Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Mario Naumoski

Мајмун до смрт
Член од
5 октомври 2009
Мислења
76
Поени од реакции
3
Znachi vaka sea imam 10 god.Ednomorf sum 150cm visok 45kg tezhok,iam nekoe kilce poveke od toa sho treba i toa...Znachi ne idam u teretana tuku doma si vezhbam so tegovi imam bench i taka nesh vezhbam na Ponedelnik:Gradi,Triceps
Vtornik:Biceps,Stomak
Sreda:Odmor
Chetvrtok:Grb,Ramena
Petok:Odmor
Sabota:Noze,Stomak
Nedela:Odmor

Ne sum profesionalen nekoj ama znam skoro se za body building a za vezhbanje sum pochetnik....btw prashanjeto mi beshe ako vezhbam taka redovno dali kje ostanam nizok i vezhbam kosharka i toa...
се извинувам сум згрешил немам 10 години туку 11

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
се извинувам сум згрешил немам 10 години туку 11
кој те лажел дека ќе останеш низок ако вежбаш со тегови ?? ти не си професионален билдер па да се пукаш со 200 кила на тебе.. вежбај си немај гајле и тренирај си баскет.

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
нема везе напротив мускулите на абдоменот не се како мускулите на рацете нозете и така натака.. ако се испушта таа категорија и не се работи барем 5/7 стомакот се замрсува и уште се помали шансите да искочат стомачните на виделина :) исто како трева ако не ја косиш ќе ти ги покрие линиите од игралиштето :)

Дали стомачните мускули ќе ти се гледаат или не, не зависи од тоа дали ќе ги вежбаш цекој ден или двапати во неделата. Слојот на вода и масно ткиво кој се наоѓа помеѓу мускулите и кожата е причина за изразеноста (дефиницијата) на мускулите. Тоа се постигнува со правиле начин на исхрана(помал внес на калориите од тоа што се троши) и доколку е потребно примена на аеробен тренинг.

епа брат неможе јебига.. и ја нејќам со хемија и немам до сеа земено ама изгледа ќе мора ако сакам стомачни да се гледаат.. нема избор значи све сум пробал ако ми веруваш све све..

И без примена на било каков топач е можно постигнување на одлишна дефинираност на мускулите. Единствен пробелем кој се јавува кај луѓе кои ќе симнат голема количина на килограми е вишокот на кожа, која и е потребно време да се повлече или пополни со нова мускулна маса.
Поздрав

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
тоа е проблемот што сеуште имам кожа и колку и да вежбам ми е како безефектно.. ама со правење на стомачни ми се смалува кожата т.е. побрзо се собира.. е сеа за кај другите незнам

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
@Kontinjercho :D
Па вака,се каам со појата ДЕБЕЛИНА(65кила,али се сум сало на мене,да не се лажеме)
Што сакам?
Да постигнам совршено тело(немора скрос,али привлечно:kesa:)
Liska

definiraj kako izgleda toa sovrseno telo, atletsko, bildersko i slicno.
Se dodeka ostanatite clenovi ne znaat kakvo telo imas i kakvo sakas da imas dzabe ke nagagjame i ke trupame postovi... i moze nieden od niv da ne ti pomogne :)

se izvinuvam za fontot od net cafe sedam nema poddrska

Член од
18 ноември 2009
Мислења
73
Поени од реакции
14
Liska

definiraj kako izgleda toa sovrseno telo, atletsko, bildersko i slicno.
Se dodeka ostanatite clenovi ne znaat kakvo telo imas i kakvo sakas da imas dzabe ke nagagjame i ke trupame postovi... i moze nieden od niv da ne ti pomogne :)

se izvinuvam za fontot od net cafe sedam nema poddrska
Епа,пошто имам 15 години,сакам вакво тело
http://img.metro.co.uk/i/pix/2008/10/efronhudgensSP_450x628.jpg
Не баш скрос исто,али слично да одговара на мојте години.
и дали протеините се штетни,и на што наштетуваат (во случај да се.) ?

@Dule@

Бананамен )))
Член од
24 ноември 2009
Мислења
119
Поени од реакции
1
Вака малце да попрајме моабет
-Протеините гејнерите и тие работи не се штетни ама не ги препорачувам,
од една проста причина зашто кога јадете на пример риба во неја има протеини свежи од животинско потекло и плус витамини и минерали во избалансиран сооднос и прилагоден према нашето тело затоа што нашите предци не внесувале во телото протеински гејнери туку јаделе месо, јајца и млеко и тука се снабдувале претежно со протеините.
(моја лична препорака повеќе да се јаде руба варени белки од јајца и безмасно млеко водете сметка што помалку солена храна зашто солта со адреналинот од вежбањето ке ви го истрошат организмот)
-Креатин и тој сам по себе не е штетен ги има во телото прородно го има во продуктите кои ги јадеме ама со кога се пие чист не се внесува во препорачани пропорции и не се внесуваат потребните состојки кои би направиле добар баланс во организмот и ке го ојачаат.
(моја лична препорака јадете интегрални житарици полни се со јаглени хидрати ослободуваат многу енергија исто така бананите и другите видови на овошје се корисни и даваат енергија и едно тајно оружје на повеќето врвни вежбачи тоа е медот, имајте го стално по неколку лажици мед пред и после тренинг ке имате сила и ке знаете дека се е тоа природно)
Не ги поштувам гејнерите од една проста причина зашто се американска работа а знаеме дека од таму дојде целиот чкарт
Колку може добро да направат може и лошо
Ако се одлучите да пиете протеини да зимате креатин
ПРВИН ОБАВАЗНО направете лекарски прегледи дали вашиот организам може да го издржи и ке му влијае убаво тој брз внес на гориво или нема
за жал ова не го прават зимаат витамини и гејнери на своја рака а после може да се јават проблеми кои не би ги посакал да му се јават ни на првиот душман.

