Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
ахахахахах :vozbud::vozbud::vozbud: поголемо срање од ова нема на светов... А со ова кога ке направиш толкав грб да ми се јавиш :vozbud::vozbud:

O

Orion.

Гостин
Вистина ли е дека доколку не ги вежбаш подлактиците, кога вежбаш бицепс поради дисбаланс на мускулите(подлактните не се везбаат) настанува болка во подлактиците? Не вежбам подлактица поради тоа што осеќам дека мускулите од подлактиците ми се пумпаат кога правам бицепс!

Ма-Ста-Пе

недоквакан од 1966
Член од
28 јуни 2009
Мислења
703
Поени од реакции
132
Вистина ли е дека доколку не ги вежбаш подлактиците, кога вежбаш бицепс поради дисбаланс на мускулите(подлактните не се везбаат) настанува болка во подлактиците? Не вежбам подлактица поради тоа што осеќам дека мускулите од подлактиците ми се пумпаат кога правам бицепс!
СИТЕ МУСКУЛИ СЕ ВЕЖБААТ БАШ РАДИ КАКО ШТО ВИКАШ ДИСБАЛАНС СО ТОА ШТО ТРЕБА ДА ИМА СКЛАДНОСТ НА ЦЕЛАТА ФИГУРА.КОГА ВЕЖБАШ БИЦЕПС НЕ ГИ ВИТКАЈ ЗГЛОБОВИТЕ И НЕ ЈА СТЕГАЈ МНОГУ ШИПКАТА ЗА ДА НЕ СЕ ПУМПА ПРЕМНОГУ ПОДЛАКТИЦАТА.БОЛКАТА МОЖЕ ДА БИДЕ ОД МНОГУ ПРИЧИНИ.АКО ПИМИНУВА Е ДОБРО(САМО ЗАПАЛЕЊЕ),А АКО НЕ ПОМИНУВА ТОА НЕ ЧИНИ(ПОВРЕДА,ХРОНИЧНА БОЛКА...)ИНАЧЕ ВО ПОДЛАКТИЦАТА ИМА ЕДЕН КУП МУСКУЛИ И ТЕТИВИ И ЗА ДА СЕ ОЈАЧА ТРЕБА ДА СЕ ВЕЖБА.
:bilkojzbor:

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
ајде дајте некои вежби за подлактица и надлактица, и јас го имам истиот проблем, неможам килажа да накачам на бицепс поради тоа

С

Спенсер

Гостин
во што е разликата,ако еднорачен тег,дигам кога тегот е хоризонтално (нормално дигање) и тегот е вертикално, значи се мења и положбата на раката/дланката...?

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
во што е разликата,ако еднорачен тег,дигам кога тегот е хоризонтално (нормално дигање) и тегот е вертикално, значи се мења и положбата на раката/дланката...?
има разлика , кога вежбаш нормално ти се пумпа погоре бицепсот (ти се праи ко топче ) а кога вежбаш вертиклно ти е за да ти се напуни по целата должина бицепсот тоест тоа ти е повеке за да ти даде позаоблен изглед доле кај бицепсот(веднаш над подлактицата , кај почетокот на бицепсот)..

сеа незнам колку свати али не може болје да се објасни преку форум

добро е да ги праиш и двете вежби , така ми кажа еден билдер што се разбира од работиве! :)

да постирам траилер од филмот Pumping Iron:

сигурно сите го имате глеано но еве кој го нема нека си го симне веднаш , зверски е ,,,

не е све до вежбанјето треба и ментално да си јак!:)

а Швајци противниците ментално ги толчи!аххахахах кој педер е!:salut:

С

Спенсер

Гостин
има разлика , кога вежбаш нормално ти се пумпа погоре бицепсот (ти се праи ко топче ) а кога вежбаш вертиклно ти е за да ти се напуни по целата должина бицепсот тоест тоа ти е повеке за да ти даде позаоблен изглед доле кај бицепсот(веднаш над подлактицата , кај почетокот на бицепсот)..

сеа незнам колку свати али не може болје да се објасни преку форум

добро е да ги праиш и двете вежби , така ми кажа еден билдер што се разбира од работиве! :)
ааа супер...сватив... затоа горниот дел од бицепсот ми е поголем,а долниот,над подлактицата е помал... ок,фала...

Kajgana Shop

На врв Bottom