Кликни тука и одбери си кој ти требаЗдраво момци. Правам една веб страничка и сакам да направам форум па разгледав дека треба да се инсталира некој модул fireboard ама неможам да најдам такво нешто па ако има некој правено форум во Joomla да ми помогне како можам да направам форум и на кој начин би било наједноставно.
Фала ти друже средив, инсталирав fireboard
Е сега незнам дали Џумлата зависи од подешавките на мак поддршка како што зависат некои програми кои имаат мак фонт... паа пробај провери во Control Panel->Regional and Language Options , тука одма треба да ти биде FYRO Macedonian и горе на табчето Advanced пак истото FYRO Macedonian. Незнам дали е до ова ама пробај :smir:Е и јас имам мал проблем со Joomla. Како да направам да ми подржува македонски фонд...пишам кирилица и ми покажува ????..
Е сега незнам дали Џумлата зависи од подешавките на мак поддршка како што зависат некои програми кои имаат мак фонт... паа пробај провери во Control Panel->Regional and Language Options , тука одма треба да ти биде FYRO Macedonian и горе на табчето Advanced пак истото FYRO Macedonian. Незнам дали е до ова ама пробај :smir:
Не сум сигурен, али пробај смени collation на базата на потатоци во utf8_unicode_ci и пробај пак.Не зависи...така ми е како што кажа..Друг некој за помош??
Ако темплејтот ти е од темплејт клубот на авторите ондак кажи што е тоа што несака... Ти ги дава CSS стиловите измешани, ти јавува PHP грешка, фалат делови... или нешто сосем друго ?Како да инсталирам Forever ACE 2 на јомла ја има цеката верзија на Forever ACE 2 и пробувава ама несо неми оди гледав на нивниот сајт тоа објаснување несо ама слабо ај помагајте
Не сум сигурен, али пробај смени collation на базата на потатоци во utf8_unicode_ci и пробај пак.
Е сега друга ствар, ако смениш collation на базата мислам дека ќе треба одново да ги внесуваш податоците.