m.marko21
-STR8-
- Член од
- 16 мај 2008
- Мислења
- 1.177
- Поени од реакции
- 75
Причина поради која што вежбам дома...(забрането теретана)Само да го кажам уште оваа за Оливер.Тој почнал да вежба на 14 години,сега е висок 179цм.Дали тој е имал некој проблем со растот?НЕ!
Затоа на тие што ви прават проблеми дома поради годините само покажете го Аџијата :smir:.Бидејќи знам како е да ти забрануваат нешто од дома што го сакаш ради глупости.
ПОЗДРАВ.
Колку пати им докажувам дека тоа е генетски и нема поврзаност со вежбањето, но тие нивни стереотипи и застарени сваќања го прават своето:nesum:.(инаку имам 170 висина,60 тежина,17 год)
А не ми се јасни и некои млади кои го велат тоа,а тоа име е изговор за нивната мрза:jaj: па стварно не ми се јасни некои кои викаат дека вежбањето е штетно,зарем подобро е постојано да лежиш,да гледаш Тв,да работиш на компјутер и да не спортуваш ништо.
Поговорката не е за џабе „Во здраво тело,здрав дух“.
Јас на пример ако не извежбам, се нервирам и имам вишок на енергија која мора да избие од некаде,така да јас вишокот енергија ја користам во вежбање,трчење,фудбал, а тие што се против вежбањето нека ја трошат пред компјутер или јадејќи хамбургери,кока-кола,чипс....
П.С. кажете ми колкави тежини за бицепс користите и по колку повторувања правите во серија...јас кревам моментално 10 кг по 8 повторувања во четери серии.