Дали во врската секогаш едниот доминира?

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
Рамноправност или Доминантност

И до мажите и до жените...

Дали сметате дека во една љубовна врска треба да има рамноправност меѓу партнерите, или сметате дека жената треба да биде барем малку од малку доминирана?

Лично јас сметам (т.е. знам!) дека ако жената не е доминирана, и тоа не само малку од малку, нема шанси да биде среќна :wink:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Ако не е злоупотребена таа доминантност, и ако е во некоја мала доза највероватно е во ред ... :P

Член од
30 април 2005
Мислења
361
Поени од реакции
21
Оваа тема некако ми звучи познато.
Тешка дилема е.
Најдобро е кога со доминацијата се варира, па се пермутира, па се паузира, па се активира.....играјте си малку луѓе! Треба да биде забавно, нели? :wink: :)

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Постојат и мажи и жени кои сакаат да доминираат, и се разбира - такви кои сакаат некој да доминира со нив. Или, станале безгласна буква во семејството.

Рамноправност, со доминација на жената во кујната и домашните работи, а со машка доминација кога се работи за "важните одлуки". Мажот треба да биде тој кој ќе "пресече". Да се знае кој е "бог и батине" во куќа! :))

Aјде феминистки, напад! :)

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
Феминистките не се ништо друго туку жени кои што не успеале да заведат вистински маж, покрај кого пто ќе се чуствуваат заштитени, нежно и женствено!

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Мистичен, батините ќе ги игнорирам, а без нив нема да скокнам. Во право си. Затоа кажав мала доминација и да не е злоупотребена ... а секако некаде жената ќе доминира, некаде мажот ... како што кажа Венера, па така е интересно :wink:

Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41
Мнооогу осетлива работа е тоа доминацијата. Мислам дека сите жени во принцип сакаат ( а на еден убав дел богами и им треба ) мала доминација, ама е многу непријатно кога тоа ќе се претвори во наметливост. Доволно е мажот да е решителен и самоуверен, и нормално - да знае што прави, и тогаш мислам дека е задоволена таа „потреба“ од доминација. Не значи дека жената треба да ја „покориш“, битно е да ги почитуваш нејзините желби како што таа ги почитува твоите.

Самиот збор „доминација“ малку е незгоден, ама факт е дека во една врска треба некој да ги води работите. Ако мажот не знае како... ќе се најде некој што знае :) :) :)

Иако мала доза на надмоќ не е на одмет, сепак не верувам во врски базирани на јака доминација. Треба секој да има свое место и свои одговорности.

Член од
30 април 2005
Мислења
361
Поени од реакции
21
А имате ли приметено колку се грди тие феминистките?
Страдаат од комплекс на пониска вредност и фрлаат со дрва и камења по мажите као бараат рамноправност, а всушност се жалат затоа што не им посветуваат внимание.

Член од
2 септември 2005
Мислења
1
Поени од реакции
0
Јас сакам дење да сме рамноправни, а ноќе да е доминантен :)

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Ги мразам таквите женишта! Да ви кажам пример ... мојата сметководителка е разведена, работи со ќерка и, и двете се .... за рака се шетаат као мутави и нема еден жив човек тука што не ги мрази. Случајно испадна да ја вработам, тогаш не знаев ништо. Почна малце да ми е шубе кога почнаа да ми зборат баш сите, зашто сум ја земала и зашто уствари не ја баталам. Но не сакав на тие муабети да се базирам и ја оставив. Кога појдов еднаш случајно кај неа во канцеларија, гледам на цели ѕидови календари со огромни текстови за правата на жените, како жените без мажите можат све, па што ќе им се итн ... хорор-гаден филм! Тогаш дефинитивно решив дека ќе ја изшутирам. Ете толку мразам феминистки.

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
venera001 напиша:
А имате ли приметено колку се грди тие феминистките?
Страдаат од комплекс на пониска вредност и фрлаат со дрва и камења по мажите као бараат рамноправност, а всушност се жалат затоа што не им посветуваат внимание.

Za koi feministki zboruvash ti? Imash feministki i feministki... onie koi paradiraat i urlaat (tie so posterite pogore opisani)i koi ti najverojatno gi imash na um ne bi gi narekla feministki. Terminot e mnogu izmenet i izvestacen za zal od strana na mnogu zeni, a i celata idea i dvizenje zloupotrebeno na steta na zenata. Site vie ovde ste feministki, i 90% od mazite se feministi ako bash zboruvame kroz prozorot na pravoto znacenje na terminot i ideja pozadi dvizenjeto koe pocnalo decenii na nazad. Ovie drugite.... batali toa.

Inaku, na temava.... ramnopravnost -- sekakva "dominantnost" ili nametlivost od ednava strana ne e zdrava. Nekoj na kraj ke se oseti zloupotreben vo migovi na nesigurnost i nedostatok na harmonija.
Odluki, vazni i nevazni se donesuvaat zaedno, sprotivno na toa sekogash ke ima prostor za prefrlanje na topka. Ako feministkite se zeni koi ne go nasle "praviot maz" togash mazite koi preferiraat dominantnost se zadoeni ne dorasnati na vekot individui cija sigurnost zavisi samo od edno tradicionalno nametnato a ne dostignato glediste, so drugi zborovi mazi koi ne ja nasle "pravata zena."
Ako covek ne e siguren, nezen i poln ljubov sam za sebe i kon sebe, dzabe mu e "prav maz" i "prava zena," posto nema shto da voznese a kamoli da prenese vo osnova.

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
amorous напиша:
Јас сакам дење да сме рамноправни, а ноќе да е доминантен :)
Ептен практична ствар.
Рамноправноста и доминантноста се океј, се додека не се злоупотребуваат. Жената треба да има своја слобода, а и мажот не треба да претера со доминантоста. И се ќе е супер, ваљда. :pos:

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Почитувам рамноправност, но има ситуации во кои сакам да доминира партнерот.
Најмногу се нервирам кога ќе прашам кај ќе одиме, тој да ми рече: "Кај сакаш ти" и при секое повторување на прашањето да ми го вели истото. Штом сум прашала, значи сакам да одиме кај што сака тој.
Во сексот сакам да доминирам, но не се бунам и да сум доминирана :icon_lol:

Член од
10 март 2005
Мислења
567
Поени од реакции
10
Доминантност ол да вејјјјјј 8) 8)
али ја да доминирам, не он :pos:

Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
naj ubavo e da........ja ostavam u misla deka dominira a ustvari ja dominiram...................... :wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom