A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Јас го имам истиот пакет, ова 999 ден со сите давачки, доста голем попуст знајќи дека јас за истиот плаќам околу 1450 на месец со аналогна телевизија, ова дека 2 годишен договор претпоставувам, така? иначе кога им работи нетов стварно топ е, стабилна брзина и се ама кога зеза е неподносливо :)

П.С. За 2 години т.е. за една 2012 би требало да има оптички нет низ цело Скопје, јас затоа не би направил таков потег :)
Можеш и на година, промоција е и до Нова Година пакетот ќе биде 999 денари и таа цена низ целиот договор.
Со двегодишен договор добиваш 6 месеци ДТВ премиум, а со едногодишен договор добиваш 3 месеци ДТВ премиум.

Мене не ми сметаше зашто имам нет од нив уште од 2003-4 можеби, па и 10 мегабита не ми се малку, кога целиот пакет е 1000ка сосе сите давачки. :)

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789
Едно прашање може некој од вас ке знае зошто тие вработените тука во салонот во Топанско блага везе немаат.Овој новиот пакет што е со промотивна цена од 999ден ми кажаа дека не важело за луѓето што имаат договор на две години.Ок ајде тоа.Ама сега гледам на страната каде што се промовира пакетот доле пишува дека редовната цена на пакетот е 1590 ден со вклучен ддв.Е сега дали може јас како корисник на трипл плеј платинум од 1290 ден да се префрлам на новиот пакет од 1590 ден??

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Јас го имам истиот пакет, ова 999 ден со сите давачки, доста голем попуст знајќи дека јас за истиот плаќам околу 1450 на месец со аналогна телевизија, ова дека 2 годишен договор претпоставувам, така? иначе кога им работи нетов стварно топ е, стабилна брзина и се ама кога зеза е неподносливо :)

П.С. За 2 години т.е. за една 2012 би требало да има оптички нет низ цело Скопје, јас затоа не би направил таков потег :)
Можеш и на година, промоција е и до Нова Година пакетот ќе биде 999 денари и таа цена низ целиот договор.
Со двегодишен договор добиваш 6 месеци ДТВ премиум, а со едногодишен договор добиваш 3 месеци ДТВ премиум.

Мене не ми сметаше зашто имам нет од нив уште од 2003-4 можеби, па и 10 мегабита не ми се малку, кога целиот пакет е 1000ка сосе сите давачки. :)

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.924
Поени од реакции
11.726
Да ти се посерам во "телевизијата"!!!
Им се јавуваш и им пријавуваш дефект дека пола канали нема, а кокошката ти вика -дечко, нова ни е екипата...WTF@#$_)#*34!(@!?
И сега да земам сам да се качам на бандера и да си наплатам? :icon_mrgr
Типичен пример за несериозност...далеку се од непрофесионализам, уште не го достигнале!

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494

Да видам дали те разбрав добро, ако сега до пред нова година склучам договор за продолжување на + 1 година, уште од следниов месец ќе почнам да плаќам 999 денари (со сите давачки) до крајот на договорот ? :)

Да ти се посерам во "телевизијата"!!!
Им се јавуваш и им пријавуваш дефект дека пола канали нема, а кокошката ти вика -дечко, нова ни е екипата...WTF@#$_)#*34!(@!?
И сега да земам сам да се качам на бандера и да си наплатам? :icon_mrgr
Типичен пример за несериозност...далеку се од непрофесионализам, уште не го достигнале!
Да од тој поглед тапа се, али тоа е Македонска работа :)

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789
Да видам дали те разбрав добро, ако сега до пред нова година склучам договор за продолжување на + 1 година, уште од следниов месец ќе почнам да плаќам 999 денари (со сите давачки) до крајот на договорот ? :)
Зависи ако имаш договор на две години направено не може новиот пакет да се земе.А ако ти завршил договорот и имаш сега на неопределено време може да направиш договор на година или на две по твоја желба за 999ден :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Да. :0

И плус ќе имаш дигитална гратис до крај на договорот (пакетот Мини), а ќе имаш 3 месеци гратис ДТВ Премиум пакет. :D

--- надополнето ---

Зависи ако имаш договор на две години направено не може новиот пакет да се земе.А ако ти завршил договорот и имаш сега на неопределено време може да направиш договор на година или на две по твоја желба за 999ден :)
Мене па како што ми кажаа дури и да имаш договор, можеш да го продолжиш за година дена...

