Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Пробај,преинсталирај го Windows-от и пред било што да инсталираш,направи спеедтест.И јас го имав истиот проблем,еве сега пак го имам,ќе треба изгледа пак да го преинсталирам.

Kaj mene e isto, i jas preinstalirav ama ne e do toa.Problemot e vo parnicata.

Kaj mene e isto, i jas preinstalirav ama ne e do toa.Problemot e vo parnicata.

Каква парница? Судска? :D
Ако знае некој нешто, дај да го разрешиме проблемов, гледам дека не е само мојов случај. Некој стручен да се појави со решение или совет.
Од техничка поддршка не гледам некое фајде, велат не е до нив... Да не е хардверски проблемов? Каблите, сплитерот, модемот, парното во собата. :P

До копјутерите е верувајте.
Под хитно да го исклучите Automatic updates на windows-ot.

До копјутерите е верувајте.
Под хитно да го исклучите Automatic updates на windows-ot.

Пријател ако не е проблем да те прашам од кај ги копаш советиве те молам просветли ме, реинстал на ОС, аутоматик апдејт што е наредно да го смениме времето на часовникот ..... оф леле

Иначе најчестот проблем се париците така да додека они не си ги средат париците ние корисниците ке го јадеме стапот друго решение просто кажано не постои барем сеа за сеа....

Абе не знам дали е само кај нас вака или и кај други, мене пак ми идеше со многу поголема брзина од што треба, 1.5 мегабајти во секунда, а комшиите под мене викаат дека им идело до 3-4 пред некој ден (заедно го делиме истиот). Знам дека повеќето имаат проблеми со интернетов али кај нас е скрос обратно, многу повеќе ни иде од што треба :)

Пријател ако не е проблем да те прашам од кај ги копаш советиве те молам просветли ме, реинстал на ОС, аутоматик апдејт што е наредно да го смениме времето на часовникот ..... оф леле

Иначе најчестот проблем се париците така да додека они не си ги средат париците ние корисниците ке го јадеме стапот друго решение просто кажано не постои барем сеа за сеа....

Изгледаш како да знаеш за што зборуваш, па ако не те мрзи да ми објасниш што е штосов со ''парици''? Колку да имам материјал кога ќе се расправам со вообразени техничари од Т-Хоме на телефон...

Прво пријател,истио проблем го имав.Второ,не сум сонце јас да те просветлам,ако сакаш да се просветлиш излези на сонце.Трето.луѓе што се разбираат,ми кажаа да го преинсталирам,и да ги исклучам апдејтите.
Четврто,јас не те фатив тебе за гуша,ако сакаш пробај си,ако не не мораш.
Некој се труди овде да ви помогни,некој паметен се прај!:tapp:

што е ова,не ми се апдејтира остварениот сообраќај.
Ми покажува од вчера од 4:30,пред 280 саати.
Кога ке надминам 25 гб ке ми се намали веднаш без разлика што пишува таму,или кога ке напише 25гб тогаш?

Кога ке надминам 25 гб ке ми се намали веднаш без разлика што пишува таму,или кога ке напише 25гб тогаш?
кога ке напише 25 гига тогаш затоа има финта додека се апдејтира сообракајот на страната симнувај брзо колку можеш:wink:

кога ке напише 25 гига тогаш затоа има финта додека се апдејтира сообракајот на страната симнувај брзо колку можеш:wink:
ок значи да ги профуцкам набрзина неколку HD филмови :pos2:

Каква парница? Судска? :D
Ако знае некој нешто, дај да го разрешиме проблемов, гледам дека не е само мојов случај. Некој стручен да се појави со решение или совет.
Од техничка поддршка не гледам некое фајде, велат не е до нив... Да не е хардверски проблемов? Каблите, сплитерот, модемот, парното во собата. :P

Parnica na banderata od kaj sto ti doaga kabelot do doma kaj tebe.Kaj prijatel moj go resija ovoj problem so promena na taa parnica.

и мене не ми се апдејтира сообракајот, од вчера 4.20 отогај симнав тон филмови и музика, ќе ме распарчат кога ќе се апдејтира страната

Остварен ADSL сообраќај за корисничкото име NVM@t-home.mk заклучно со 01/12/2009 16:12:25:

Сообраќај (upload + download):
11757.08 MB

И утре кога ќе проверам потрошени 14 гига :tapp::tapp:

Кога ќе надминеш ти го успоруваат штом се апдејтира на повеќе од 25. Редовно секој месец праам повеќе од 25.
Еве од минатиот.

Attachments

• t-home.JPG
    t-home.JPG
    34,9 KB · Прегледи: 41
овоа е голема бројка, сакаш да кажеш бројачот може да не им се апдејтира и по неколку дена? оти од 25 до 60 гига треба доста време да се напраи. значи кога сум близу до 25 гига да се оддадам на download

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom