolku mnogu e zastapen sto veke se naviknati na nego i ne im smeta

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
Македонија:
- рабоно време од 10-13 пауза 10:30 до 11:30
- еден мост се гради неколку години, една зграда исто толку, после се руши
- за технологија да не зборуваме, знае некој од вас зошто служи вап и гпрс?
- ЈСП
......
Јапонија:
- пауза само за спиење, се јаде дури се работи.
- за неколку години, тој што бил и се враќа во јапонија не може да познае каде е, пошто се изградиле толку многу работи
- технологијата, хм......
- модерно метро, возови кои сте ги глеале само на СФ филмови
......
Ако сакате можете да додавате, креативноста е горната граница.

И само едно реторичко прашање, кое што звучи познато:
Дали и кога Македонија ќе тргне по стапките на Јапонија?

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Димитар напиша:
Ако тргнеме по Јапонија... во сите светски весници ќе пиши:

Масовно самоубиство на македонските политичари.....
Најдобро кажано :smeshko:

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
ај те претерувајте немаме толку гробни места по македонијава, че треба да кремираме масовно

Член од
17 април 2007
Мислења
111
Поени од реакции
0
Мислја,че на Балканите проблемите са подобни в'в всички д'ржави затова си позволјавам да изкажа мнение по в'проса /макар ,че не с'м от Македонија/ за "јапонскија" вариант всичко е јасно/нјама да стане тука/ ,но за "Китајскија" си мислја,че може да го приложиме тук на Балканите/преди 2-3дена слушах по новините ,че в Китај са ос'дили на см'рт за корупција висш д'ржавен чиновник/става в'прос за 700000долара рушвет от фирми/ -да го с'жалиш горкија..нашија јунак ВалЬо -Топлото /от топлофикација/ му намериха 4-5 мил.долара и го пуснаха на свобода..../абе разни хора-разни идеали..../ е нјама да стигнем нито китајците нито јапонците...

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Пред некој ден го гледав оној филмот од 80-тите со Шварценегер демек советски полицаец дојден во Америка по некое апашче, Red Heat се вика филмот, и ми остана иден дијалог помеѓу него и американскиот колега:
Шварци: Кај нас криминалците ги убиваме.
Америкен кап: Кај нас политичарите нема да дозволат.
Шварци: Па, ние прво ги убиваме политичарите...

Член од
17 април 2007
Мислења
111
Поени од реакции
0
Струмикс напиша:
Пред некој ден го гледав оној филмот од 80-тите со Шварценегер демек советски полицаец дојден во Америка по некое апашче, Red Heat се вика филмот, и ми остана иден дијалог помеѓу него и американскиот колега:
Шварци: Кај нас криминалците ги убиваме.
Америкен кап: Кај нас политичарите нема да дозволат.
Шварци: Па, ние прво ги убиваме политичарите...
а Аз па си спомнјам от тоја филм -когато накраја Данко/Шварценегер/ и американеца си размениха часовниците /за спомен/ на Данко струваше 20долара а на американецо 200долара ...извода е и бедните може да са добри в работата си/професијата/ и да имат високо самочувствие...

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Dodeka ne proletaat nekolku glavi na plostad (a narodot da e izvrsitel) nema nikogas nisto da se smeni. Mitoto i korupcijata se vo genite na site juzni narodi a Balkanot ne e isklucok. Treba radikalna promena na svesta ama koj ke ja napravi?

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Treba radikalna promena na svesta ama koj ke ja napravi?
Drzhavata ili narodot kje ja napravi - vo najdobriot sluchaj, narodot e drzhavata. Eve primer kako drzhavata Japonija toa go pravi za najteshkite sluchai kako ubistva (za korupcija samite se ubivaat):

Japan on Friday hanged three convicted murderers in the country's first executions this year, with the justice minister saying that public opinion demanded capital punishment.

Justice Minister Kunio Hatoyama said that Japan, the only major developed country other than the United States to apply the death penalty, should hang inmates as a matter of course.

"For extremely vicious criminal cases, public opinion holds that death sentences must be handed down and carried out," Hatoyama said.

"We have considered a variety of factors so that we can carry out executions in a methodical manner, rather than thinking about the intervals and the timing," he told reporters.

Hatoyama has previously called for prisons to hang inmates on a fixed schedule after they lose their last appeals. Currently, the minister signs off on every execution.

The justice ministry identified the three executed men as Masahiko Matsubara, 63, Takashi Mochida, 65, and Keishi Nago, 37. .....

http://www.iol.co.za/index.php?click_id=3&art_id=nw20080201092529423C748425&set_id

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.198
Поени од реакции
12.107
Или уште подобро

Знаете кој е ова?

Kajgana Shop

На врв Bottom