naum_spaseski
Стружанец
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 534
- Поени од реакции
- 2
Треба да се брише само instalation фолдерот, ништо друго.
Кој дел е правен рачно, а кој не рачно ? :pos2:Кајгана е рачно правен портал.. знаеш, од оние што се правеа пред да излезе Joomla и секој 10-годишник да може да си направи свој портал?
џомал има една интресна опција hide скриј го и не се замарајимам инсталирано џумла 1.5 и кога сакам да едитирам некое од менијата во маин мени ми излегува ова:
Fatal error: Call to a member function on a non-object in ОВДЕ ИМЕТО НА САЈТОТ/administrator/components/com_menus/models/item.php on line 212
кај другиве менија е ок...можам да едитирам а овде не...
шо е финтава
ама не и кога се работи за маин мани...ако го скриеш на шо ќе ти се отвори главната страна...:pos2:џомал има една интресна опција hide скриј го и не се замарај
Дај некој темплејт за џумла нешто слично на оваАко ви потребат Template за Joomal,само кажете за што од прилика
Идеш горе во менито на Components -> Banners -> Manage BannersКаде се мести која слика ќе биде најгоре како банер?Нигде неможам да најдам во админ панелата.На пример како што е тука "Јоомла! Македонија", али наместо слика да ставам flash банер.
За да ставиш флеш банер ти требе мала модификација на ХТМЛ или ЦСС во зависност од темплејтот ....Каде се мести која слика ќе биде најгоре како банер?Нигде неможам да најдам во админ панелата.На пример како што е тука "Јоомла! Македонија", али наместо слика да ставам flash банер.
Extended menuДајте некое мени што е компатибилно со JoomFish ( за повеќе јазици на сајтот) . Го користам Swmenu pro , ама не е коматибилно со JoomFish