Дали богатите се скржави?

Што мислите дали богатите се скржави?

• Вкупно гласачи
    286

Lucio

титула по желба
Член од
26 јуни 2006
Мислења
871
Поени од реакции
41
Повеќето од нив СЕ!
Или они можеби сметаат демек ако даваат многу пари за куќи, коли, и такви сра*а не се скржави.Јас мислам ретко кој од богатите не е скржав.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.755
Поени од реакции
8.013
Па вака сеа...повеќето богати се скржави!!! Многу многу ретки се оние кој не се скржави...Од 100% според мене 80% се скржави,20% не се скржави.

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Скржави се.Човекот по природа е ненаситен.Колку повеќе пари има толку повеќе лакоми и сака уште.Богатите секогаш сакаат уште повеќе.Сега има и исклучоци ама се многу ретки.И ако воопшто даваат пари на пр.во добротворни цели тоа не го прават од срце туку сакаат другите да видат.Тој што искрено сака да даде и да помогни го прави тајно,без кревање прашина наоколу.
Што ќе фрлиш зад себе ќе најдиш пред себе. Кој колку дава (од срце) толку ќе му се врати.

Ece

*Sunshine*
Член од
7 јули 2006
Мислења
2.567
Поени од реакции
47
Да, секако, знам бидејќи сум го осетила тоа на своја кожа.
Не како богата или сиромашна, туку на друг начин.
Уште како дете имам приметено дека ако имам нешто помалку, ако ми побараат - ќе им позајмам, а ако имам многу (на пример многу светкави пенкалца), ќе си речам: "Зошто да им дадам и едно да ми фали?", додека пак ако имам едно пенкалце - ќе им дадам.:pos:
Мислам дека дадов добар пример, верувајте дека е така, секогаш било и ќе биде, отсекогаш сум верувала во тој факт, или што и да е, уште откога сум била дете. Тие што немале слично искуство (а верувам дека имале, на сите деца ни се случило кога ќе ни побара другарчето нешто), нормално дека не може да веруваат во тој факт.

kusi

glory for man utd
Член од
12 мај 2008
Мислења
295
Поени од реакции
3
ууууууууууууууу и тоа како се скржави денарче не даваат поише од тоа што треба па мислам и затоа се богати :drk:

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Ne bi rekol. Toa sea ne vazi za site, ama poveketo mislam deka ne se. Sepak toa si zavisi od vnatresnosta i sirocinata koja ja ima covekot, ama mislam deka onoj sto ima ako treba nekogas i so ''stegnato'' srce, pak ke pomogne ... !!!* ;)

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Оние кои ги добиле своите материјални добра спечалени со мака и пот, секогаш ќе знаат да ги ценат и рационално да ги трошат, а и знаат да бидат дарежливи.Оние кои се збогатиле преку ноќ, немаат никаков однос кон парите, тотално се нерационални, и по дифолт се скржави.Секој примерок во моја близина ми го потврдил и првото и второто мислење!

К

Кнез Мишкин

Гостин
охооо има една позната народна поговорка: -Кај богат да се нагледаш, кај сиромав да се најадеш.., речиси секогаш е така:)

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Оние кои ги добиле своите материјални добра спечалени со мака и пот, секогаш ќе знаат да ги ценат и рационално да ги трошат, а и знаат да бидат дарежливи.Оние кои се збогатиле преку ноќ, немаат никаков однос кон парите, тотално се нерационални, и по дифолт се скржави.Секој примерок во моја близина ми го потврдил и првото и второто мислење!
E bas sprotivnoto se desava u zivotot t.e. gi imas pomesano dvata poima. Onoj koj so pot, trud i maka ima speceleno, toj znae i e svesen za ''tezinata'' koja ja imaat tie pari i zatoa poveke ke gi stiska i ke gi trosi so poveke razum. No vo nikoj slucaj nema da pomaga i da bide darezliv i velikodusen, bidejki toj ubavo si znae niz sto se ima pominato za sea da bide darezliv. A razlika od nego, nekoj drug koj dosta lesno ima dojdeno do pari, toj ne e do toj stepen svesen za nivnata tezina i golemina, i zatoa toj se rasfrlam, dava, velikodusen e ... ednostavno nema problem so toa. E otkako toj ke gi zagubi parite (ako dojde do takov moment), togas toj ke se odnesuva sprema niv na istiot nacin kako vo prviot slucaj, i ke znae da go ceni poveke toa sto go ima ... !!!* :wink:

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
E bas sprotivnoto se desava u zivotot t.e. gi imas pomesano dvata poima. Onoj koj so pot, trud i maka ima speceleno, toj znae i e svesen za ''tezinata'' koja ja imaat tie pari i zatoa poveke ke gi stiska i ke gi trosi so poveke razum. No vo nikoj slucaj nema da pomaga i da bide darezliv i velikodusen, bidejki toj ubavo si znae niz sto se ima pominato za sea da bide darezliv. A razlika od nego, nekoj drug koj dosta lesno ima dojdeno do pari, toj ne e do toj stepen svesen za nivnata tezina i golemina, i zatoa toj se rasfrlam, dava, velikodusen e ... ednostavno nema problem so toa. E otkako toj ke gi zagubi parite (ako dojde do takov moment), togas toj ke se odnesuva sprema niv na istiot nacin kako vo prviot slucaj, i ke znae da go ceni poveke toa sto go ima ... !!!* :wink:
Јас кажав за сопствените искуства со луѓе кои ги знам, и нивното однесување ми го потврдило тоа.:)Секој може различно да мисли, нели?:helou:

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
да, според мене поголемиот дел се скржави а незнам зашто стварно неможам да ги разберам:toe:

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
По некои се, ама и добар дел не се.Најдобар пример за дарежлив богаташ е Бил Гејтс.

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
Скржави се.Човекот по природа е ненаситен.Колку повеќе пари има толку повеќе лакоми и сака уште.Богатите секогаш сакаат уште повеќе.Сега има и исклучоци ама се многу ретки.И ако воопшто даваат пари на пр.во добротворни цели тоа не го прават од срце туку сакаат другите да видат.Тој што искрено сака да даде и да помогни го прави тајно,без кревање прашина наоколу.
Што ќе фрлиш зад себе ќе најдиш пред себе. Кој колку дава (од срце) толку ќе му се врати.
..исто мислење....ама ипак не се баш сите:smir:

word

Експресија...
Член од
2 октомври 2007
Мислења
298
Поени од реакции
3
skrzavi se bre.
ne mi ni dadee 1€ da mu se navide :pos2::pos2::pos2::pos2:

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Разбирам се тоа дека ако имаш треба да дадеш...ама од каде им идеја на луѓево дека имаш 10 милиони евра на сметка мора 9 да дадеш...ајде у курац.

Kajgana Shop

На врв Bottom