Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

McMurphy

натчовек
Член од
14 ноември 2008
Мислења
160
Поени од реакции
33
вака сега: кога последен пат го проверив остварениот сообраќај имав потрошено 9500 MB(имам пакет од 10 GB) и слегнав 4 филмови(од по 700 MB), а бројачот уште не е апдејтиран. Прашањето е дали ке ми ги стават надминатите мегабајти во март или никому ништо???
Однапрет фала за одговор.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
вака сега: кога последен пат го проверив остварениот сообраќај имав потрошено 9500 MB(имам пакет од 10 GB) и слегнав 4 филмови(од по 700 MB), а бројачот уште не е апдејтиран. Прашањето е дали ке ми ги стават надминатите мегабајти во март или никому ништо???
Однапрет фала за одговор.
Еве ти го одговорот :) Пак им е заглавен мерачот... Јас минатиот месец направив 57 гига (со пакет од 25). Така да, уживај.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Уште не ми дигнале брзина :) Расизмус

Член од
20 јануари 2009
Мислења
658
Поени од реакции
544
Ме чуди нешто. Имам call & surf ова од 25 гига шо е. Имам досега надминато, околу 35 гига, а брзините на интернетот не само шо не се намалват, туку се и поголеми. Дали и на некој друг му се има вакво нешто случено, дали има некој промени, па да речат, ако е надминато се наплаќа, ништо чудно и то...

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
лошиот чичко што намалува брзина е на годишен одмор, така да нема кој да намали брзина. затоа уживајте и симнувајте колку сакате.

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
Ме чуди нешто. Имам call & surf ова од 25 гига шо е. Имам досега надминато, околу 35 гига, а брзините на интернетот не само шо не се намалват, туку се и поголеми. Дали и на некој друг му се има вакво нешто случено, дали има некој промени, па да речат, ако е надминато се наплаќа, ништо чудно и то...
мерачот им се заглавува од време на време, ама синока околу 12 (кај мене, ) имат последен update на мерачот така да не е могуче да те остават пак со иста брзина ако си стварно надминал 25 гб.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
658
Поени од реакции
544
мерачот им се заглавува од време на време, ама синока околу 12 (кај мене, ) имат последен update на мерачот така да не е могуче да те остават пак со иста брзина ако си стварно надминал 25 гб.

ova e rezultatot, a eve i kolku mi e transferot, navistina ne mi e logicno :tapp:

Attachments

Член од
20 јануари 2009
Мислења
658
Поени од реакции
544
Што има да е нелогично... Ова во твоја корсит е :) ?
Уживај додека можеш и готово, кога ќе ти ја скратат брзината не се жали :)
hehe go koristam maksimalno, ama mi bese cudno, so znam da ne ima nekoja novost, da ne stanaja darezlivi od t-home, so znam, se bidva :pos2::pos2: jbg dur e brz ke trosam :)

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.224
Поени од реакции
6.269
Ova e fatamorgana.Koristam paket od 10GB i koga izvrsija update na 10.8GB brzinata ne mi ja namalija.Toa bese zavcera.Vcera popladne napraviv 15Gb i togas mi ja namalija brzinata.No pred dva saati primetiv deka povtorno brzinata e okolu 3,5MB i spustam maksimum kolku sto mozam dodeka ne mi ja namalile povtorno.Ili imaat problemi so meracite ili namerno pustaat poradi konkurencijata COSMOFON sto ke pocne od 15Mart da dava popovolni paketi od niv.Koristete guzva dodeka mozete oti i taka i taka koga togas ke se stabilizira kratenjeto na brzinite.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
И официјално, покачени се брзините на 8mbps, т.е. 10 mbps , Сурф+ и Макс+.

:wink:

Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
Да, а што е финтата со MaxADSL?
Нив кој ги ебе значи? Овие даваат повеќе пари и ај ќе им пуштиме поголема брзина, а другиве нек си ебат коњите со 6 мега бита?

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Очигледно сакаат да ги натераат сите да мигрираат во call and surf.

Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
Па нема да сакам.
Не ми требаат 150 гб. Не ми требаат + минути безплатни за зборење. Не ми се даваат 100-200 денари повеќе.

Лопови!

Kajgana Shop

На врв Bottom