Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Дали некој има листа со прехранбени произвоиди кој прозвод колку протеини,масти,јаглехидратии и тн. содржи или пак знае линк на кој може да се виде неш слично.
Сите знаеме од прилика за основните како јајца.стек,соја,риба.говедско и тн. ама добро би било ако некој има поголема листа, би му се нашло од корис на голем број од форумuиите што вежбаат билдинг при комбинирање на оброците!
:)
http://nutritiondata.self.com/

Idiot.

досадниот.
Член од
26 октомври 2009
Мислења
128
Поени од реакции
0
Вечерва со почеток во 19:00 часот, во Домот на културата во битола, ќе се одржи овогодишната Атлета, натпревар во бодибилдинг и фитнес. Кој ќе биде во можност да присуствува, нека дојде, ова ќе биде навистина убав настан за сите љубители на овој спорт.
убаво ќе беше некој да дадеше извештај за настанов :smir:

Член од
22 април 2010
Мислења
98
Поени од реакции
8
јас почнав да одам на теретана сакам малку да се затегнам и да скинам сало од страна на мешево...но незнам каква диета или храна да употребувам за да имам некои резултати...

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.884
Поени од реакции
12.407
Дај помагајте изгледа си ја ебав кичмата на преса кога кревав за нозе, едвај се исправам и свиткувам, чаре некое? Да одморам со пресата или да продолжам со полесна тежина ???

Тенкју :)

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Дај помагајте изгледа си ја ебав кичмата на преса кога кревав за нозе, едвај се исправам и свиткувам, чаре некое? Да одморам со пресата или да продолжам со полесна тежина ???

Тенкју :)
Ако е остра болка, и само кога се мрдаш, тогаш најверојатно си ги заебал Erector spinae (слика). Тие мускули ич не простуваат тортура, јас еднаш претерав вежбајќи ги и мислам цел месец ме болеа.
Одмарај 2-3 дена, и истегај го грбот, после неколку дена треба да попуштат (ако е до нив(99% е до нив), после продужи си у теретана, ама гледај да не ги оптоваруваш многу додека не ти помине болката.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.884
Поени од реакции
12.407
Ако е остра болка, и само кога се мрдаш, тогаш најверојатно си ги заебал Erector spinae (слика). Тие мускули ич не простуваат тортура, јас еднаш претерав вежбајќи ги и мислам цел месец ме болеа.
Одмарај 2-3 дена, и истегај го грбот, после неколку дена треба да попуштат (ако е до нив(99% е до нив), после продужи си у теретана, ама гледај да не ги оптоваруваш многу додека не ти помине болката.
Само кога се мрдам имам остра болка, изгледа е тоа што велиш, ќе одморам некој ден фала за информацијата.

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Официјален резултат-

Јуниори
1. Бобан Наумовски
2. Љупчо Дамчевски
3. Томе Николовски
4. Александар Поповски
5. Петар Илиевски

Лесна
1. Сергеј Цветковски
2. Игор Начевски

Средна
1. Гоце Мојсовски
2. Александар Стојменов
3. Валентин Талевски

Тешка
1. Зоран Лазаревски

Ветерани
1. Пеце Котевски
2. Перо Лазаровски

Жени-боди-фитнес ОПЕН
1. Бојана Васиљевиќ - Србија
2. Александра Маџароска - Македонија
3. Ѓениќ Душица - Србија
4. Тереза Пантелиќ - Македонија

Бенџ прес - максимум со 100 кг.
1. Ѓорѓи Ангеловски- 24
2. Поповски Стефан - 16

Апсолутна категорија
1. Зоран Лазаревски
2. Гоце Мојсовски
3. Бобан Наумовски
4. Сергеј Цветковски
5. Пеце Котевски

Најубав гест е одлука да дел од паричните награди се дадат во добротворна цел во детската болница во Битола од страна на Гоце Мојсовски и Пеце Котевски.

Attachments

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Како е подобро,да се вежба секој ден,еден ден раце,друг ден стомачни и ткн. или на секои два дена ,ден вежбање и ден одмор,иначе ја сум 175 со 60 па целта ми е да накачам телесна маса и да си го дефинирам телото. ако имате совети дали да почнам да вежбам интезивно одма или полека и колку сетови да правам и сл.

Idiot.

досадниот.
Член од
26 октомври 2009
Мислења
128
Поени од реакции
0
Како е подобро,да се вежба секој ден,еден ден раце,друг ден стомачни и ткн. или на секои два дена ,ден вежбање и ден одмор,иначе ја сум 175 со 60 па целта ми е да накачам телесна маса и да си го дефинирам телото. ако имате совети дали да почнам да вежбам интезивно одма или полека и колку сетови да правам и сл.
Прво ќе накачиш маса па потоа ќе се дефинираш ...за да накачиш маса треба да имаш кратки но мн напнати тренинзи со мн големи тежини со кои ќе можеш да направиш 3-6 повторувања,Со 4,5 тренинзи во недела,а за почеток јас би ти препорачал тренинзи на целото тело колку толку да го припремиш телото за напорните тренинзи кои следуваат.За се ова да биде комплетирано треба да имаш добро средена исхрана богата со јх. и протеини

Член од
4 август 2010
Мислења
11
Поени од реакции
2
ВАШ СОВЕТ ИЛИ ПРЕПОРАКА

Одам во теретана 4 пати неделно (вторник, четврток, петок и сабота), направив некоја комбинација за вежбање на мускулните групи - па Ваше мислење за нив и дали би требало нешто да менувам!

1.гради и нозе
2.раце - бицепс, трицепс и подлактица
3.грб и рамо

и практикувам два пати неделно стомак и два пати неделно на орбитек по околу 20-30 мин.
Траење на тренинзите обично 1,5-2 часа заедно со загревање.

позз

Член од
9 октомври 2010
Мислења
191
Поени од реакции
29
warior treningot ti e cista propast kako prvo i osnovno sigurno ne si na xemija za da vezbas dve golemi muskulni partii i da si pak ne cini se vezba golema pa mala muskulna partija kaj tebe gledam gradi i noze spored mene najnezamislivo od se zamisli si deka treba da vezbas gradi bench kosa letanje so tezini posle toj intenzitet te ceka cucanj za noze presa i taka natamu sto baraat najveke koncentracija sila i se drugo taka da treningot ne cini isto taka i grb i ramo nikako napravi si go na toj nacin da vezbas na primer gradi biceps ramo triceps ili ramo biceps kombiniraj sepak toa e toa

Kajgana Shop

На врв Bottom