Jadi prvo , ili jadi mnogu dodeka vezbas ..Може ли да ми дадете совет...јас сакам да почнам у теретана али слаб сум па незнам што да одлучам дали прво да се здебелам малку па да почнам или со самото везбање ке кренам килажа....
колку години имаш? висина? килажа?Може ли да ми дадете совет...јас сакам да почнам у теретана али слаб сум па незнам што да одлучам дали прво да се здебелам малку па да почнам или со самото везбање ке кренам килажа....
вратило и разбој. тие даваат многу сила.Значи имам 14год. 180цм и 85кг.Тренирам карате и имам проблеми со јачината.Може ли да ми препорачите кој вежби се најдобри за добивање снага т.е. јачина?
19 години имам 1.82 висина 68 кгколку години имаш? висина? килажа?
пред се, сите у букмарк ова http://www.intense-workout.com/19 години имам 1.82 висина 68 кг
еј еве отидов 2 тренинга на теретана и сега све живо ме боли ( дали сум претерал со килажата затоа што ми е било првпат да вежбам ) или е нешто друго
1 тренинг = 2 часа
Најнормално е да те болат сеа мускулите.еј еве отидов 2 тренинга на теретана и сега све живо ме боли ( дали сум претерал со килажата затоа што ми е било првпат да вежбам ) или е нешто друго
1 тренинг = 2 часа
Еј а дај некој совет за смалување на килажа?
И здрава исхрана.......
lee:lee:
ова во глобала =)правилна исхрана? нема јадење леб, пржено месо, пржени компири, чоколади, помалку сол во исхрана, нема кашкавали, салами, тестенини(секакви), фаст фуд, палачинки, пици...
што смееш: многу вода, салати, варено месо, варени компири, ориз, риба многу, маслинов зејтин, мусли, јогурт/млеко(со мала масленост), овошје, зеленчук, белки, зелен чај и така.. имам изумено многу работи, ама тоа е горе доле.
немој да ставаш килажа првите 1-2 недели, вежбај преку еден ден. не се оптеретувај, мускулите не ти се навикнати на терет и можеш да добиеш запаление.еј еве отидов 2 тренинга на теретана и сега све живо ме боли ( дали сум претерал со килажата затоа што ми е било првпат да вежбам ) или е нешто друго
1 тренинг = 2 часа