Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
Море слабо одзив глеам за на рокфест...а за трешот...нема татко на трешот. Трешот и пивото постојат пред светот да се создаде. Не шала на страна ја ипак би останал на тоа 4те бенда од USA. А за хеви металот... како Халфорд бе Tony Iommi од Sabbath.

За Tony Iommi може да се каже дека е татко на сите поджанрови на металот. Нема гитарист што не е инспириран од Tony :)

i pak jas ama koa e muabetot za wintersun uvek ke bidam:D:D
vladeat lugjevo odvaj cekam time da go izdadat u avgust osven pak ako nego odlozat ko prethodnive nekolku godini...

i pak jas ama koa e muabetot za wintersun uvek ke bidam:D:D
vladeat lugjevo odvaj cekam time da go izdadat u avgust osven pak ako nego odlozat ko prethodnive nekolku godini...

Wintersun се мојот нај најомилен бенд, моментално имаат најквалитетен епик мелодичен дет метал. И со душа го чекам новиот албум "Time" али нема да има измени во музиката, така да можно е да биди како предходниот :vozbud:

Wintersun се мојот нај најомилен бенд, моментално имаат најквалитетен епик мелодичен дет метал. И со душа го чекам новиот албум "Time" али нема да има измени во музиката, така да можно е да биди како предходниот :vozbud:
i mene mi se megju omilenite inace sami vikaat deka bolje ke bide time pa sea ke vidime:wink: ama ako niso posebno ne e neznam togas...
ke mu otidam na jari u finska:pos2::pos2:

Богами...2 и кусур години го чекам тоа чудо...само да не бидне како Chinese Democracy :P.

Во последно време се мрднав со новото дело на Cattle Decapitation. Овој пат, си се надминаа самите и музички и текстуално.

What is this hell?
What have you done?

Of all the things weve learned from ripping off this earth
the quantities were met and indirectly led to death

In the factories
Teeming with ripe disease
and on your bended knees you took it like a man!Regret rears its despicable head
All those years of ingesting the dead
Living your life with your hands painted red

Gross remorse

In this the final hour
Now that you see what youve done
The cancelled check of life and its bitter taste of dung
The stress of consciousness
In distress and blessing yourself with death

Wolves use their cunning and stalk in the night
We use machinery to exhibit destructive might
Theyve only the skills adapt for taking their kill
We hide behind the steel and are slaves to our will

You, the consumer now consumed
and by your product your insides eaten!
Quite ironic, dont you think?

What have we done?
Weve let the foolish taint the air and land!

Of all the things weve learned from ripping off this earth
Plastic and mass created sewer spewing humanure

In the factories
Teeming with ripe disease
and on your bended knees you took it like a man!

Gross remorse

In this the final hour
Now that we see what weve done
The stress of consciousness
Death obsessed and making a mess

Wolves use their cunning and stalk in the night
We hide like cowards, with machines to magnify our sight
Theyve only the skills ever evolving to kill
We hide behind the steel and are slaves to our will

You, the consumer now consumed
and by your product you will wither away!

And I dont remember us starving to death
and I cant recall suffering through it all
Theyve shown me some things that Ill never forget
and Ill remind you when youre on your death bed
This is the grave, this is regret.

LOOK AT THIS HELL!
LOOK WHAT YOUVE DONE!

In this the final hour
Now that you see what youve done
In the factories
Amidst the rats and fleas
and on your bended knees you took it like a man!

Во последно време се мрднав со новото дело на Cattle Decapitation. Овој пат, си се надминаа самите и музички и текстуално.

Најбоље салса праеле типциве, пи.ес. Пеачов не е арен хаха:pos2::pos2::pos2:
Закон песница!

За Tony Iommi може да се каже дека е татко на сите поджанрови на металот. Нема гитарист што не е инспириран од Tony :)
Има!

Зборот беше за пауер металот....во тој случај Халфорд и К.К. Од Џудас...
А за татко на трешот може слободно да се земе Хетфилд од Металика....

:smir:
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2: АХАХАХАХАХАХАХАХАХА ме изнасмеа! АКО ХЕТФИЛД Е ТАТКО НА ТРЕШОТ ОНДАК СЕ СРАМАМ ШО СУМ ТРЕШЕР! Те молам без вакви глупости! Кил ем ол не е треш албум. Штом не е треш албум значи металика немаат треш албум у 82ра.... шом немаат треш албум таа година значи дека ПРЕД НИВ ИМА ТРЕШ И НЕМОЖЕ ТАТКОТО ДА Е РОДЕН ПОСЛЕ СИНОТ! ЗНАЧИ ХЕТФИЛД Е ДАЛЕКУ ОД ТАТКО! Ај Кери Кинг да речеше ај, бар Кери е закон фаца а не ко овој муљов! Или Гере од танкард може да се стаи за татко, или Миле од Креатор...... Ама Хетфилд е клошар....

пс. немој другпат вака у јавност за хетфилд ќе ти се смеат луѓето х)

Има!

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2: АХАХАХАХАХАХАХАХАХА ме изнасмеа! АКО ХЕТФИЛД Е ТАТКО НА ТРЕШОТ ОНДАК СЕ СРАМАМ ШО СУМ ТРЕШЕР! Те молам без вакви глупости! Кил ем ол не е треш албум. Штом не е треш албум значи металика немаат треш албум у 82ра.... шом немаат треш албум таа година значи дека ПРЕД НИВ ИМА ТРЕШ И НЕМОЖЕ ТАТКОТО ДА Е РОДЕН ПОСЛЕ СИНОТ! ЗНАЧИ ХЕТФИЛД Е ДАЛЕКУ ОД ТАТКО! Ај Кери Кинг да речеше ај, бар Кери е закон фаца а не ко овој муљов! Или Гере од танкард може да се стаи за татко, или Миле од Креатор...... Ама Хетфилд е клошар....

пс. немој другпат вака у јавност за хетфилд ќе ти се смеат луѓето х)
Томи вчера цел ден ми се мочаше и не успеав да те прашам.Од каде тоолку голем револт кон металика?
Луѓето беа закон.Посебно гараж дејс 1 и гараж дејс 2 се страва.После полека почнуваат да омекнуваат и стасаа до лоад и релоад и станаа свињи.А не можеш да кажеш дека не чинат.Можеш да кажеш дека тебе не ти се свиѓаат.Не дека мене ми се свиѓаат ама тие се сепак бенд кој мн придонесе за метал музиката и мн бендови денес земаат пример од нив.Затоа Томи ако идучи пут кењаш кењај на металика после 1992 год.:nesum:

Пази шо вика интервјуво-
Клиф: We do what we wanna do , you know.If they consider that sellin out , then whatever.
па Хетфилд продужуе : A lot of people think you sold out , because your on a major label and very popular.
Клиф:Or maybe you don't play a 1000 miles on hour the whole time , or you know.
Хетфилд:We would doing the same thing if we were on indipendent label.

Да бе стварно добри си се луѓето..поточно беа до 91 Black албумот мене ама ич не ми се свиѓа. Последниов како така добар е...повеќе накај ...And Justice For All ми иде, ама Томи неможеш да кажеш дека не се треш, посебно па Kill 'Em All.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom