Кабелски интернет, предности, штети...

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Na hakerive za modemi im sitkam za 1500den Soft+Toolz prilagodeni za Leech od Rapidshare. Znaci nema proxy tuku automatski se menja Ip posle prviot simnat fajl, i pusta sleden fajl itn, bez cekanje....probano so 5100 modem

P.S Se zaebavam, NE se sitka :)

Член од
20 јуни 2007
Мислења
56
Поени од реакции
0
Епа тоа е работата.. таа серија (5ххх) воопшто не е возможно да се флешува софтверски, т.е. без кабел. Да можеше.. ехее (=
И дури и да успееш да ја флешуваш тоа ке трае се до наредниот рестарт на модемот...

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Абе да не знае некој шо се дешава со кабловскиов овие 2 дена? Т.е. вчера у Центар немале нет или споро терало, а денес Аеродром многу споро тера нетов, едвај МСН уклучив, а google 5 минути ми се отвараше.

Член од
21 февруари 2007
Мислења
234
Поени од реакции
10
и кај нас мислам Прилеп така беше ...
али не падна мн бавен беше но сигурен п по 15мин се крена на старото..
до серверите це да е..

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
Дали има некој искуство со БТВ Битола кабелскиот интернет и телевизија? Имаат избор на повеќе пакети, види овде кои.

Интересно е што нудат 3072 / 512 за 3000 денари.

Кажете ми искуство, квалитет, услужност, ...

Не сум многу задоволен од МОБИ, па размислувам да се префрлам.

Jimmy

Организатор
Член од
26 мај 2006
Мислења
927
Поени од реакции
312
Дали има некој искуство со БТВ Битола кабелскиот интернет и телевизија? Имаат избор на повеќе пакети, види овде кои.

Јас сум на МАХ ADSL на МТ и уште малку ми истекува договорот и сигурно се префрлам на кабелски интернет, само сеуште не знам дали на Моби али на БТВ. И јас ги видов цените на БТВ пред некој ден и има голема разлика со Моби.
Пр. Кај Моби брзина од 2048 / 512 за 2000 ден. а кај Моби истата услуга е 3000 ден. Мислам, голема е разликата. Е сега не знам како е кај БТВ, ама по форумот што го имаат (http://www.activeboard.com/forum.spark?forumID=111173&p=1) не ми се сериозни, мислам многу глупи работи пишат админите, али ништо подолу не се ниту Моби, кај нив админот не е регистриран на форумот повеќе од 10 дена. Али сепак услугата е битна, а оттаму ме уверуваат дека се е во најдобар ред. Сепак, доколку мене ме прашуваш, побрзо би одел на БТВ отколку на Моби.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569

Пред недела дена кога бев во Битола го пробав интернетот од МОБИ кај братучед ми.. стандардна понуда од Роби/Телекабел, со се` добро и лошо што оди со неа :)

Ако договорот е на неодредено време (или воопшто нема договор), не те кошта ништо да ги пробаш еден месец.. ако веќе си бил корисник на МОБИ, значи имаш модем и коаксијален кабел до него, така да би требало да можеш да се договориш со тие дечките од БТВ што местат да не платиш 1200 за поврзување.. освен ако конекцијата не е директно преку Ethernet, без модем :)

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Како го решавате проблемот со статичка IP адреса кај кабловскиот интернет за Rapid?

Значи прашањето ми е кои се вашите искуства и како може да се надмине тоа, за било кој кабелски.

Dr_ViRuS

DarkSide with green light
Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
28
Како го решавате проблемот со статичка IP адреса кај кабловскиот интернет за Rapid?

Значи прашањето ми е кои се вашите искуства и како може да се надмине тоа, за било кој кабелски.
so proxy selgni si proxy sel addon za firefox i se e reseno

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Сум пробал, ама во главно тешко со нив. Или се спори или премногу луѓе ги користат и неможе да се користат на Рапид.

Има некој посебни proxy ја што се добри?

Dr_ViRuS

DarkSide with green light
Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
28
pa ima mnogu nacini da za baraza proxy na primer nema da rabotis so amerikansko ke teras evropsko trasata na mekdonskite isp e preku germanija so znaci germansko proxy ke ti e najbrzo

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500

So staticka IP neznam kako bi mozelo da se sredi. Na Telekabel e polesno posto dodeluvaat 3 IP adresi po user i moze da si gi rotiras tie 3 adresi.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Како се ротираат?
Pa eden nacin e probaj stavi druga mrezna karta, ke dobies nova IP.Znaci so promena na MAC menjas i IP.E sea poteskiot del e da najdes soft za toa i celiot proces da go avtomatiziras, ali se prai:wink: A sigurno nema da objasnam u detalji kako se prai pa da pocnat site da tegnat od Rapid i netov koj ionaka e spor da stane totalno shit.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Pa eden nacin e probaj stavi druga mrezna karta, ke dobies nova IP.Znaci so promena na MAC menjas i IP.E sea poteskiot del e da najdes soft za toa i celiot proces da go avtomatiziras, ali se prai:wink: A sigurno nema da objasnam u detalji kako se prai pa da pocnat site da tegnat od Rapid i netov koj ionaka e spor da stane totalno shit.
Незнам на кој кабел си, али ја сум на Телекабел и еве сеа после 24 гига сеуште ми тера со 1мегабит. Дај кажи ако има некое програмче за тоа, рапидшеров ме уби, а мука е да барам проксија.

Kajgana Shop

На врв Bottom