Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

FeliXxX

Нинџа
Член од
27 април 2010
Мислења
808
Поени од реакции
282
имаше 1 орбитрек и пред нг се расипа...сеа е ладно уште времето па неможам да трчам..кај и да е фебруари веке какво и да е морам да почнам...стомачни правам 3-4 пати у неделата...пиев л-карнитин 250мг имам уште 80 апчиња...бидејки паузирав 1 месец не ги ни пијам на 25 јануари се вракам пак во теретана :)
горните и средните ги имам..но бидејки паузирав малце ми се познаваат но се познаваат...а долните ги нема никаде ...исто сакам и страничните да ги оформам поубаво...ако има некои професионалци да ми дадат совети

marTin*

мαјатιη™
Член од
10 октомври 2008
Мислења
287
Поени од реакции
12
Како може да проверам колку % body fat имам ?

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
А кој вид според тебе помалку удира на трапезите, бидејќи некако тие повеќе се изразуваат со вежбање на згиб па планирам помалку да ги вежбам.
помалце се тие спрема тебе.. Chin ups .. И 2та начина вежбаат трапез.. Ама незз зошто сакаш помалце да вежбаш грб кога многу добар изглед се прави.. Јас тие и склекови вежбам и сум презадоволен.. Сепак не заменува теретана позз

Член од
14 јануари 2011
Мислења
262
Поени од реакции
97
Како може да проверам колку % body fat имам ?
Спортска медицина во државна болница.Колку што памтам 250 беше прегледот со сите проверки како : ехо,проверка на крвна слика,мерење на body fat,висина,тежина,дишни патишта,етц.

marTin*

мαјатιη™
Член од
10 октомври 2008
Мислења
287
Поени од реакции
12
Спортска медицина во државна болница.Колку што памтам 250 беше прегледот со сите проверки како : ехо,проверка на крвна слика,мерење на body fat,висина,тежина,дишни патишта,етц.
Фала за инфо ке проверам во скоро време.поздрав

Член од
14 јануари 2011
Мислења
262
Поени од реакции
97
Ако можење мислење од тие што користите креатин..кој е подобар од овие два? Креатин1 или Креатин2? Благодарам :smir:
Или третавa варијанта : http://www.napumpajse.com/shop/kreatini-i-stimulansi/crea-pure-micronized.aspx .Еден од најдобрите креатини во МКД, 650 ден. во Get Ready и Гладијатори.

Го имам пиено истотака тој од Бест Боди,добар е.Избери меѓу Бест Боди или овој од Ултимејт.Според мене,земи си од Ултимејт,нема да згрешиш.

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Кога е гага го препорачуваш :pos2: Не озблино добар креатин е овој од Ултимејт ја го користам моментално:smir:

Член од
9 октомври 2010
Мислења
191
Поени од реакции
29
Gledam deka ultimate site go falat ultimate mi e mn izmelezen posle beloto pakovanje ako pamtite toa bese nesto sega ne jas bi preporacal optimum

Rooney's Temper

in front of Old Trafford
Член од
14 јуни 2009
Мислења
2.888
Поени од реакции
2.653
Ако можење мислење од тие што користите креатин..кој е подобар од овие два? Креатин1 или Креатин2? Благодарам :smir:
Вториот дефинитивно, одлична компанија, квалитетни производи, јас имам добро искуство со креатинот од Оптимум, нема да згрешиш.

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Здраво. Имам 82 кг а висок сум 172 см. Сакам да дојдам на 72 кг. Пред една недела почнав на теретана, претежно точак, лента, орбитрек, комбинирано, до 1,5 часа дневно освен недела. Кога почнав со теретана во исто време почнав и со диета и не се осеќам уморен, напротив имам многу желба и сила за вежбање. За оваа недела спуштив околу 5 кила. Инаку ја држам оваа диета а утре завршува.

1 ден - овошје, само да не е гроозје и банани
2 ден, свеж зеленчук, само не мешункаст
3 ден микс од ден 1 и 2
4 ден до 1 литар млеко и до 8 банани
5 ден до 250 грама телешко печено без сол/зачини
6 ден до 1 кг телешко печено без сол/зачини, патлиџани до 3
7 ден интегрален ориз и зелен зеленчук

Дали тоа би штетело по моето здравје, оваа комбинација, дали таа е здрава, и што би ми препорачале вие поискусните со теретана комбинирано со диета.

Член од
9 октомври 2010
Мислења
191
Поени од реакции
29
Mom4e dali ova e hranata sto ja vnesuvas za cel den? ako ova go pravis podobro prestani a i koj ti kazal neznam ama ova e krajno glupavo i ne zdravo

--- надополнето ---

i zborot dieta znaci nacin na ishrana ne i gladuvanje .......

Kajgana Shop

На врв Bottom