Чичко ми имаше книга за 30 годишна историја на Тетекс која сам ја имаше правено. Поточно се состоеше од извадоци од новини и белешки од него за тоа, кој дошол во Тетекс, кој заминал, со кого играл Тетекс, како завршил резултаот, моментална положба на табелата за секое коло итн. Секоја година одеше во печатница и му доставаја плус старне за да може да собира нови вести за тетекс. Но за жал таа книга му ја "позајмуаат" (крадат) луѓе од тогашната управа и таа книга губи траг. Луѓето несакам да ги споменувам. Сепак има ушете некои исечоци за Тетекс и негови состави кај него од од 196х, 197х итн. ЗА тоа дека ја имаше книгата јас бев сведок како малав ја имам видено, инаку имаше историја од 196х и некоја до 1992. Од тогаш повеќе чичко ми не отиде на стадион, поради тоа што дел од таа управа сеуште се во тетекс. Инаку нема стадион каде што нема отидено во бивша Југославија каде играл тетекс. Ми има кажувано дека биле група од околу 20 душе кој секогаш оделе на буквално секое гостување на тетекс со автобусот со играчите. Да беше некој голем клуб кој знае да цени ќе му дадоја во најмала рака една пофалница.
Додека истите тие луѓе (лопови) се во управата на Тетекс, не очекувајте некој почит кон војводи затоа што гајле им е на нив за навиачите, битно им е само да напунат џебојте. Јбг таква ни е државата лоповска каде не се цени ниеден туѓ труд вложен за некого.
Заради таквите луѓе нашите стадиони се се попразни и попразни инашиот фудбал тоне.....