A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Боље ти е пред јануари да склучиш договор со новогодишниот пакет, пошто ваљда трае до нова година според логика.
Поубо плати еден месец повеќе на двата оператори од колку после цел договор да плаќаш повеќе.
За 999 денари имаш СЕ. Плус три месеци премиум пакет со сите пакети вклучени за договор за 12 месеци, и 6 месеци премиум за 24годишен договор.
А како ќе биде со пренесувањето на телефонот и интернетот од оннет на кејблтел? Пример, разврзувањето на бројот на Оннет нема да се направи додека не истече договорот, така?

А како ќе биде со пренесувањето на телефонот и интернетот од оннет на кејблтел? Пример, разврзувањето на бројот на Оннет нема да се направи додека не истече договорот, така?

Со оннет кога ти завршува договорот? Мораш до крај со нив. Ама ти се исплати овој пакет да го земеш пошто е многу ефтин, и е промотивен сега, после ако сакаш истиот да го земеш 1600 ден. Затоа ти се исплати додека трае промоцијава да го земеш, макар еден месец да ги користиш и двата операори, ти се исплати.
Доколку договорот со Онетовци ти трае месец дена ти се исплати.

Со оннет кога ти завршува договорот? Мораш до крај со нив. Ама ти се исплати овој пакет да го земеш пошто е многу ефтин, и е промотивен сега, после ако сакаш истиот да го земеш 1600 ден. Затоа ти се исплати додека трае промоцијава да го земеш, макар еден месец да ги користиш и двата операори, ти се исплати.
Доколку договорот со Онетовци ти трае месец дена ти се исплати.
Најбитно е дека ако пакетот од 999 денари го земам сега, по таа цена ќе остане и по Нова Година претплатата, така?

Најбитно е дека ако пакетот од 999 денари го земам сега, по таа цена ќе остане и по Нова Година претплатата, така?

Да без разлика дали го зимаш на 12 месеци или на 24 таа цена е загарантирана се до крај на договорот.Барем така пишува :)

Да без разлика дали го зимаш на 12 месеци или на 24 таа цена е загарантирана се до крај на договорот.Барем така пишува :)

Би требало да е така бидејќи така пишува во договорот дека корисникот е голжен да го користи овој пакет 12/24 месеци и да плаќа по 999 денари месечно :)
ако треба ќе пуштам слика и од договорот

Се на се супер е ова од Cabletel што после кратко изминато време воведуваат нови добри услуги во која секој домашен корисник може да си најде нешто за убави разумни цени.Е сега работата е не сакам да испаднат педери со помислата што повеќе корисници да привлечат а квалитетот да им опадне ради многуте корисници.И дефинитивно би требало повеќе сервисери да вработат.Тоа им е најслаба страна.Не може само двајца сервисери да работат во 4 населени места (Топанско,Бутел,Скопје-Север итн)

Фала ви на сите на информациите:) За од прилика еден месец ќе пишам во темава за тоа како сум задоволен од Кејблтел:)

Денес, проблемот е до мене или го имате и вие?

До тебе, ти препорачувам да го рестартираш рутерот/модемот неколку пати по ред, најверојатно ќе се среди ( со паузи од 1мин меѓу рестартите) пожелно е и компјутеорт да го исклучиш/уклучиш после рестатирањето на рутерот/модемот :)

До тебе, ти препорачувам да го рестартираш рутерот/модемот неколку пати по ред, најверојатно ќе се среди ( со паузи од 1мин меѓу рестартите) пожелно е и компјутеорт да го исклучиш/уклучиш после рестатирањето на рутерот/модемот :)

Имам пракса во ова. :) Се правам по неколку пати пред да пишам или да им се јавам.
Денес чудно ми беше зошто претходно кога и да сум немала нет, нивната страна секогаш ми ја отвараше. Но, еве сигурно нема да го снема пак, можеби нешто моментално ( од 2 саати) било.

@ Cafedelmar, Ехх тогаш незнам најверојатно е некој моментален проблем, еве кај мене како изгледа.

1068717584.png

Максимална брзина вади, и тоа со странски сервер мерам :)

--- надополнето ---

Едит, до каде се со динамичките IP адреси? :)

1068866983.png

Еве го и кај мене, плус симињам торентче со некои 40-80 kb/s варијабилно и пуштено е eMule за да се аплоадираат ретки ствари со 10-20 kb/s.
Ми се допаѓа, затоа отидов кај нив пред некој ден и склучив нов двегодишен договор за 999 денари, 200 гига/10 Mbp/s, 3 аналогни + DTV Премиум 6 месеци, како и телефон без никаква претплата - колку збориш, толку плаќаш.
Добар пакет, сеа ги чекам за дигиталната да дојдат. :)

Спеедтест вади едно а даунлоад вади друго :) Уште телефонот тоа ехото да го средат малце супер ке биде :)

prtscrcapture.jpg

1068866983.png

Еве го и кај мене, плус симињам торентче со некои 40-80 kb/s варијабилно и пуштено е eMule за да се аплоадираат ретки ствари со 10-20 kb/s.
Ми се допаѓа, затоа отидов кај нив пред некој ден и склучив нов двегодишен договор за 999 денари, 200 гига/10 Mbp/s, 3 аналогни + DTV Премиум 6 месеци, како и телефон без никаква претплата - колку збориш, толку плаќаш.
Добар пакет, сеа ги чекам за дигиталната да дојдат. :)

Јас го имам истиот пакет, ова 999 ден со сите давачки, доста голем попуст знајќи дека јас за истиот плаќам околу 1450 на месец со аналогна телевизија, ова дека 2 годишен договор претпоставувам, така? иначе кога им работи нетов стварно топ е, стабилна брзина и се ама кога зеза е неподносливо :)

П.С. За 2 години т.е. за една 2012 би требало да има оптички нет низ цело Скопје, јас затоа не би направил таков потег :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom