Како бе ретко?Не слушам ретко нова музика,имаме доволно за нашава мала Македонија,ама тоа што го слушаме е малку полошо од срање...Се читам на кајгана пред една година дека ноне знаела да пее
Шала на страна,македонските пејачи кои вредат мислам дека повеќето ги знаат:Тоше,Каролина,Владо,а можда и Калиопи донегде...Но,сепак никогаш не ми било јасно зошто сите овие почнаа феноменално а сега пеат колку да се каже,ги слушам првите хитови на Тоше и се мислам кај го снема тој глас кој бликаше во баладите кои го направија него пејач,за Каролина искрено немам големи замерки, мило ми е што се труди да направи добра песна,иако нема некој феноменален глас,а за Владо што да кажам,првите хитови нема човек од Македонија кој не ги знае,а сега ми пее песни од пет збора кои и јас можам да ги испеам без да фалширам...да,мислам дека тоа се должи на пејачите и продуцентите кои компонираат/пеат без душа,компонираат/пеат колку да испеат,компонираат/беат нешто што не го доживеале,не го познаваат и не ги интересира...или поедноставно во нивниот памет единствено нешто што останало е парите кои следуваат од испеаната песна по која ќе лудуваат помалите генерации и ќе се трудат да ги копираат "феноменалните" движења од спотот на пејачката или "ебаните чувства" на пејачот кој едноставно го повишува и снижува гласот без некое значење...во песната сигурно влегува и текстот,и за пример каков текст беше на Елена-нинанајна?Што внесе таа во песната на евровизијата?Епа ете уште нешто,тие се трудат да зрачат со својот сексапил,и јас повеќе би ја памтел Елена по нејзиниот растресен газ отколку нејзиниот глас или песна....и мислам дека пејачите вниманието кое го обрнале на својот изглед песната може да ја направи да личи на нешто повеќе од "тралала"...Инаку од последното нешто што го видов на ТВ(макпланет) мислам дека Ареа сепак се држи колку-толку со нејзиниот стил на пеење и песните кои сепак ќе останат во сеќавање на многу од нас,Дани ми е онака(мислам дека се труди да направи нешто,иако Што до Тогаш и не ми беше некоја прекрасна песна),а и Брејк не се лоши :helou:
П.С. За пред 7-8 години нека кажат постариве членови,дека тогаш сум бил забаваче и едвај знаев да ја отсвирам скалата