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
И јас денес ќе одам да го продолжам барем на една година. Само ќе прашам дали може да го ставам во пауза летните месеци пошто нема да бидам во мк. До лани можеше и не мораше да враќаш модем, оваа година исто го паузирав али мораше да го враќам модемот, па после коа го го активирав пак доаѓаа да ми донесат модем, али ми донеса сеа нов Томсон ::) Ќе видам ќе се распрашам.

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789
Да. :0

И плус ќе имаш дигитална гратис до крај на договорот (пакетот Мини), а ќе имаш 3 месеци гратис ДТВ Премиум пакет. :D

--- надополнето ---

Мене па како што ми кажаа дури и да имаш договор, можеш да го продолжиш за година дена...
Нема логика Мац ако имаш договор да ти го продолжат за плус година дена.Пример ти останало уште година ипол од договорот што го имаш пример плаќаш 1290ден.И сега како би ти дале они да користиш многу подобра услуга за помала цена во наредните 2 години?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
За дигитална мање битно, не гледам тв, него ме интересира за пакетов, 450 денари помалце секој месец не се малце. Ќе се јавам да прашам, а како се вика овој нов пакет? што да барам?

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789
За дигитална мање битно, не гледам тв, него ме интересира за пакетов, 450 денари помалце секој месец не се малце. Ќе се јавам да прашам, а како се вика овој нов пакет? што да барам?
Трипл плеј ЕКСТРА.Или кажи им новиот пакет за 999ден :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Кажи им "новогодишниот пакет од 999 денари"; знаат они. :)

Иначе Скарфејс, мене исто ми немаше логика, ама таа теткицата таму им нудеше и на луѓе што се при крај со договорот. Ваљда ако имаш уште 2-3 месеци можеш да земеш сега, пошто нив би им одговарало да се врзеш со нив на подолго време....

Псај, јас досеа не бев на дабл/трипл-плеј пакет...Плаќав 1500 за интернетот само, плус за аналогна и телефон, сметката беше 2200 со ДДВ без дополнителни импулси. Ова ко кец на десетка, ем повеќе трансфер, ем дигитална, ем поефтино.

Само баш дискутирав со татко ми, не е оваа понуда туку-така дадена, сигурно Кејблтел знаат дека некој друг (Ти-хоум, Он.нет) спремаат нешто големо - па сакаат да те врзат со нив бар уште година-две.

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789

Иначе Скарфејс, мене исто ми немаше логика, ама таа теткицата таму им нудеше и на луѓе што се при крај со договорот. Ваљда ако имаш уште 2-3 месеци можеш да земеш сега, пошто нив би им одговарало да се врзеш со нив на подолго време....

Псај, јас досеа не бев на дабл/трипл-плеј пакет...Плаќав 1500 за интернетот само, плус за аналогна и телефон, сметката беше 2200 со ДДВ без дополнителни импулси. Ова ко кец на десетка, ем повеќе трансфер, ем дигитална, ем поефтино.

Само баш дискутирав со татко ми, не е оваа понуда туку-така дадена, сигурно Кејблтел знаат дека некој друг (Ти-хоум, Он.нет) спремаат нешто големо - па сакаат да те врзат со нив бар уште година-две.
Колку и да спремаат нешто големо тешко некој од нив да дава бум тв или макс тв со телефон плус 200 гига интернет со супер брзина за само 999ден.Оваа понуда е лудост да не се земе :) Јас со Есктримот на Он Нет и кабловската на Кејбтел порано плаќав 2300 а сега плаќам 1290 ден тоа се 1000 ден месечно разлика.Плус даваат 10 мин зборење на мобилен и бесплатна детална сметка доаѓа секој месец на мејл :) :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494

Фала на инфо друже, ќе се јавам сега :)

@ Скарфејс фала исто така.

Едит, сега се јавив неможе од поскап нa поефтин да се пребациш само од поефтин на поскап :(

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
Доста ги фалев сега и јас ќе почнам со анти-кампањата :mad:
Ова навистина претераа потпишав договор пред 15 дена и рекоа дека опремата ќе ја инстлираат за рок од 5-7 дена, МАЈ АС.
сега кога и да ги контактирам ми викаат дека многу се презафатени дека имаат многу нови приклучоци и дека НЕМАЛЕ ресивери и дека кај и да е требало да стигнат (тоа кај и да е е веќе 8 дена) сешто... е ова е многу несериозно и непрофесионално од нивна страна... немам коментар...

Kajgana Shop

На врв Bottom