Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Грешка си друже, можеби Мики е стварно звероња,лудница,громови и е стварно многу ехтра. Ама моментално нашиот шампион е Зоран Колевски:

епа кога беше мики? лани? дека можда сум се збунил али знам дека беше шампион...

MileJebo

Complete
Член од
7 декември 2008
Мислења
231
Поени од реакции
41
Мики беше прв лани во својата категорија, над 90kg мислам. Ама во апсолутна изгуби од Зоки. А годинава исто така Зоки зема апсолутна. Последниве неколку години, Зоран е доминантен на македонската бодибилдинг сцена, никој не е во можност ниту да го загрози, човекот има страшна генетика.

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
Друго решение нема? За мрсна и пржена океј, ама сепак не би пиел протеини, сепак не сакам многу голема килажа да наклам, како шо реков 7-8 кила сакам да наклам... Шо храна да конзумирам т.е шо содржи протеини? За јајцата знам дека содржат, нешто друго?
пилешки стек, варен ориз, риба... има и други ама не ми текнува моментално, но да ти кажам никогаш неможеш да внесеш онолку протеини колку што се потребни преку исхрана.. 1 доза протеини заменува цела табла јајца мислам :) па види сеа ти :smir:

F|eR

Мало смо се напили, пали смо у џбун!
Член од
7 јуни 2008
Мислења
2.006
Поени од реакции
393
Грешка си друже, можеби Мики е стварно звероња,лудница,громови и е стварно многу ехтра. Ама моментално нашиот шампион е Зоран Колевски:

Го познавам дечково лично, бидеќи живеам во Демир-Хисар а и Зоки е од Демир-Хисар... Стварно е ЅВЕР со еден збор.. Моментално дечково на клипчево е 0 за Зоки, да бидеме искрени... Кога станува за збор за Боди-Билдингот вежбам веќе 3 години, и на кој му треба помош околу овој спорт, спободно нека побара помош...

Друго решение нема? За мрсна и пржена океј, ама сепак не би пиел протеини, сепак не сакам многу голема килажа да наклам, како шо реков 7-8 кила сакам да наклам... Шо храна да конзумирам т.е шо содржи протеини? За јајцата знам дека содржат, нешто друго?
Комзумирај потешка храна, и побрза... Ако сакаш за побрзо време да ставиш маса, би ти препорачал 100% чисти протеини, но доколку сакаш чиста маса Креатин.. Сепак, ако не сакаш хемикалии да внесуваш, јади повеќе брза храна, јајца, месо(повеќе, но во ограничени количини), потешка храна и такви работи... Ама не е само до храната, многу е битно и организмот да го прифати таквиот начин на хранење... Сепак најдобро би ти дошле 100% чисти протеини.. A колку време вежбаш?? Ако вежбаш малку време, не се надевај на ефект.. И што систем на вежби имаш, колку вежби правиш на еден тренинг, колку серии вежбата и колку повторувања?? Еве една старана за вежби.. Кој сака може и од ове да применува..
http://www.bodybuilding.com/fun/index.html
Позз

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Исхрана за маса:

Оброк 1.

4 цели Јајца

4 Белки

1 С.лаж. Путер од Кикири

Оброк 2.

Протеин од сурутка (whey)

Оброк 3.

Протеин од сурутка (whey)

Гејнер

1 Банана

1 Шоља ниско-масно Млеко

Оброк 4.

240 гр. Пилешко

Кафеав Ориз

Териаки Сос

Оброк 5.

Гејнер

1 Банана

1 Шоља ниско-масно Млеко

Оброк 6.

100 гр. чисто Телешко

1 порција Тестенини

Салата

Оброк 7.

180 гр. Пилешко или Телешко

Оброк 8.

Протеин Казеин

1 Шоља ниско-масно Млеко

Калории: 3870

Протеини: 434 гр.

Хидрати: 409 гр.

Масти: 88 гр.

Еве диета за маса.

F|eR

Член од
7 јуни 2008
Мислења
2.006
Поени од реакции
393
И моментално почнав да земам Амино Киселини од овој тип

Ако има некој користено до сега од овие, нека каже дали има значителен ефект!

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Пробај... И покасно:)
Aj da si odrzam vetuvanjeto :

Crounch - Pozicija : legnete na grb , nozete stavete gi na klupa ili na drug predmet , da vi bidat kako da sedite na stol , ali vo horizontalna polozba . Racete na glava , ali ne prekrsteni , tuku samo potpreni i rasireni ( za pogolem efekt ) . Znaci legnuvate na grb , so podignati noze , i se podignuvate koristejki sgo samo stomakot .Ova vezba e odlicna i za definicija i za masa na gorniot i sredniot red abdominalni , posebno na gorniot del .

Vtora vezba vie e da legnete na grb , so legnati noze , i da gi podigate nozete koristejki gi samo abdominalnite muskuli . Vezbata e odlicna za dolniot red od abdominalnite.

Treta vezba , legnete na stomak , ispruzete gi racete i nozete . Potoa , poleka podigajte gi racete i nozete zaedno . Ovaa vezba e za istrganje na abdominalnite.

Cetvrta e onaa so si ja vikam vojnickata , a e slicna na prvata , legnete na grb , svitkajtegi nozete potpreni so stopalata na zemjata , racete zad glava samo potpreni , i podigajte se poleka , koristejki gi samo abdominalnite ,najdobro deluva na gorniot i sredniot red.
Skoro site grupi se opfateni so ovie vezbi , za stranicni , malku e potesko objasnuvanjeto , ali toa u drug post .

