Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
они се должни да ти испорачаат интернет, не се задолжени за струјата
купи си стабилизатор на напон

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
kazete so da praam so ova internetov? nervi iskinav u pm! samo se javuvam vo t-home i mi kazvaat deka e do naponot i da sredam so evn ili da sio kupam stabilizator. mu kazvam deka ovaa sto e ADSL sijalickata se gasi na nekoe vreme i posle po 10 tina sekundi pocnuva da trepka. mi velat deka bilo do naponot, pagal i se resetiral modemot. ako se resetira modemot treba site dve ili tri sijalicki da se gasat?
Ако се ресетира модемот, сите 3 диоди се гасат. Најдобро би ти било прво да се обратиш до Евн да ти го средат напонот, дека може да купиш стабилизатор и пак да не биде се како што треба.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
185
Поени од реакции
1
kazete so da praam so ova internetov? nervi iskinav u pm! samo se javuvam vo t-home i mi kazvaat deka e do naponot i da sredam so evn ili da sio kupam stabilizator. mu kazvam deka ovaa sto e ADSL sijalickata se gasi na nekoe vreme i posle po 10 tina sekundi pocnuva da trepka. mi velat deka bilo do naponot, pagal i se resetiral modemot. ako se resetira modemot treba site dve ili tri sijalicki da se gasat?
i jas go imam istiot problem veke mnogu vreme ,ni jas sam neznam sto lagi mi iznakazaa, mi smenija modem i pak isto.Minatata nedela dojde merna grupa kaj mene doma i ja testiraa linijata i ja proverija instalacijata i sto se sluci.Pocnaa da me razubeduvaat deka bilo do naponot ,no imam UPS znaci ne e do toa ,linijata na nivniot aparat izdrzuva 8.5mb i mi vikaat dali moze da te stavime na 3mb i da vidime dali ke paga signalot (da se gasi sijalickata za ADSL) i toa go napravija ja stavija na test linijata i pak gasenje iiii im vikam i sega sto pravime dobiv odgovor POJMA NEMAME ne znaea do sto e problemot i posle mi rekoa deka trebalo nekoja ploca za ADSL vo centrala da smenat i ke se sredelo aj da vidam mi se javija deneska deka ja smenile ama pak ne mozele da mi pustat 6mb tuku samo 3mb.
ETE TOA E MOJATA TAZNA PRIKAZNA STO MISLAM DEKA KE ZAVRSI SO RASKINUVANJE NA DOGOVOR

Член од
27 февруари 2009
Мислења
28
Поени од реакции
0
дали некој има активирано прамиум пакет?
Кај мене денес стигна сметка и имаат ставено ливче пушува со доплата од 200 денари интернет do 20 Mb/s

P

Princ

Гостин
Прв пат слушам за ова. Каков премиум пакет, какви 20 Mbps кога не се во состојба да гарантираат ни за 8-10 Mbps?

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
дали некој има активирано прамиум пакет?
Кај мене денес стигна сметка и имаат ставено ливче пушува со доплата од 200 денари интернет do 20 Mb/s
Ете, ме претрка колегата. Јас 10 мегабити немам видено, они 20 ќе ми дадат, за само 200 денари плус. Жими таквото.

Шмики

Byakugan
Член од
12 март 2008
Мислења
743
Поени од реакции
16
Ставив Comfort обичен пакет. Не ја знам страната за да се логирам и да проверам уште колку преостанато имам за превземање, нормално и да сменам лозинка. Може страната?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
i jas go imam istiot problem veke mnogu vreme ,ni jas sam neznam sto lagi mi iznakazaa, mi smenija modem i pak isto.Minatata nedela dojde merna grupa kaj mene doma i ja testiraa linijata i ja proverija instalacijata i sto se sluci.Pocnaa da me razubeduvaat deka bilo do naponot ,no imam UPS znaci ne e do toa ,linijata na nivniot aparat izdrzuva 8.5mb i mi vikaat dali moze da te stavime na 3mb i da vidime dali ke paga signalot (da se gasi sijalickata za ADSL) i toa go napravija ja stavija na test linijata i pak gasenje iiii im vikam i sega sto pravime dobiv odgovor POJMA NEMAME ne znaea do sto e problemot i posle mi rekoa deka trebalo nekoja ploca za ADSL vo centrala da smenat i ke se sredelo aj da vidam mi se javija deneska deka ja smenile ama pak ne mozele da mi pustat 6mb tuku samo 3mb.
ETE TOA E MOJATA TAZNA PRIKAZNA STO MISLAM DEKA KE ZAVRSI SO RASKINUVANJE NA DOGOVOR
Баш ме интересира како ти е поврзан модемот со UPS-от.

Kajgana Shop

На врв Bottom