Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Кога се прави долга пауза од вежбање и пак се почнува, неизбежно е да се има барем минимално воспаление на мускулите. Барем јас така мислам ... па да ве прашам дали навечер пиењето на еден андол ќе помогне или имате друг совет?

Член од
7 октомври 2010
Мислења
21
Поени од реакции
0
А што правиме со тоа што ми испука кожата околу двете рамина откако почнав да вежбам?

Член од
9 октомври 2010
Мислења
191
Поени од реакции
29
Strii imas drugar po se izlea normalna pojava ako naglo porasnes

--- надополнето ---

Jas na primer strii nema sansi da mi se pojavat ni pod razno imam strech koza mnnnn

rosoner22

Milan sempre con te!!!!!!
Член од
12 март 2010
Мислења
108
Поени од реакции
12
Сакам да направам дефиниција, како да го постигнам ова со каков начин на вежбање и каква храна треба да внесувам и дали ми се потребни дополнителни суплементи, побарав низ нетов ама никаде конкретно...па ако може некој да ми даде совет

П.С Кафе може да пијам :D

Благодарам

Idiot.

досадниот.
Член од
26 октомври 2009
Мислења
128
Поени од реакции
0
Да да, стрии, незнаев како да ги напишам :)
Moжно ли е да се прошираат?
пробај со 'контратубекс' побарај го низ аптеки ... пиј повеќе вода и витамини што е можно повеќе

Член од
9 октомври 2010
Мислења
191
Поени од реакции
29
Druze kontra tubeks ne veruvam da e za strii neka prasa ama cisto sumnjam za luzni e kontra tubeksot ima specijalna mast za strii a za sirenje mozno e ama ne mora da znaci

O

Orion.

Гостин

Ако многу зимаш протеини и други хемиии ова може да ти се деси
(irony alert)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.897
Поени од реакции
12.438
Кога се прави долга пауза од вежбање и пак се почнува, неизбежно е да се има барем минимално воспаление на мускулите. Барем јас така мислам ... па да ве прашам дали навечер пиењето на еден андол ќе помогне или имате друг совет?
нормално е, дури и месец дена да направиш пауза, пак ќе те болат при прво вежбање/истегнување. Дури и да вежбаш извесно време, ако промениш вежба која ќе ги напрегне од друг агол (не знам каков е прав назив) одредени мускули, пак ќе боли. Пример ако правиш чучњеви, шутер...за нозете и за првпат почнеш да правиш исчекор напред или во страна, пак ќе те болат нозете. Или ако машко оди нормално во теретана и треба после долго време првпат да прави друга напорна физичка активност (копа или да меша бетон), пак ќе го болат мускулите, колку и да вежбал...тоа го нарекувам друг агол, на друг начин ги удира мускулите...не знам стручно како би го нарекле...битно е ваљда ме сфати што ми е зборот.

Андол, аналгин, ќе боли ден-два три, зависи од напрегањето и претходно немањето активност. Ако боли ја не користам такви аналгетици, оставам само да си помине...со повеќе лимон, цитрон, витамини, минерали.

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
Сакам да направам дефиниција, како да го постигнам ова со каков начин на вежбање и каква храна треба да внесувам и дали ми се потребни дополнителни суплементи, побарав низ нетов ама никаде конкретно...па ако може некој да ми даде совет

П.С Кафе може да пијам :D

Благодарам
Во овој период од годината многу потешко ќе се издефинираш, отколку пред лето.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.897
Поени од реакции
12.438
Од секогаш ме интересирало зашто постои поделбата да вообичаено есенско-зимно време се оди на маса, волумен, а пролет и лето на дефинирање, обликување на добиените од зимо мускули. Дали заради друга понуда на храна во зима, друг тип активности, поинаква "брзина" на метаболизмот...баш ме интересира што тоа го определува менувањето на овие фази според годишното време.

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
Од секогаш ме интересирало зашто постои поделбата да вообичаено есенско-зимно време се оди на маса, волумен, а пролет и лето на дефинирање, обликување на добиените од зимо мускули. Дали заради друга понуда на храна во зима, друг тип активности, поинаква "брзина" на метаболизмот...баш ме интересира што тоа го определува менувањето на овие фази според годишното време.

па по мое мислам дека зимно време, си повеќе дома, си јадеш, не се движиш многу многу, немаш достпаност на храна како салати, овошје и бла бла, и така натаму тоа мислам дека е еден аспект...друг аспект е дека зимно време сите ставаат мускули, пролет се чистат за да летно време коа ќе се испружиш на плажа некоја и слично да пукаш!!! дека ако правиш обратно надвор коа е -5 ти ќе имаш коцки а коа надвор е +40 ти ви бил елегантно попунет т.е не издефиниран! јас вака мислам.

Kajgana Shop

На врв Bottom