Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
Ај да се кладиме дека нема да појдиш
Ама ја ќе идам :)
Металика комерцијала?!? Дај не лупај....Негооо, он-топик слушам метал доста често и го поштувам.
Металика се комерцијала 3000000000000000%! А за гитар демон 666 има миљарда солажи боље од на металика. Само слушај некој бендови и ќе видиш :)

Ама ја ќе идам :)
Металика се комерцијала 3000000000000000%! А за гитар демон 666 има миљарда солажи боље од на металика. Само слушај некој бендови и ќе видиш :)

омг, не пак со металика ве молам...
нели рековме дека се комерцијала, што мора да се карате за глупости.

И што ако се комерцијала? Освен (можно) влијание на новиот материјал("откога се продале"), ќе плукаш и на старата музика од бендот што до вчера ти била омилена? ОК, можда поштувате идеологија надвор од музиката, но ако стварно ја сакате музиката ич нема да ве боли стапот дали се комерцијала/ги слушаат оние што вие ги викате "кремци"/пејачот и басистот се фукаат по автобуси.
На крај краева, за комерцијалата, скоро сите бендови се тука ради пари. Што не прават бесплатни свирки и концерти без повод, ако толку сакаат да свират и си ги сакаат фановите? Да, и тие треба леб да јадат.

Затоа и вие не јадете многу бубрези и мачји бешики, туку слушајте музика ако ви прави ќеф.

И што ако се комерцијала? Освен (можно) влијание на новиот материјал("откога се продале"), ќе плукаш и на старата музика од бендот што до вчера ти била омилена? ОК, можда поштувате идеологија надвор од музиката, но ако стварно ја сакате музиката ич нема да ве боли стапот дали се комерцијала/ги слушаат оние што вие ги викате "кремци"/пејачот и басистот се фукаат по автобуси.
На крај краева, за комерцијалата, скоро сите бендови се тука ради пари. Што не прават бесплатни свирки и концерти без повод, ако толку сакаат да свират и си ги сакаат фановите? Да, и тие треба леб да јадат.

Затоа и вие не јадете многу бубрези и мачји бешики, туку слушајте музика ако ви прави ќеф.
А дали ти прај поке киф старото од металика Кил ем ол и Рајд да лајтнинг или Ст Анџер и Дет магнетич....
Ами за то немаш зеленко:helou:

А дали ти прај поке киф старото од металика Кил ем ол и Рајд да лајтнинг или Ст Анџер и Дет магнетич....
Ами за то немаш зеленко:helou:

Старото или новото, тоа се Металика. Ти слушај го старото, ама пак ги слушаш Металика.

И дај више тоа зеленките набутајте си ги ви анусот(ништо лично).

Не се веќе металика сега се Гејталика ама некогаш стварно беа бенд за респект.Еве земи пример од креатор,Нирвана,Слеер и мн други.Тие достигнаа врв а правец не смениа,не се искомерцијализираа и што е најважно не се натпреваруваа на МTV рок награди

Во основа се е комерцијала, затоа што се се плаќа. Ако Металика или било кој друг бенд се држел на страна од комерцијализација, прашајте се дали денеска ќе ги знаевте. Има позитивна и негативна комерцијализација. Свесен сум дека Металика еволуирале и мутирале во звукот низ годините. На некого му се свиѓа тоа, на некого не, ама тоа не е причина да се плука по нив.

а шо фали на Death Magnetic. Освен тапа солоата на Кирк, кој по се што изгледа од година во година се повеќе учи како да го дрви со 3 ноти и wah-wah.

Пред едно 7/8 страни некој прашуваше за прогресив бенд, па баш сеа ми текна на Spiral Architect

Во основа се е комерцијала, затоа што се се плаќа. Ако Металика или било кој друг бенд се држел на страна од комерцијализација, прашајте се дали денеска ќе ги знаевте. Има позитивна и негативна комерцијализација. Свесен сум дека Металика еволуирале и мутирале во звукот низ годините. На некого му се свиѓа тоа, на некого не, ама тоа не е причина да се плука по нив.
Ти кажуваме од музички аспект а и загубија голем број од фановите така да комерицијалата на металика е негативна ... А и пред тоа да не не извадија пари како шо треба ... и бај да веј пишете по интернетоф разгледајте за металика и че видите дека и светските критичари плукаат по нив сега:helou:

Абе доста за металика стварно више! Иначе кој беше шо ме праша у цитатот демек бенд шо ми бил омилен сеа да го кењам. Металика никад не ми биле омилен бенд! И од старите албуми се на се 9-10 песни слушам од се шо постои од металика, значи еден албум бест оф само :)

Ти кажуваме од музички аспект а и загубија голем број од фановите така да комерицијалата на металика е негативна ... А и пред тоа да не не извадија пари како шо треба ... и бај да веј пишете по интернетоф разгледајте за металика и че видите дека и светските критичари плукаат по нив сега:helou:
Не би рекол дека изгубиле голем број од фановите, може да не им се свиѓа новиот албум, ама сепак ги слушаат старите. Ќе ја цитирам Daftie:
Старото или новото, тоа се Металика. Ти слушај го старото, ама пак ги слушаш Металика.
Се сложувам дека претераа со комерцијализирањето и на моменти ептен ја усраа работата (фрките со Напстер итн.). А ако ги слушав светските критичари, верувај одамна ќе се откажев од музиката што ја слушам. :)

дај отворете си тема Металика и тамо цепајте си дали се комерцијала или не, и зборете си за нив колку што сакате, не ја тупете темата.
Преку *ур ми е од металика веќе...

Блек Албумот им стана најпродаван, што значи дека баш кога станаа комерцијала добија уште еден тон фанови, не изгубиле ништо!
Едино што не им чини е тоа што се испосраа со St.Anger, али тоа е друга прича.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom