здраво на сите. Незнам можеби требаже да постирам во совети ама гледам тука тема само за јоомла. Оваа јомлата ми оди на живци. По незгодна програма немам видено. Гледам постојано дават само линкови до туторијали ама англиски не ми оди баш па ако може некој молам да ми објани некои работи тука. Работата е.
Не ги свакјам тие работи со категории и секции. Сакам на пример имам мени од лево на пример забава, спорт, култура и колку мениа толку категории и кога правам нова содржина да изберам некоја од тие категории и содржината да се смести на почетната и соодветно да оди во таа категорија што сум ја избрал. А кога снимам јоомла во почетокот има само 3 категории и секции (мада незнам што е разликата меѓу нив). А кога па правам нова содржина икога бирам кај да оди ми има само една категорија кај тоа што пишува избери категорија.
Ова може и пократко ама поубаво да објаснам.
Пократко. Дај ке замолам сите членови кој не го мрзи да каже како да направам колку линкови во менито толку категории да имам. Како да поврзам категоријата со соодветното од менито.