Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Ај збор два за овој протеин, не сум го забележал досега низ продавниците, сега сурфајќи налетав на него. Има некој пиено од него и што резултати имал?

http://www.gladijatori.com/universal-nutrition-milk-_and_-egg_p186.html
Убав избор.

--- надополнето ---

Па...би сакал да добијам повеќе маса, но и да имам дефиниција. Се постигнува ли ова со само земање на протеини ?
Пуста желба на сите кои се занимаваат со бодибилдинг :)
Пробај да зголемиш на внесување на белковини во текот на денот, плус ако си во можност , како што и си и имаш желба, купи високопроцентен протеински додаток.
Тренингот потруди се да биде интензивен и зајакнат, како би бил сигурен дека мускулните влакна ќе бидат доволно оптеретени и оштетени, па ќе имаат потреба од поголем внес на градивни материи и прилагодување на новонастанатата состојба.

Уште малце време остана до натпреварот во Битола. 6ти Ноември хоххоо

Почнав од почеток да ја читам темава,ми паднаа очите веќе,неможам да дочитам..Па ке биде ли некој толку добар да ми даде некој совет :)..Идам во теретана веќе месец дена и планирам да продолжам дека тоа ме исполнува...Имам 78 кила,немам стомак туку сум повисок и не ми се познава килжата..сакам да накачам докај 90,но да се раширам,да добијам мускулна маса,не да пуштам стомаци,ке мозе некој да ми каже на која храна повеке да обрнам внимание?се мислев да земам и протеини или гејнер па ке ми биде од корист ако ми кажете од коа е пожелно да почнам да ги користам,после колку време вежбање?Не очекувам брз одговор,али ако може некој убаво да го склопи...фала однапреддд
:sport1: :sport1:

Почнав од почеток да ја читам темава,ми паднаа очите веќе,неможам да дочитам..Па ке биде ли некој толку добар да ми даде некој совет :)..Идам во теретана веќе месец дена и планирам да продолжам дека тоа ме исполнува...Имам 78 кила,немам стомак туку сум повисок и не ми се познава килжата..сакам да накачам докај 90,но да се раширам,да добијам мускулна маса,не да пуштам стомаци,ке мозе некој да ми каже на која храна повеке да обрнам внимание?се мислев да земам и протеини или гејнер па ке ми биде од корист ако ми кажете од коа е пожелно да почнам да ги користам,после колку време вежбање?Не очекувам брз одговор,али ако може некој убаво да го склопи...фала однапреддд
Само купи си креатин (ти препорачувам хорс пауер или атак), пиј си по 5 г 30 мин пред тренинг... за време на тренингот пиј повеке од 1л вода задолжително...
После тренинг најдобро ти е да изедеш 3-4 белки од јајца, стек, млеко, и други продукти кои изобилуваат со протеини... ДОбра комбинација после тренинг е 100мл млеко, банана, мед, плазма бисквити, и 2-3 белки од јајца (не приготвувани *живи*), стај го тоа во блендер и кркај..

Ке имаш резулати.. позз :)

Нели креатионот беше само да ти дава сила,нели подобра опција би била гејнер дека содрзи и тој креатин ? како и да е фала многу ;)

Не ја читај темата од почеток, тешки бисери има лупано со чест на исклучоци. Читај ги поновите постови:toe: На интернет ги имаш сите потребни информации за севкупноста на бодибилдингот само треба да побараш малце. Читни и по мак бодибилдинг форумите, ќе научиш доста.

herkules.com.mk , ако разбираш убаво англиски
bodybuilding.com
потруди се малку :smir:

Атлета на Макеоднија 2010

Уште малце време остана до натпреварот во Битола. 6ти Ноември хоххоо

Предходно, репрезентација оди за Австрија, а по државно за Словенија на меѓународни натпревари.

Attachments

• Plakat 2010 copy.jpg
    Plakat 2010 copy.jpg
    78,6 KB · Прегледи: 13

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom