Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Da imase eden so imase problem mesto mt.net na novite korisnici treba da pisuva t-home.com.mk

Хммм ми треба малце помош пак :).

Една другарка има Маx Адсл и веќе 5 дена има проблеми никако не може да се конектира. Постојано и пишува погрешен јузер или пасворд. Таа ми вика 100% е сигурна дека јузерот и пасот се точни. Се јавила на 080012345 и викаат ресетирај рутер, остави го исклучен итн итн, ама пак нејќе. Потоа и рекле да проба директно без сплитер на модемот при што почнала да добива друг Error. Кога им го кажала то, тие викаат: Ех сега постојано пробувај да се конектираш и ќе се конектира! --- WTF?
Утре ќе појдам да видам што е проблемот, но сакав да прашам да не имал некој сличен проблем па да не се мачам ако не може да се реши, или да барам каде е проблемот.
Фала :helou:
Нека пиши 192.168.1.254 у интернет експлорер и кај интернет нека напрае Connect

Што е работава со нетов, на секои 2 минути се исклу4ува, ми идеше тоа модемот преку прозор да го фрлам, се заебаваат овие со нас или што.....?

Којзнае.
Види сплитерот нешто да не те зеза.
Јас немам никакви проблеми. :)

И кај мене го нема повеќе тој проблем.
Uptime:1 day, 6:12:09
Порано DSL конекцијата се синхронизираше на 2 минути, најдолго што држеше е 3-4 часа.

Јас ти препорачувам ако одамна имаш ADSL од т-хоум и немаш чепкано ништо, да се јавиш на 0800 12345 и да го пријавиш проблемов.

17473975ir7.png

Хихи.

ама ова ти е D-Link модем-от?!
1636 hours = 68 дена :toe:

Да, бидејќи Принц горе спомна синхронизирање на модемот со централата. Него, не е тоа битно. Од пред 2 месеци по грешка ми пуштиле 8/1mbps, не дека се жалам...

Се јавив али има некои сто стварно незнаат сто да ти кажат па ќутат цело време и на крај ке ти ре4ат провери си дали правилно ти е приклу4ена опремата, али нема везе еве сеа (и до прееска заебавасе) али сеа добро иде , па ке видиме понатаму..

ja sum na on net adsl i go imam istiot problem veke 2 nedeli,smeniv i oprema i prijavuvam edno 2-30 pati ali sve gjabe u m.p

Без поминат лимит, брзината последните два дена ми е оваа
359692700.png

Ќе пријавеле кај колегите :tapp:

Без поминат лимит, брзината последните два дена ми е оваа
359692700.png

Ќе пријавеле кај колегите :tapp:

Де ѕирни некоја страна поназад, барај во моите мислења едно програме smbd, тоа најверодостојно ќе ти покаже колкав е download/upload

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom