Да се елиминираат македонските учебници - биле пропаганда?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
оф леле не им е лесно на некои без памет..да се исфрлат учебниците?!алооооооооооооооооо!!!!Немаат овие мозок..како можат они внатре во туѓа држава да се мешаат!!!!Уште малце фали па да побараат да се забрани децата да ги крстуваме александар или филип..БОГ ДА ЧУВА И ДА БРАНИ!!!

Член од
6 мај 2007
Мислења
4
Поени од реакции
0
saso82 напиша:
Абе пациенту! Македонија и Македонци имало уште пред 2500 години! кога од вас немало трага. А Грциве кој ги ебе. Најголемиот познавач на Македонците и Македонија, проф.Еуген Борза, пишува дека не треба ни да очекуваме да се сакаат Македонците и Грците, тие никогаш и не се сакале нема ни во иднина. А вие Бугарчета само делете пасоши на наши па коа ќе се завртат да гласаат за наша партија таму ќе се чешате, тие таму плус овие овде, ќе ви биде кисело ама ако. Со ваш камен по глава!
имало...ама таа работа за врската мегу античките Македонци и денешните Македонци од Р Македониja не е за интернет форум, а за лудница или за цирк

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Крумовски напиша:
имало...ама таа работа за врската мегу античките Македонци и денешните Македонци од Р Македониja не е за интернет форум, а за лудница или за цирк
Истото важи и за врската помеѓу Бугарија и Македонија :wink:

Член од
6 мај 2007
Мислења
4
Поени од реакции
0
TpH_Bo_OkO напиша:
Истото важи и за врската помеѓу Бугарија и Македонија :wink:
така ли.. а зошто тогаш Македонци пишуват на бугарски форуми, а Бугари на македонски ?

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Крумовски напиша:

Od tamu li se javuvas???? Kako ve tretiraat??Gledam ve pustaat na Internet...:)

Член од
27 февруари 2006
Мислења
1.356
Поени од реакции
9
море сите грци со нула да се множат, еден да не остане, Солун е наш

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Dzish напиша:
Не само од Америка... Туку и од цел свет! А со тоа ке паднат во вода сите нивни тврдења дека Александар Македонски е грк и дека Македонија била некогаш Грција....

Aleksandar Makedonski bil Makedonec so "dvojno" drzavjanstvo ili mozebi "trojno" ili najdobro bi bilo koga bi se reklo deka imal "multi drzavjanstvo",samo shto toa denes nekoi luge nemozat da go razberat ili go razbiraat ama ne sakaat da go prifatat kako fakt.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Само да ве потсетам на проблемов кој цигано-атињаните сакаат да го наметнат...

И сакам да ве прашам нешто...Доколку стигне такво барање до нашата држава, дали има луѓе кои би застанале позади мене во протест? Доколку стигне вакво нешто, јас уште од сега почнав да менувам врски со луѓе за евентуален масовен протест и поставување на живи барикади кај граничните премини од грчката страна...

транспарентноста е битна тука, ме интересира вашето размислување околу ова и дали ќе застанете во одбрана на сопствената историја?

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
TpH_Bo_OkO напиша:

И сакам да ве прашам нешто...Доколку стигне такво барање до нашата држава, дали има луѓе кои би застанале позади мене во протест? Доколку стигне вакво нешто, јас уште од сега почнав да менувам врски со луѓе за евентуален масовен протест и поставување на живи барикади кај граничните премини од грчката страна...

транспарентноста е битна тука, ме интересира вашето размислување околу ова и дали ќе застанете во одбрана на сопствената историја?
Ми текнува кога во почетокот на 90/тите ја блокиравме Богородица, кога имаше повеќе полицајци од демонстранти...Јас тогаш 14/15 години, со татко ми одевме...
И ќе одам пак!

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Прочитав... Оној кој бара промени во нашите учебници е „конгресменка во Демократската партија“.

Читај: никој битен, т.е. никој на висока функција.

Што се вели: една од обичните пратеници во Америчкиот конгрес вели така. Тоа не е став на целиот конгрес. Да беше така, Кондолиза Рајс ќе го кажеше тоа (или соодветната личност што е на таа позиција; не им ги знам како им се викаат).

Одговорот на ова би бил некој пратеник од нашето Собрание да им каже на Грците: „Во интерес на промовирањето на вистината, треба да си ги смените учебниците и да признаете дека Македонија постоела од секогаш, а Грција како термин била измислена дури во 18.-19. век.“ (или слично).

Мислите дека Грците би го почитувале тоа и би постапиле така?

Ни јас. Затоа не треба да има никаква промена на нашите учебници. Вистината никој не може да ја избрише.

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Случајно да не ја послушаме... Кога врбата ќе роди грозје. :tapp:

J

Johnny Stulic

Гостин

Трн,што ќе браниме на премини територија? зарем не е очигледно дека сакаат да пласираат нешто друго на светска јавност ,дека Македонска нација и народ не постојат дека ние сме само нус-појава на мешање на разновидна маса поврзана за одредена територија .Нив не им смета Македонија како територија за да ја браниме со барикади нив им смета Македонската нација и народ.

Ако не успееме да ја добиеме борбата на тркалезна маса со барикади никако

Не знам како би ја бранел историјата со барикади поефективно е според мене со факти и аргументи за кој ти цело време пишуваш по форумов ,за егзодусот на децата бегалци за типови како поп Беровски и еден куп други фино спаковани како документарец презентирани на вистински места како би-би-си,си-ен-ен ,ен-би-си,дискавери,нашионал географик за да можат и обичните граѓани од светот да ја почуствуваат нашата фрустрираност,да им пласираме дека Македонска нација и народ постоела и се развивала паралелно со Грчката,Бугарската,Српската нација и народ дека Македонската нација и народ не е од 1945 туку е од пред тоа (не само со глупости од Античка Македонија)само никогаш не можела претходно да се избори за сопствена држава .

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
А што воопшто обрнуваме внимание на секоја истресотина на секоја будала....накриви капа и терај по свое...гомнојадци имало секогаш и ќе има стално...

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
А што воопшто обрнуваме внимание на секоја истресотина на секоја будала....накриви капа и терај по свое...гомнојадци имало секогаш и ќе има стално...

Проблемот е што таа „истресотина“ е организирано пласирана и е навлезена во организации од типот на EU, НАТО и слично. А ако ние сакаме да влеземе во нив, најлесниот начин е да играме по нивните правила, односно да бидеме никој и ништо, во замена заповисок стандард, пасош на кој не му треба Шенген виза, а никако подобар живот; само изродување.

Вториот начин е да ги смениме нивните правила на игра. Тоа значи дека ќе треба да се вложи најмалку уште толку труд колку што бил вложен за да се стаса до овој степен, т.е. да нè негираат, под услов никој друг да не вложува труд во обратната насока (читај: невозможно)

Третиот, реално најостварлив начин, е да си ја гледаме својата работа и да не дозволуваме други да ни се мешаат. За тоа ќе ни треба висок степен на единство и национална свест, ама тоа е барем изводливо.

Тоа е она што јас го гледам моментално.

Kajgana Shop

На врв Bottom