|И.И|
говно интерашко
- Член од
- 24 јуни 2008
- Мислења
- 5.571
- Поени од реакции
- 6.701
Кажи ми ја твојата килажа и целите па ке ти дадам соодветна препорака,,,,,Чекај, креатинот не беше и тој за фрлање на маса? А Веј проеините колку чинат?
Кажи ми ја твојата килажа и целите па ке ти дадам соодветна препорака,,,,,Чекај, креатинот не беше и тој за фрлање на маса? А Веј проеините колку чинат?
Погоре мислам дека ја напоменав ама еве пак: 57 кг, 174 цм (прилично коска :smir, а целите се поголема маса и некое мускулче се разбира.Кажи ми ја твојата килажа и целите па ке ти дадам соодветна препорака,,,,,
Ej тука ме погоди... КАква вежба правам, ефект 100%, се подува целосно подлактицата се излева на површината, вени, артерии, капилари :pos2:АЈ некој нека ми каже вежби за подлактица
Добри се тие вежбите што ти ги предложија и точно е дека коа бицепс или грб вежбаш и подлактицата се заморува и пумпа, НО подлактицата е сложена група на мускули составена од флексори и екстензори.Флексорите се тие мускули кои работата кога ја затегаш тупаницата, а екстензори коа ја отвараш скроз шаката.Е сега вежби за подлактица имаш неограничено, но за почеток доволно ти е да правиш само основни вежби како на пример цедење на мокар пешкир, ама да го цедиш убаво да биде донекаде сув, потоа стандардните wrist curl и reverse wrist curl како што ти ги кажаа, клешти за стискање и deadlift кој ем работи нозе и кичма ем и подлактицата ја пумпа многу.АЈ некој нека ми каже вежби за подлактица
Мислиш на маса? Незнам а и мене ме интересира, јас земав 2270гр, конзумирам две недели но досега не варирам со тежината, ист сум...Сакам и ова да прашам:
Со еден килограм од тој протеин Голд 100%, колку килограми се качува?
Јадење и спиење?браво.. јас зимата не одев на треинг една недела, качив 10кг.
Ако сакате да ви кажам како ? : ))
Земи Гејнер со Креатин Микронизиран... па ке видиш резултатиЈас само што завршив со гејнерот (2312гр.) и накачив малце од 75 на 78 кг
Ама надворешно не се познава Сега ке земам Whey!
веј се пие 1-2 на ден, а останатото треба да го внесуваш преку храна.Нешто не ми е јасно околу протеинот. Го земам два пати на ден по 24г растворен со 200мл вода. Тоа се 48г протеин на ден само од Whey... Но некаде читам дека требало да се внесува 2г протеин на телесната тежина, јас сум 60кг 170 висок и тогаш дозата би ми испаднала (60*2=120)120г протеин на ден од Whey.
120г : 24г дозерка= 5 дозерки на ден
Точно е ова или доволни ми се и само 2 дозерки 2*24=48г протеин?
Ај кажете ми за да не правам грешки.
120 грама ти е вкупно за цел ден, али можеш и до 150 да терашНешто не ми е јасно околу протеинот. Го земам два пати на ден по 24г растворен со 200мл вода. Тоа се 48г протеин на ден само од Whey... Но некаде читам дека требало да се внесува 2г протеин на телесната тежина, јас сум 60кг 170 висок и тогаш дозата би ми испаднала (60*2=120)120г протеин на ден од Whey.
120г : 24г дозерка= 5 дозерки на ден
Точно е ова или доволни ми се и само 2 дозерки 2*24=48г протеин?
Ај кажете ми за да не правам грешки.