Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
1.90 со 108 кила сум, во скоро време планирам да почнам да одам во теретана.
У моментов вежбам ама главно со тегови и склекови.
Кога ќе се направам 135 кила ќе идам у било која дискотетка и ќе се тепам со четворица вратари одеднаш, ќе бидам мафијаш =).

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Како најбрзо и најефикасно до долен и страничен (надворешен) дел на гради?
Совет ако може

\_ _/

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
Шефе пишува triceps and debs-долна груда е дипс мислам, затоа прашувам
znaci taa vezba e za triceps samo a so razboj mozes i triceps i dolna gruda da vezbas kako sto objasni sindikat pogore...

1.90 со 108 кила сум, во скоро време планирам да почнам да одам во теретана.
У моментов вежбам ама главно со тегови и склекови.
Кога ќе се направам 135 кила ќе идам у било која дискотетка и ќе се тепам со четворица вратари одеднаш, ќе бидам мафијаш =).
ova sarkazam e ili seriozen si?:vozbud::vozbud:

Како најбрзо и најефикасно до долен и страничен (надворешен) дел на гради?
Совет ако може

\_ _/
ti ustvaris sakas celosna dobra gruda a toa se pravi so site vezbi za gruda u teretana plus sklekovi doma...
i nie ne sme tuka magionicari da ti kazeme kako toa da go naprais za eden den!:helou:

Член од
9 септември 2008
Мислења
115
Поени од реакции
13
Раде ај кажи вежби и ко за мене:pipi:, концентрирај се на стомачните хаххаха:smir:

Член од
20 април 2009
Мислења
123
Поени од реакции
67
Orbitrek

Zdravo na site sakam da si kupam orbitrek ili kombinirana sprava.Sto mislite vie? Mi kazaa da ja posetam www.fitnessmk.com imalo najeftini ceni

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Zdravo na site sakam da si kupam orbitrek ili kombinirana sprava.Sto mislite vie? Mi kazaa da ja posetam www.fitnessmk.com imalo najeftini ceni
Оди си на фитнес кај шо има ленти и орбитреци, џабе не си фрлај париња. Дома ни ќе вежбаш ни ништо, можи на почеток ќе форсираш ама за брзо ќе ја баталиш. Плус релативно скапи се и колку и да се квалитетни ќе се расипат, а на фитнес мора да се исправни ако одиш. Освен ако те чешат во џебо парињата.

Член од
23 април 2009
Мислења
8
Поени од реакции
0
Izvinete jas sum 16godini i idam vise 2 nedeli vo teretana 3 pati nedelno i imam 2 prasanja:
1.Sakam od maj da pocnam sekoj den da idam dali so toa ke postignam nesto poise?
2.Dali za miote godini treba da vnesuvam nekoj proteini neso za pobrzo da dobijam dobro telo 1.80sum visok i 73kg sum:toe:

KIFFLA

не ме викај друже
Член од
5 ноември 2008
Мислења
548
Поени од реакции
180
Izvinete jas sum 16godini i idam vise 2 nedeli vo teretana 3 pati nedelno i imam 2 prasanja:
1.Sakam od maj da pocnam sekoj den da idam dali so toa ke postignam nesto poise?
2.Dali za miote godini treba da vnesuvam nekoj proteini neso za pobrzo da dobijam dobro telo 1.80sum visok i 73kg sum:toe:
1- немој да идеш секој ден така ке го силуваш мускулот само,нема ништо да постигнеш бидејќи мускулот расте коа се одмара а не коа се силува така да не ти треба секој ден да киснеш и теретана
2-доволно ти е да се исхрануваш сеа на твоите години правилно па понатака земи(бидејќи сеа ти се оформува мускулот на тебе коските ово оно)

Член од
23 април 2009
Мислења
8
Поени од реакции
0
Без добра исхрана неможе никакви резултати да има.Нека крка он брза храна секој ден и благо па да видиме дали ќе има резултати.

Еве како треба да се распореде исхраната тоа е за почетници протеини јаглерохидрати масти......

