Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Ај едно прашање =)

Со 4-5 серии од по 3-40 стомачни на ден ... би имало ли резултати за 1-2 месеца (колку толку да се стегне стомачево :pos2::pos2: )

Ај едно прашање =)

Со 4-5 серии од по 3-40 стомачни на ден ... би имало ли резултати за 1-2 месеца (колку толку да се стегне стомачево :pos2::pos2: )
Стомачните мускули имаат минимален придонес во топењето на мастите на стомакот и ослабувањето, тие се претежно за да ги зацврстиш стомачните мускули. Ако имаш вишок на килограми околу стомакот треба да внимаваш на храната (нема благо,газирано, fast food) и треба да внесуваш повеќе вода. За согорување на мастите најдобро ти било трчање,возење точак.
Ако сум грешка нека ме поправи некој, но ова јас го практикувам и имам резултати.

Eве нешто и од Жарко Срдич,висок е 180цм тежината му варира.Работи како обезбедување во Епинал.

zarko_4.jpg

Лелеее вените ќе му прснат.:vozbud:

2.jpg

1.jpg

Но сепак неможе да се прави споредба,со овие слики за Зоки и Жаре.Бидејќи Жаре е на натпревар со боја....а Зоки е домашна атмосфера..

Но и двајцата се ѕверови

Стомачните мускули имаат минимален придонес во топењето на мастите на стомакот и ослабувањето, тие се претежно за да ги зацврстиш стомачните мускули. Ако имаш вишок на килограми околу стомакот треба да внимаваш на храната (нема благо,газирано, fast food) и треба да внесуваш повеќе вода. За согорување на мастите најдобро ти било трчање,возење точак.
Ако сум грешка нека ме поправи некој, но ова јас го практикувам и имам резултати.
покрај ова мора да има прогресирано вежбање на стомачните мускули т.е или зголемување на сериите или зголемување на повторувањата во тие серии се со цел за одреден прогрес и напредок но како што рече и самиот без внимание на исхраната која го сочинува 80% од успешноста мора да се работи и на аеробното односно како што веќе кажа трчање точак пливање и сл. каде отчукувањата на срцето треба да бидат од 140-160 во минута ништо погоре ништо подоле,а да и заборавив да ти кажам дека и скокањето на јаже го заменува трчањето околу 15 мин скокање на јаже амо не се лажам заменуваат 45 мин трчање ако грешам поправете

Eве нешто и од Жарко Срдич,висок е 180цм тежината му варира.Работи како обезбедување во Епинал.

zarko_4.jpg

Лелеее вените ќе му прснат.:vozbud:

Но сепак неможе да се прави споредба,со овие слики за Зоки и Жаре.Бидејќи Жаре е на натпревар со боја....а Зоки е домашна атмосфера..

Но и двајцата се ѕверови
добро овде не е намачкан , али поим за дефиниција на гради е , звер ... бтњ на времето и јас вежбав во оваја теретана кај шо е сликан :vozbud::vozbud:

двд-то го имаш гледано шо му е како подготовка пред 2006 ? :)

Еве од Зоки уште некоја слика,ги најдов сега по фолдерите низ комјутерот........ама и тој Жаре е опасен,свака му част,но Зоки имаат кажано многу луге,најакиот билдер до сега од сите што се појавил во Македонија.....

15xo7ie.jpg

2z70ima.jpg

И типкава јака е:vozbud::vozbud:

2nm2atj.jpg

2mqiw5g.jpg

Доста се сега за сега.:smir:

Ѕвер,ќе се потрудам да најдам и други слики па ќе ги ставам:smir:

Овде Жаре си победи,поштено.Беше 100 пати подобар од тој.....

Сега и кај нас ќе си имаме споменик на Александар Македонски.Нема да има потреба да се оди до Гејлада за позирање. :)

добар е добар зоки, само да не го заборајме и аџијата :) ... од постарата генерација , замина во Шведска ... според мене најдобриот шо излегол од Макеоднија

DSC00095%20%28web%29%20%28web%29.jpg

во грбот на Dorian Yates потсеќа :)

3-2003%20Sune-Oliver%20%28web%29%20%28web%29.jpg

тука е на десна страна ...

SM%20%287%29%20%28web%29%20%28web%29.jpg

тука е средина ...

а еве ја и веб страната има еден куп слики и други интересни работи ...

http://www.oliver-a.com/

За Аџијата да не збориме,ѕверотиња.Оти во Шведска ради условите,и настапува под името Шведска бидејќи за визи и слични работи не му прават проблеми.Последно што настапи мислам дека беше ИРОН ПРО.

Пред да ставам слики нешто да кажам за него на кратко:smir:
Висок:179цм
Тежина:100кг(натпревари) 115кг вон сезона
Роден:21.05.1972 Битола
Моментално живее во Шведска и работи како Машински Оператор во Трелеборг.

ironman_3_web.jpg

fdbe0064_web.jpg

ironman_4_web.jpg
:vozbud:

Следниве слики се едни од поновите. т.е. сегашната форма на Оливер.

oli3.jpg

OLI1.jpg

OLI12.jpg

oli.jpg

oli1-1.jpg

oli3-1.jpg

oli4.jpg

1.jpg

Сликава е само еден ден пред ИРОН ПРО,во теретаната Колосеум Џим на Милош Сарчев.

2.jpg

Сепак на ИРОН ПРО беше 12 место,мислам дека беше неправедно.

И еве како изгледаше на ИРОН ПРО

1-1.jpg

3.jpg

oli1-2.jpg

5.jpg

OA1-1.jpg

Доволно се :helou::smir:.Тој е еден од најдобрите наши билдери!

Само да го кажам уште оваа за Оливер.Тој почнал да вежба на 14 години,сега е висок 179цм.Дали тој е имал некој проблем со растот?НЕ!

Затоа на тие што ви прават проблеми дома поради годините само покажете го Аџијата :smir:.Бидејќи знам како е да ти забрануваат нешто од дома што го сакаш ради глупости.

ПОЗДРАВ.

Има некој листа со калории губење при пливање/трчање/возење точак итн итн ?

Јбг оваа тема најадекватна ми се виде ...:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom