Ако не сум грешка,креатинот се произведува во самото тело и го има во месото.Дечки на ум сум сеа за малку креатин да земам....совети? Да не имаат некакво лошо влијание врз бубрезите? За што поточно се креатините?
za steta na bubrezite kolku i kako nemozam da ti kazam, znam samo deka tesko se isfrla... toa sto nema da se iskoristi i nema da otide do muskul podolgo vreme ostanuva vo bubrezi i so premnogu tecnosti moze da se isfrla...taka da ako zimas kreatin pij mnogu tecnosti da ne ostane vo tebeДечки на ум сум сеа за малку креатин да земам....совети? Да не имаат некакво лошо влијание врз бубрезите? За што поточно се креатините?
Епа ако сакаш маса, тогаш може да го искомбинираш гејнерот уште со креатин и трибулус. Вода мораш да пиеш многу (секогаш да имаш шишенце со вода до тебе), мораш и многу да јадеш и се разбира на тренинг нема штедење, форсирање до максимум. Имаш и уште една кобинација односно чист протеин, тестостерон и Хорс, ма да ова второво не се препорачува баш за почетници...Мене ми треба за маса....сакам да го комбинирам со гејнер некој.
Бато вака... креатинот ја врзува водата во организмот дава сила само има разлика од креатин до креатин.плати па клати :wink: а за штетно дејство врз бубрези нема слободно иди напред, само јас сепак би бил за ПРИРОДНО СИ Е ПРИРОДНО мада мн тешко оди ама она што е направено верувај секогаш ке се задржиДечки на ум сум сеа за малку креатин да земам....совети? Да не имаат некакво лошо влијание врз бубрезите? За што поточно се креатините?
Јас пак знам дека не е баш најдобро на ладно, пошто се троши енергија за да се затопли телото.Замрела малце темава па мислев да ја реактивирам , Само сакав да дадам еден совет за оние кој се поченици дека најдобро време за вежбање е зимскиот период поради тоа што е ладно и не се троши многу енергија како што е во лето.Така да најдобри резултати очекувајте во овој период.Поз:wink:
Имам едно другарче почна да се боде (стероиди) и за два месеца стана ѕвериште ама нема никад да земам,:nesum:
Да, Рони е.Не баш ваков :pos2::pos2::pos2: али замисли сега ти од коска и кожа да станеш 40% од овој хехехех , и ова Рони Колеман беше или?
Абе прво врати се у форма, околу месец дена па после земи си.Абе јас да имам пари знам и кај да вежбам и што да јадам и колку да јадам.
Одев во теретана година дена со паузи, сега веќе не идам 3-4 месеци. Ке почнувам деновиве, дали ке биде штетно одма да земам некој креатин или да почекам некој месец. Не ми се иде на чисто веќе, немам ни мотив ни ништо.
ХИХИХИ Двете имаат различна функција,али хоизонталната фака поголем опфат на градите ,косата за страничиот и горед дел од градите а контракосата за годниот дел,Дечки едно прашање (можда и малце глупо),кажете ми разлика помеѓу коса клупа и хоризонтална,за гради,која е поефективна?????
Значи косата е подобро да се применува.....секако јас таа ја применувам...ХИХИХИ Двете имаат различна функција,али хоизонталната фака поголем опфат на градите ,косата за страничиот и горед дел од градите а контракосата за годниот дел,