So sreka vezbanje !!

p.s Za stomacni MORA da go trgnete saloto od stomakot , najdobrar nacie e trcanje , staticen velosiped ili step masina.

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
Aj da si odrzam vetuvanjeto :

Crounch - Pozicija : legnete na grb , nozete stavete gi na klupa ili na drug predmet , da vi bidat kako da sedite na stol , ali vo horizontalna polozba . Racete na glava , ali ne prekrsteni , tuku samo potpreni i rasireni ( za pogolem efekt ) . Znaci legnuvate na grb , so podignati noze , i se podignuvate koristejki sgo samo stomakot .Ova vezba e odlicna i za definicija i za masa na gorniot i sredniot red abdominalni , posebno na gorniot del .

Vtora vezba vie e da legnete na grb , so legnati noze , i da gi podigate nozete koristejki gi samo abdominalnite muskuli . Vezbata e odlicna za dolniot red od abdominalnite.

Treta vezba , legnete na stomak , ispruzete gi racete i nozete . Potoa , poleka podigajte gi racete i nozete zaedno . Ovaa vezba e za istrganje na abdominalnite.

Cetvrta e onaa so si ja vikam vojnickata , a e slicna na prvata , legnete na grb , svitkajtegi nozete potpreni so stopalata na zemjata , racete zad glava samo potpreni , i podigajte se poleka , koristejki gi samo abdominalnite ,najdobro deluva na gorniot i sredniot red.
Skoro site grupi se opfateni so ovie vezbi , za stranicni , malku e potesko objasnuvanjeto , ali toa u drug post .

So sreka vezbanje !!

p.s Za stomacni MORA da go trgnete saloto od stomakot , najdobrar nacie e trcanje , staticen velosiped ili step masina.
Za stomacni ne mora da vezbate stomacni. Kako slabeete, se poveke ke vi se poznavaat. I ako vezbate za masa, zaboravete na stomacni.

пилешки стек, варен ориз, риба... има и други ама не ми текнува моментално, но да ти кажам никогаш неможеш да внесеш онолку протеини колку што се потребни преку исхрана.. 1 доза протеини заменува цела табла јајца мислам :) па види сеа ти :smir:
Edno golemo lol. So ishrana mozes da vneses tolku mnogu, da moraat da te tutkaat nadvor od teretana.

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Друже грешка големаа!!!!Такви неточни информации не се постираат.

Секој кој сака да вежба маса,не е само вежбањето туку и исхраната.Масата не се претвора во сало ако се вежба туку во чиста мускулна маса.

И Колеман вежбал за маса па гледам сега стомачни,ич нема.Без мускулна маса неможеш да имаш големи мускули!!!!!!!

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385

Во принцип јас не сакам да имам не знам какви стомачни, сакам само да го симнам мешето.. Немам баш време за трчање а точаци и степ машини нема некој начин да купам и да сместам кај мене во соба... Велиш дека со вежбиве не се симнува салото туку се за откако ќе се симне?

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Во принцип јас не сакам да имам не знам какви стомачни, сакам само да го симнам мешето.. Немам баш време за трчање а точаци и степ машини нема некој начин да купам и да сместам кај мене во соба... Велиш дека со вежбиве не се симнува салото туку се за откако ќе се симне?
Za simnuvanje salo , samo cardio vezbi ( trcanje , aerobik .. ) , ovie vezbi se za definicija na abdominalni :helou:

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
во ред, ама иди утепај се од јадење, а ништо не би те коштало 1 доза протеин :smir:
Потполно се слагам со Данте,ако беше така немаше да постои сумплементација.

F|eR

Член од
7 јуни 2008
Мислења
2.006
Поени од реакции
393
Ама не е се само во протеините.. Дали организмот ке ги прифати претеините... Ако не ги прима како што треба, ти утепај се од пиење протеини и пак нема да ставиш маса.. Имав видено таков пример, затоа и кажувам.. Ама сепак Natural is Natural(Природно си е приредно)... Кој сака нека вике дека не е така, нема да ми смени мислење.. Е сега ако сака тој што вежба брзо да се оформи, нека зема протеини.. А и за ставање на чиста маса, нема потреба од протеини.. За тоа постои Креатин.. Ем ги пумпа мускулните келии и ги шири, а со тоа се зголемува обемот на мускулите, ја зголемува силата за 20-30%.. На приме ако јас дигам 60-70кг за гради, тогаш ке диграм 80-85 некаде.. Сепак за чиста маса само Креатин... А претеините и ке има малку наслаги на мешето и секаде, но се редовно вежбање ке се вратите во добра форма, а со тоа ке се изгубат тие наслаги.. Позз

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Бодибилдер неможе без протеини.Но ако се занимава веќе професионално тогаш не само креатин и протеин му требаат уште многу сумплементи и стероиди.Тие што се Мистер Олимпиа и Мистер Универзум не се станати ѕверови само од вежбање,туку многу сумплементација,стероиди.Оваа го кажувам за почетниците.Кога ќе почнате да вежбате немојте да мислите дека за 2 месеци ќе станате како Шварценегер.Ако не користите сумплементација,само со вежбање ефектите ќе се мали....

Kajgana Shop

На врв Bottom