Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
Тоа што си го пишал е НАЈГОЛЕМАТА ГЛУПОСТ КОЈА ЛАИК МОЖЕ ДА ЈА ТРЕСНЕ. Обично не реагирам вака, но на изјавата обоено со црвено, нема друг начин како човек да те превоспита и научи да почитуваш луѓе кои барем основата ја познаваат :vozbud:
Имам полни 39 години. Кој сум, можеш слободно да прашаш,ќе ти објаснев, пред да донесуваш смешни заклучоци.
Значи знам кој си и изјавите што ги напишав не се од небо паднати сум ги видел од некаде

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Почни да гледаш поубаво и да пазиш каде читаш и што пренесуваш. На интернет има изјави кои паѓаат од небо. Ако незнаеш, остави линк да си прочитаат, а не да тврдиш дека некој, кој се докажал во овој спорт, појма нема од животот.

W

Wuda4

Гостин
Ја имам ќеф за вежбање само треба да покачам маса прво па да почнам да вежбам! Ако има некој диета (за покачување на маса) нека каже ке му бидам благодарен :toe:

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Можеш паралелно да почнеш да вежбаш и да покачуваш мускулна маса и телесна тежина.

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
Veke 4 godini treniram bodybilding i nikako ne mozam da gi izdefiniram abdominalnite , pazam i na ishrana , ali slabo mi ode .. nekoj sovet ??

Член од
24 јануари 2009
Мислења
229
Поени од реакции
15
Ја имам ќеф за вежбање само треба да покачам маса прво па да почнам да вежбам! Ако има некој диета (за покачување на маса) нека каже ке му бидам благодарен :toe:
Нема врска дека треба да покачиш прво маса за да почнеш да вежбаш. Баш подобро ти е што си слаб зошто можеш да направиш подобар мускул со тек на време. Види почни вежбај, можеби си од оние типови на луѓе кој се ставаат маса само кога вежбаат. Исхраната е најбитна, зошто ако не практикуваш добра исхрана нема да имаш некој резултат од вежбањето. На почеток започни со два мускула дневно, започни со мала тежина да го навикниш телото а после неколку месеци зависно од тоа ако си спремен почни да вежбаш со по еден мускул дневно. Нека телото ти покаже колку тежина да креваш, зошто ако креваш повеќе од тоа што си спремен можеш да направиш проблеми со грбот,со рамо и со некој друг мускул.

Можеш паралелно да почнеш да вежбаш и да покачуваш мускулна маса и телесна тежина.
Ова претходно ти го објаснав. Со самото вежбање и со добра исхрана ке го постигниш ова.

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Нема врска дека треба да покачиш прво маса за да почнеш да вежбаш. Баш подобро ти е што си слаб зошто можеш да направиш подобар мускул со тек на време. Види почни вежбај, можеби си од оние типови на луѓе кој се ставаат маса само кога вежбаат. Исхраната е најбитна, зошто ако не практикуваш добра исхрана нема да имаш некој резултат од вежбањето. На почеток започни со два мускула дневно, започни со мала тежина да го навикниш телото а после неколку месеци зависно од тоа ако си спремен почни да вежбаш со по еден мускул дневно. Нека телото ти покаже колку тежина да креваш, зошто ако креваш повеќе од тоа што си спремен можеш да направиш проблеми со грбот,со рамо и со некој друг мускул.

Ова претходно ти го објаснав. Со самото вежбање и со добра исхрана ке го постигниш ова.
Благодарам на објаснувањето :uvo:

Mario Naumoski

Мајмун до смрт
Член од
5 октомври 2009
Мислења
76
Поени од реакции
3
Вака сеа другар колку што сватив од постов ти сакаш да намалиш тежина на 10 год...:nesvest: со вежбање со тегови итн итн...
Како прво и прво многу си мал за вежбање глеј да возиш некое камијонче низ соба и ке ослабеш а не со кревање тегови! Ти си уште мал и тебе мускулот уште ти е во почетна форма т.е уште природно ти расте нема потреба да го напрегаш сеа за сеа се до 19 20 год.
А иначи колку да знаеш: * Повеќе повторувања помала тежина = Слабеење (оцртување) или пак Поголема тежина помалку повторувања= Маса (дебелеење):smir:
Не,не ми е работата да намалам тежина со тоа туку ете желба имам да вежбам :toe:

Mario Naumoski

Мајмун до смрт
Член од
5 октомври 2009
Мислења
76
Поени од реакции
3
O

Orion.

Гостин
Veke 4 godini treniram bodybilding i nikako ne mozam da gi izdefiniram abdominalnite , pazam i na ishrana , ali slabo mi ode .. nekoj sovet ??
Шефе во билдингот има периоди на маса и периоди на дефиниција. Начинот на изведување на вежбите е скоро ист во овие два периода меѓутоа исхраната е различна. За дефиниција потребно ти е да внесуваш помалку сложени јагленхидрати и многу протеини. Кардио исто така треба да практикуваш. Или сабајле на гладно срце или пред или после тренинг со тегови.

Ма-Ста-Пе

недоквакан од 1966
Член од
28 јуни 2009
Мислења
703
Поени од реакции
132
ПРАШАЈТЕ ГО ЃОРОСКИ

НЕ НОСЕТЕ ВО ПАТИКИТЕ ВЛОШКИ
НЕ ЈАДЕТЕ ЛЕБНИ ТРОШКИ
НЕ СКУБЕТЕ ЏАБЕ КОКОШКИ
НЕ БАРАЈТЕ ОД НАС ПРОШКИ.

НЕ ГУБЕТЕ ВРЕМЕ ДОСТА
МАТЕМАТИКАТА Е ПРОСТА.

КАКО ДА СЕ ОДЕРЕТЕ ДО КОСКИ!?
НЕ ЛУПАЈТЕ ГЛАВА БИЛДЕРИ МАКЕДОНСКИ,
НЕМОЈ ДА ИМАТЕ МАКИ ИСКОНСКИ
ПРАШАЈТЕ ГО ЃОРОСКИ

2 јули 2009:toe:

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Која е разликата во кревање едно рачен тег (кога тренирате бицепс) како чекан (hammer curls) и стандардно(regular curls)?

Kajgana Shop

На врв Bottom