Прегледај го приврзокот 10625

Прегледај го приврзокот 10626

Прегледај го приврзокот 10627

Прегледај го приврзокот 10628

П.С.Пред да земате било каков сумплемент читајте малце,немојте одма да земате и да направите грешка!

izvini da te prasam a ova 2rava slika gleam pisuva poslem trening odma da se jade a moze da mi kazes od prilika sto da jadam deka:toe:

1- немој да идеш секој ден така ке го силуваш мускулот само,нема ништо да постигнеш бидејќи мускулот расте коа се одмара а не коа се силува така да не ти треба секој ден да киснеш и теретана
2-доволно ти е да се исхрануваш сеа на твоите години правилно па понатака земи(бидејќи сеа ти се оформува мускулот на тебе коските ово оно)

fala mn kifla a jas mislev deka ako odam sekoj den ke postignam pogolemi rezultati za pomalce vreme:smir:

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
После тренинг се јаде суво грозје,а ако имаш декстроза тоа ти е подобро!Поздрав

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Ако имаш ти време и желба да одиш секој ден, да си одиш. Сигурно си на некоја програма и сега, ама ако не си вежбај гради + трицепс, грб + бицепс и рамо +нозе. То ти се три дена и после имаш пауза, која можиш за да одиш секој ден да си ја претвориш во кардио и стомачни вежби. Седум дена во неделата со тежини не ти препорачувам да вежбаш нема да имаш поголем ефект, а ваква комбинација ако напрајш најдобро ќе ти биди.

А за драстично подобри резултати промена на исхраната, тренингот е од многу помало значење.

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Јас не би ти препорачал секој ден бидејќи на мускулот му треба одмор,за да се регенерираат мускулните влакна.Така да оди преку ден.Јади повеќе пилешко,ориз,јајца,кикиритки,бадеми,зеленчук,бидејќи си сеуште почетник верувам дека уште сега нема да зимаш сумплементи но добро би било да си земаш еден Веј Протеин и декстроза.Ако не сакаш или неможеш да земаш Веј земи си декстроза 150ден кг.е пиј ја после тренинг околу 30,40гр.за енергија,но ако неможеш да најдеш декстроза ќе си купуваш суво грозје.

Исто така се сложувам со Синдикат, исхраната ти е 90%,а тренингот само 10%.
Поздрав

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Јас не би ти препорачал секој ден бидејќи на мускулот му треба одмор,за да се регенерираат мускулните влакна.Така да оди преку ден.Јади повеќе пилешко,ориз,јајца,кикиритки,бадеми,зеленчук,бидејќи си сеуште почетник верувам дека уште сега нема да зимаш сумплементи но добро би било да си земаш еден Веј Протеин и декстроза.Ако не сакаш или неможеш да земаш Веј земи си декстроза 150ден кг.е пиј ја после тренинг околу 30,40гр.за енергија,но ако неможеш да најдеш декстроза ќе си купуваш суво грозје.

Исто така се сложувам со Синдикат, исхраната ти е 90%,а тренингот само 10%.
Поздрав
Не се сложвам со ова да се оди преку ден. Во право си да треба да одмара мускулот и затоа се вежба различна мускулна група секој ден. Кога вежбаш гради (пример) грбот одмара, така да и доколку би одел секој ден без исклучоци на тренинг пак ќе има секој мускул по 3 дена одмор меѓу тренинзи. Најдобро е да се прај пауза на секои 3 или 4 дена тренинг, а ако не вежбаш нозе за кардио можиш да го користиш денот за одмор.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Вежбам по малку, онака за раздвижување, а за слика нема да ме собери на форумов :pos::pos::pos:.

Член од
23 април 2009
Мислења
8
Поени од реакции
0
vo moe ime ke prasam za drugarov sto vezbame zaedno on e isto taka 16 godini 78kg 183 e visok i on zima cist vej protein i toj ide 9 meseci vo teretana i sea se prasuva dali da zeme kreiatin ako mozete da mi pomognete fala od napred :smir::smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom