Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
ајде беее, ако немало нет ја треба да шетам надвор ко улав и да праам нешо шо не сум праел со години??:wtf:

идеш у трафика и им бараш Малборо они ти викаат абе остај Малборо еве ти Карелија боље е.

да ги тужиш е апсурд, нормално одма ќе ти ја одбијат тужбата, нит си некоја голема компанија па да ти ја закочило работата во тој период, по која основа ќе тужиш, немав два часа нет и неможев да привршам со маструбацијата :toe:
па тогаш зашто дигате толкава галама,кога и самите знаете дека НИШТО НЕМА ДА ПОСТИГНЕТЕ СО ТОА:toe:
убаво си напомена еден погоре-зар ќе пропуштиме ваква шанса за да го искењаме телеком:pos2:само пазете да не ве запече г'зот од толку кењање

Потрошив денес 23 гига,имам 15
пред малку го дисконектирав нетот и пак го конектирав
уште брзината на download ми е 300-400 кб/сек ?! :)
зошто не се успорува?

зошто не се успорува?
не прашуј туку симнувај

симнувам :)
од сабајле од 2 саат па до сеа хх
едно прашање само-може ли да стигне поголема сметка ако повеќе го надминам лимитот?

Ке ми одговоре ли некој дали се доплаќа и колку се доплаќа ако го надминам лимитот??
некој зборат 50 ден од гига,точно ли е ова?

Зависи кој пакет го имаш, отвори на нивната страна најди го пакетот и кликни детали, ќе видиш подоле дали се доплаќа или брзината се намалува на 64 / 64 Kbps (download/upload)

симнувам :)
од сабајле од 2 саат па до сеа хх
едно прашање само-може ли да стигне поголема сметка ако повеќе го надминам лимитот?

Ке ми одговоре ли некој дали се доплаќа и колку се доплаќа ако го надминам лимитот??
некој зборат 50 ден од гига,точно ли е ова?

Се доплаќаат 500 ден за секој надминат 1 GB па рачунај колку ќе ти биде сметката :baeh:

Шала на страна, ништо не се доплаќа, симињај колку можеш, иначе финтава ја правам секој месец при крај со плус 25 гига за 12 саати додека да ресетираат конекција :vozbud:

Се доплаќаат 500 ден за секој надминат 1 GB па рачунај колку ќе ти биде сметката :baeh:

Шала на страна, ништо не се доплаќа, симињај колку можеш, иначе финтава ја правам секој месец при крај со плус 25 гига за 12 саати додека да ресетираат конекција :vozbud:

Конекцијата ја ресетирав од преска 3 пати,ама пак не е спор
а веќе направив 25 гига...

Конекцијата ја ресетирав од преска 3 пати,ама пак не е спор
а веќе направив 25 гига...

ок де, многу пати им се дешава да им блокира бројачот на наше огромно задоволство :wink:

зошто не се успорува?

цеди ги ич не прашувај,нема доплаќање без гајле

Што е проблемов последниве денови со интернетов?
Вака никогаш не било, ептен е спор, повеќе пати паѓа. Збеснав веќе, не се можи вака.

Едноставно се дисконектира. Сијаличките не покажуваат ништо (сите си светат нормално, зелено) меѓутоа интернетот се губи.
Од пред една година купив и УПС уред за одржување на напонот и од тогаш немав никаков проблем, меѓутоа последниве дена како никогаш до сега ептен заебава, кочи, се дисконектира итн.

А спушташ во моментот кога кочи??

Имаш макс тв и е уклучено тогаш??

ТОа ме интересираше дали мора да исполни услови некој за да прави така.

Компјутерот ми е 24/7 уклучен и спуштам или пак сидувам (торенти) во секој момент.
Макс тв немам.

Пробај исклучи торент и види дали има разлика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom