Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
со топач и амино за недела дена симнав 2 кг при тоа точак возење по 30 мин во теретана брзо одење на кеј пошто имам проблеми со зглобовите а сум сеуште голем и неможам да си дозволам да трчам намалени оброци и нивната големина повеќе овошје и салати

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
Намали овошје, зголеми салати.
Салатите ти ја исфрлаат течноста и солта од организмот.
Пиј повеке вода повеке течност ке исфрлиш а со неа и салото.
Пиј чај од магдонос, тера на мочање.
Овосје не затоа што има шеќер. Природен е но мускулите прво него ке го користат. Не им го давај тој шекер нека посегнат по залихата од организмот

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
само прашувам а никако да почнам со вежбање

15 ипол години
1.75 висок
62кг тежок

сакам да почнам со склекови,стомачни и вратило...али гледам дека и исхраната игра улога и кај овие обични вежби...кажете ми што да НЕ јадам... јас јадам многу,али секој ден или точак возам,или фудбал...мора да се истрошам...
Немаш потреба од нејадење пошто ја сум 177 со 67 кила веќе 2 месеци неможам да се спуштам подоле а пазам на исхрана премногу

С

Спенсер

Гостин
Немаш потреба од нејадење пошто ја сум 177 со 67 кила веќе 2 месеци неможам да се спуштам подоле а пазам на исхрана премногу
иии буцко...:pos2::pos2::pos2: трчај....незнам друго...а од ''обичнава секојдневна'' исхрана што е препорачливо да јадам???и колку? значи ја непланирам билдер да се праам, онака малце да оформам...без тоа креатони и глупости...само склекови вратило и стомачни...

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
друже од сабајле од 8 до 10 сум на кеј после идам у фитнес саат време и од поручек играм баскет секој ден,нема што да се троши више :)
ти викам со таа килажа и висина не би требало да имаш многу маснотии на тебе почни редовно да вежбаш и ке имаш резултати бидејќи не е логично со твојата килажа и маснотии да имаш големо стомаче и слично

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
иии буцко...:pos2::pos2::pos2: трчај....незнам друго...а од ''обичнава секојдневна'' исхрана што е препорачливо да јадам???и колку? значи ја непланирам билдер да се праам, онака малце да оформам...без тоа креатони и глупости...само склекови вратило и стомачни...
Да ти кажам јас како ја поделив исхраната.

Штетна:

-Благо
-Солено
-Газирано
-Алкохол
-Мајонез
-Кечап
-Брза храна (хамбургери,тостови,хот-дог...)
-Бел шеќер

Здрава храна:
-Црн леб
-Ориз(варен, сутлијаш)
-Риба(конзерви,ослич...)
-Пилешко
-Телешко(варени и двете)
-ЈАјца(варени)
-Урда
-Јогурт
-Млеко(што помалку млечна маст)
-Компир(варен)
-Житарки
-Зеленчук
-Овошје
-Бадеми,кикиритки,леблебија(овие во помали количини, зошто ова се масти но и тие се потребни)

И вода пијте по многу,(+2л за лица кои спортуваат и се физички активни) тоа е единствено нешто што е здраво и корисно, а ние во Македонија ја имаме таа привилегија да ја имаме дома скоро и за без пари:toe: во странство освен во шише поинаку ја нема чистата вода.

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
да вода е препорачливо многу ја дневно пијам од 3 до 4 литри

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
probaj bez,cigari,alkohol, dzank food i gluposti...kreatinot ne e glupost,i samoto telo go sintetizira od aminokisleinite od hranata ili go prima od hranata...

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
креатинот го има природно во телото да напоменам за некој што не знае

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
креатинот го има природно во телото да напоменам за некој што не знае
tocno taka go ima vo teloto,ne e nesto strano samo teloto moze da proizvede mnogu pomala kolicina na kreatin od taa kolicina sto ja trosi i sto mu e potrebna na eden seriozen sportist(vezbac)...

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212
People ме интересира како ви дејствуваат протеините, гејнерите, креатините, амино киселините, дајте ставете една фотка од вас каде што ќе се гледа какви сте биле пред да почнете со сериозен тренинг и отпосле.

С

Спенсер

Гостин
probaj bez,cigari,alkohol, dzank food i gluposti...kreatinot ne e glupost,i samoto telo go sintetizira od aminokisleinite od hranata ili go prima od hranata...
не пушам,не пијам,е хамбургери јадам... ја мислев креатинот е онаква хемиска супстанца нешо ова она и брзо ке се напумпаш...али ако престанеш во вежбање лошо било...

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
People ме интересира како ви дејствуваат протеините, гејнерите, креатините, амино киселините, дајте ставете една фотка од вас каде што ќе се гледа какви сте биле пред да почнете со сериозен тренинг и отпосле.
Јас ставив слика на неколку страни претходно каков бев пред да пијам протеини, а одкако ќе завршам можеби и пак ќе прикачам нешто...

С

Спенсер

Гостин
Да ти кажам јас како ја поделив исхраната.

Штетна:

-Благо
-Солено
-Газирано
-Алкохол
-Мајонез
-Кечап
-Брза храна (хамбургери,тостови,хот-дог...)
-Бел шеќер

Здрава храна:
-Црн леб
-Ориз(варен, сутлијаш)
-Риба(конзерви,ослич...)
-Пилешко
-Телешко(варени и двете)
-ЈАјца(варени)
-Урда
-Јогурт
-Млеко(што помалку млечна маст)
-Компир(варен)
-Житарки
-Зеленчук
-Овошје

-Бадеми,кикиритки,леблебија(овие во помали количини, зошто ова се масти но и тие се потребни)

И вода пијте по многу,(+2л за лица кои спортуваат и се физички активни) тоа е единствено нешто што е здраво и корисно, а ние во Македонија ја имаме таа привилегија да ја имаме дома скоро и за без пари:toe: во странство освен во шише поинаку ја нема чистата вода.
вода и сок пијам ко ненормален...многу... тоа болдираното го јадам...али јадам како луд...благо ако начекам особено...пилешки стекови тоа се јадам... добро,за аматери и лесни вежби доволно ке биде помалку да конзумирам од тоа штетното...

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
Ориз риба пилешко телешко и јајца накачи до максимум :) јади стекови колку можеш

Kajgana Shop

На врв Bottom