Кабелски интернет, предности, штети...

_master

*Big Barsa Fan*
Член од
15 август 2007
Мислења
535
Поени од реакции
18
Imam kabelski internet koj vo posledno vreme e za nikade na ovie testovi na internet mi pokazue deka imam 33kbps download a upload nisto ne pokazuva jas voopsto imam edvaj 5kbps download so e problemot i kako moze da se resi bidejki ne e do mrezata kaj moi drugari na istiot provajder e se vo red POMOS....:uvo:

Член од
28 јули 2007
Мислења
111
Поени од реакции
0
jas go imam i zanikade e ja nikat ne sum imal 125 kbs a nema ni da imam dzabe pisue taka i ja planiram da go otkazam zaedno so televizijata na cabletel zaso nema misto asalno ni na programite samo bugarski i srpski kafanski pejacki ima niso dr

_master

*Big Barsa Fan*
Член од
15 август 2007
Мислења
535
Поени од реакции
18
abe nema limit internetot ednostavno neli sucks eve sega gledam drug operator za 500 denari 512kbps brzina 5gb download a na ovoj mu plakam 700 ma nema vrska.:uvo:

Член од
5 август 2006
Мислења
164
Поени од реакции
10
Ќе може ли некој да ми каже кои кабелски оператори постојат во Автокоманда и кои од нив нудат интернет. Планирам во тој дел да седам па сега се интересирам за условите а и не знам кои се кабелските оператори...

Smasher

Професионален молер
Член од
27 јуни 2007
Мислења
811
Поени од реакции
9
Ќе може ли некој да ми каже кои кабелски оператори постојат во Автокоманда и кои од нив нудат интернет. Планирам во тој дел да седам па сега се интересирам за условите а и не знам кои се кабелските оператори...
Мислам дека CableTel, а можеби и Телекабел (Image), не сум многу сигурен за второво.

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Јас не користам кабелски интернет. Сум приклучен на приватна ADSL мрежа со брзини од 1804kb/s download и 864kb/s upload, но лимитиран сум на 11GB месечно.

Член од
2 април 2007
Мислења
394
Поени од реакции
13
Novi paketi od Telekabel?

Nesto gledam na info kanalot iznenaduvanja za korisnicite...
Da ne znae nekoj nesto?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Јас сум на Теленет (Телекабел), Денес е први септември, промени нема, 1 мегабит е брзината. А блогот твој не ми го отвара, незнам зашто.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
И кај мене не го отвора блогот, ама брзината на пакетот е таа.. 4 мегабита на почеток, 2 преку цел месец? :)
Sephiroth, пробај рестартирај го модемот.

Attachments

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Какви црни 4 бе? едвај ми иде до 150 кб/с. Ај ке идам деноиве да платам сметка па ке ги искарам малце.

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
И кај мене не го отвора блогот, ама брзината на пакетот е таа.. 4 мегабита на почеток, 2 преку цел месец? :)
Sephiroth, пробај рестартирај го модемот.
Не. 4 мегабита на почеток, после 3 гигабајти одиш на 2 мегабита, после 6 на 1 мегабит и толку. Тоа е најниското на што ќе те спуштат. (Не ги памтам точно гигабајтиве... или се вака како што напишав, или 3 треба да се замени со 6 и втората 6ка со 10).
Значи во превод, имаш unlimited 1mbps/256kbps.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Ah, shucks.. бар да беа 2 мегабита за остатокот.. вака единствена предност во однос на МтНет им е тоа што нема договор.

Kajgana Shop

На врв Bottom