A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

babydol

Copy...
Член од
15 јули 2008
Мислења
1.561
Поени од реакции
92
Е сега морам да застанам во одбрана на фирмата:smir::smir::smir:

Oi!

Член од
26 август 2008
Мислења
313
Поени од реакции
6
Еј истово го напишав на повеќе места ама ако...вака побрзо ке ми одговорите(ваљда)..како да проверам колку сообракај иам на интернет до сеа..некој спомна дека на кутијата од модемот имало User i Pass ама кај мене нема..некој помош да даде..???

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
абе да ве прашам нешто...до сега, дома користев адсл на мтнет и си купив нели опремата. е сеа се селам во ск, и мислам да ставам кабелски на cabletel оти и кабловска ми е од нив и оти тие се во таа област.
е сега, прашањето ми е, дали може овој модем од адсл-от да се искористи за таму? или мора да се купува ново? или???

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
абе да ве прашам нешто...до сега, дома користев адсл на мтнет и си купив нели опремата. е сеа се селам во ск, и мислам да ставам кабелски на cabletel оти и кабловска ми е од нив и оти тие се во таа област.
е сега, прашањето ми е, дали може овој модем од адсл-от да се искористи за таму? или мора да се купува ново? или???
Не може да се користи.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Со договор на година,бесплатно на користење.
Иначе,цената му е мислам 2700,освен ако не се симнала нешто :)

Член од
22 јануари 2008
Мислења
102
Поени од реакции
110
Kај мене се поврзани со Lynksys wrt54gl и подолго време океј функционираат вака.

Kazi mi kako ti e podesen linksysot? na Static ili Automatic DHCP, poso od tehnicka podrska kaj niv mi vikaat staj go na automatic, ama taka koa go mestam nikako da zeme ip adresi, a na static top si raboti.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Kazi mi kako ti e podesen linksysot? na Static ili Automatic DHCP, poso od tehnicka podrska kaj niv mi vikaat staj go na automatic, ama taka koa go mestam nikako da zeme ip adresi, a na static top si raboti.

Аутоматик DHCP нека дојдат тие да подесат ако успеат,живи неписмени.Рачно ги ставај,барем јас се рачно местам,зошто се ужас и нема кому да објасниш дека неможе аутоматик зошто при секое вклучување и исклучување на рутерот става нови адреси кои никако неможе да ги прима.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Cabletel најавија фиксна телефонија од 1-ви Октомври и Pay Per View од утре. Се знае само дека во мрежата на cabletel разговорите ќе биле бесплатни.
Инфо
Во известувањето за поскапување има спомнато и за фиксната и Pay Per View.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Некој што го има пакетот од 10GB, дали ви ја кинат брзината одма кога ќе се надминат 10GB или пуштаат и некој гига плус?

Oi!

Член од
26 август 2008
Мислења
313
Поени од реакции
6
Некој што го има пакетот од 10GB, дали ви ја кинат брзината одма кога ќе се надминат 10GB или пуштаат и некој гига плус?
Abe kaj mene mesecov t.e. do 15sept. ja go imav projdeno limitot i posle toa pa idese dobro...znaci oni pustaat ama mn malku..1GB najmnogu..bar kaj mene..a inace sea surfam preku Chrome so skinat net zs Mozilla nejke niedna strana da mi otvori..znaci do 10GB - Mozilla..nad 10GB - Chrome!!!:):smir:

Член од
22 јануари 2008
Мислења
102
Поени од реакции
110
Аутоматик DHCP нека дојдат тие да подесат ако успеат,живи неписмени.Рачно ги ставај,барем јас се рачно местам,зошто се ужас и нема кому да објасниш дека неможе аутоматик зошто при секое вклучување и исклучување на рутерот става нови адреси кои никако неможе да ги прима.

E ajde de i ja toa im vikam, posto modemot ima DHCP, i ako go staam wrt-to na automatik on zima privatni ip 192.168..... od modemot. aj probav go iskluciv dhcp-to na modemot ama pak nisto ne se desava, a toj tipot use mi vika abe sabajle mestev ist takov, odma prorabote.

moze mestel on wrt ama preku usb ako zimal preku modemot :)

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
1850 модем 1200 Лан
Ова е ако го раскинете договорот пред истекот на една година
аха...ако се тера договорот значи само на користење бесплатно се зима. епа ок. фала:smir:
а, колку време им треба да дојдат да инсталираат? од кога ќе се јавам да побарам?

Kajgana Shop

На врв Bottom