Спортот е убава работа ама убаво внимавајте како ке работите знам дека може да се појави после ова некој сезнајко и за 1 минута да ми го изруга и исплука целиов овој моабет ама не обрнувајте внимание на таквите зашто тие се горделиви и надуени не знаат а мислат дека се во право и затоа така зборат и сигурно пијат ли пијат такви препарати на своја рака со тони само не се свесни дека последиците доаѓаат како крадец во ноќта не се сите предодредени да ги пијат.
Исто така не верувајте на сопствениците на теретани кои сигурно ги поседуваат гејнерите и ке ви прават реклама за да направат пари се разбира за да дојдат до тоа мора убаво да ве исполажат.

Дигајте тегчиња колку можете,
а не наклукани колку можете и неможете,
и после тоа да не можете )))

тоа би го кажал за крај
поздрав до сите

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Еден другар се жалеше кога земал креатин добивал тахикардија па прекина да го зема. Можни се вакви нус појави или не е од него?

@Dule@

Бананамен )))
Член од
24 ноември 2009
Мислења
119
Поени од реакции
1
Еден другар се жалеше кога земал креатин добивал тахикардија па прекина да го зема. Можни се вакви нус појави или не е од него?
ДА АПСОЛУТНО.
Затоа реков консултација со лекар пред да се земе било што од тоа зашто се јавуваат проблеми.

Поздрав.

Член од
6 октомври 2009
Мислења
49
Поени од реакции
0
Od kreatin tahikardija nema sansi osven ako imal srcevi problemi pred toa ok inace ako si zdrav nema sansi kreatinot e suplement sto e odobren i go koristat site sportisti

@Dule@

Бананамен )))
Член од
24 ноември 2009
Мислења
119
Поени од реакции
1
Od kreatin tahikardija nema sansi osven ako imal srcevi problemi pred toa ok inace ako si zdrav nema sansi kreatinot e suplement sto e odobren i go koristat site sportisti

Го користат да ама претходно биле на лекар и имале лекарски прегледи

gODHEAD

Crucified
Член од
6 декември 2007
Мислења
1.827
Поени од реакции
1.163
"Абе земи си протеинче, глутаминче, гејнерче, креатинче, на суво така не се вежба" - еден куп совети од 'искусните' вежбачи по локални теретани. И луѓето по нецел месец у теретана збунети се што да земат, па прашуваат, бараат, цени, количини... Али тоа е. Бизнис.

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
(bolje da ide na ovoj font deka e od srpski)
Off Topic :vozbud::vozbud::vozbud:

Nedelje prolaze,tezine se povecavaju,misici sve veci,veci traze sve vise,vise. I ti ga tu iznenadis...drknes mu aminokiseline i dalje povecavas tezine.U jednom momentu..prestaje da ti se dize tuki. Ali to je samo na nekoliko nedelja,jebiga moras da se zrtvujes,a ne ko ona picka od Bruce Lee-a, koji je shik'o koks i jebo svako veche. To nije sportista! Kada primetis da bi prebio caleta sto ti nije pozeleo dobro jutro, odmorish malo od steroida,pojachavash klupu,kajganu od deset jaja,litre mleka, ceo fazon. Tad...pocinju...anfetamini.Nocima ne spavas,a mnogo si jak! Ides tri puta dnevno u teretanu,guras kontejnere do Save i nazad i jebes k'o lud…ako imas sta. Ako nemas jebiga...samo guras kontejnere...i tada znas da si spreman. Kada provedes 5 godina u paklu teretane,kada su ti ruke sunke,telo kasa,kada levom ubijas,a desne se i sam plasisis. Tada znas da si spreman...

-=Sedam i Po/Gnev=-

Jebem Bruce Lee ...

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Го користат да ама претходно биле на лекар и имале лекарски прегледи
АЈ, ќе те замолам, објасни ми го лакраскиот преглед.
Што (кој лекар-специјалист), кои анализи и од која причина?!

Ма-Ста-Пе

недоквакан од 1966
Член од
28 јуни 2009
Мислења
703
Поени од реакции
132
АЈ, ќе те замолам, објасни ми го лакраскиот преглед.
Што (кој лекар-специјалист), кои анализи и од која причина?!
ШТО ГИ УПЛАШИ ДЕЦАТА СЕ РАСТРЧАА ПО ЛЕКАРИ ДА СЕ ПРОВЕРАТ

Kajgana Shop

На врв Bottom