Шесто сетило

• Креатор на темата Креатор на темата black angel
  • Време на започнување Време на започнување
молам??:nesum: А кое е тоа, млада госпоѓице :) И аљоу а да расчистиме кое е 6тото сетило? хехе оти очигледно за нас 6то сетило е и способност за миење на кола :wink:

ТОЧНО сосема точно од кај знаеме кое е 6то сетило (може телепатијата е 7 или 8 или 9 .....) 6то може е интуицијата. За тие што им е нејасно што зборувам имаме 5 сетила вид вкус мирис слух допир - НЕ Е МОЖНО 6то ДА БИДЕ И ТЕЛЕПАИЈА И ИНТУИЦИЈА И ТЕЛКИНЕЗА И АСТАЛНА ПРОЕКЦИЈА....

ТОЧНО сосема точно од кај знаеме кое е 6то сетило (може телепатијата е 7 или 8 или 9 .....) 6то може е интуицијата. За тие што им е нејасно што зборувам имаме 5 сетила вид вкус мирис слух допир - НЕ Е МОЖНО 6то ДА БИДЕ И ТЕЛЕПАИЈА И ИНТУИЦИЈА И ТЕЛКИНЕЗА И АСТАЛНА ПРОЕКЦИЈА....

sesto setilo go vikaat bas zaradi toa deka e mistericno i deka nie imame samo 5setila
svakas
toa
e metafora
a inace imas za poeke informacii black angel spisaniee
sesto setilo se vika
bidejki jas sakam da citam i mnoguuuu me interesiraat ovie temi
ne za dzabe
i jas imam besni slucki
i kako da ke veruvam vo sebe
a ti veruvam i tebe black angel

Шесто сетило
ne bi sakala da se falalm no jas imam 6 setilo ili telepatija.Sakam da go slusnam vaseto mislenje za ovaa pojava vo coveckiot mozok i dali nekoj moze da ja objasni>Ve ocekuvam!:helou:

i jas imam... i site luge na svetot samo sto nekoj (a ocigledno poveketo) ne se svesni za toa... toa vsusnos se narekuva i treto oko koe e smesteno na celoto vo sredinata nad nosot. odnosno tamu se naoga eden energetski centar t.e. 6-ta cakra. .. i ne bi rekla deka toa e pojava na coveckiot mozok tuku kontaktot na nesvesnoto so svesnoto, t.e. komunikacijata na teloto odnosno umot so nasata dusa(sea se razbira kaj nekoj e poizrazena kaj nekoj ne-razbirlivo zasto poveketo ne veruvaat vo toa)
bravo black angel dobra tema

Абе сите имаме шесто сетило али треба да го вклучиме мозокот :>)

Епа вака...
јас имам прочитано дека научниците ,претпоствуваат дека се работи за орган кој е осетлив на светлината и кој го поседуваат цицачите,и кој е во функција за да ги синхронизира другите органи во ритамот познат како ден и ноќ...
штом постои кај цицачите постои и кај човекот..
тоа е мала жлезда ,која е тешка 200 милиграми и се наоѓа во основата на черепот и затоа се верува дека тибетантските лами го правеле оној хируршки зафат за да се здобијат со паранормални способности,т.е да го отворат третото око.мислат дека станува збор за хипофизата како дел од ендокриниот систем,чија што функција и ден денес не е добро позната...
епа ај доста е

Sekoj ima 6 setilo ama zavisi koj kako go koristi ... ;)

Еве вака мислење од мене, искрено пошо јас сакав да дадам предлог за оваа тема пошо денес паднавме на муабет. Па јас мислам вака: најпрво да се разбереме дека имаме 6то сетило и тоа секој човек буквално ама сега мене ми се вртат 2 теории околу тоа.
1.-Дека многу одамна нашите предци го имале ова сетило сите, и сите редовно го употребувале. Но со тек на време почнале да си го усовршуваат животот па така што ова сетило се изгубило т.е. закжлавило а на негово место се јавило друго пример интелегенцијата на човекот па така сега кај поедини луѓе се јавува тоа сетило ама пошто тие се малцинство а повеќето луѓе односно мнозинството неможејки да го сватат тоа го негираат па тако во иднина ке се изгуби ке се закжлави целосно ова слично како и со слепото црево.
2.-Дека со тек на време како што ги развиваме нашите сетила ни се развива и тоа. Но неговиот развој е малце покасно почнат бидејки и сме немале некоја потреба од него , па се вака што повеќе и повеќе одминува времево тоа сетило повеќе ни треба и ние всушност сега го тренираме па за неколку генерации после нас тие ке можат да го користат како ние шо мојме да ги користиме овие 5 те познати.
А ако сакаш по детално околу ова пошо јас си го објаснивам и малку пошироко со повеќе детали и факти пиши на форумов и ке дообјаснам.
а иначе мојш да напишиш нешо за таквото чувство начинот на кој го чувствуваш, како дојде до тој заклучок дека имаш 6то сетило.:helou:

sekoj ima sesto setilo samo sto josh ne ste svatile kako se koristi eve jas sum vidovit da vi kazam pravo ama ne koga sakam i kako tuku taka nesakajkata mi dojde nesto ama koga mi dojde stvarno mi se dese te taka odednash nesto pred o4i mi izlegne i posle gledam realno stane ne e zafrkancija...:nenene:

sekoj ima sesto setilo samo sto josh ne ste svatile kako se koristi eve jas sum vidovit da vi kazam pravo ama ne koga sakam i kako tuku taka nesakajkata mi dojde nesto ama koga mi dojde stvarno mi se dese te taka odednash nesto pred o4i mi izlegne i posle gledam realno stane ne e zafrkancija...:nenene:
Kakov be vidovit. Brat odi lazi nekoj drug. Vidoviti se lugeto sto se bavat so meditacii, astralni proekcii i drugi takvi stvari, a ne tebe taka ti doslo.

Kakov be vidovit. Brat odi lazi nekoj drug. Vidoviti se lugeto sto se bavat so meditacii, astralni proekcii i drugi takvi stvari, a ne tebe taka ti doslo.
:kesa: Ваууу видовит сум бил бе...
Ја се бавам со медитации , астрални проекции па пак не сум видовит :) .... Така само ги прочистувам чакрите и се полнам со позитивна енергија :baeh:. Луѓето кој медитираат само имаат поголема концентрација и заради тоа најчесто тие што се „видовити“ ја практикуваат..

hahahahahahahahahhahaha
BlInd Se RaDuvaaa ...
VidoVt Eee ... :D
LoooL
InteReSna Tema...

:kesa: Ваууу видовит сум бил бе...
Ја се бавам со медитации , астрални проекции па пак не сум видовит :) .... Така само ги прочистувам чакрите и се полнам со позитивна енергија :baeh:. Луѓето кој медитираат само имаат поголема концентрација и заради тоа најчесто тие што се „видовити“ ја практикуваат..
E dobro de i jas ja praktikuvam i navistina mnogu pomaga meditacijata.

i so pravesh koga meditirash so sedesh i spiesh ja toa taka go svakam:toe:

Во природата шестото сетило е многу поизразено го имаат многу врсти на влечуги, водоземци, како и на риби. На пример кај некои гуштери постои структура сместена на врвот на главата која поседува карактеристики слични на око-фоторецептор, а во некои случаи и очно ткиво.
Научниците претпоставуваат дека се работи за орган кој е осетлив на светлина и кој функционира како внатрешен биолошки часовник и им овозможува на останатите органи да се синхронизираат со ритамот како ден-ноќ.
Тоа е мала жлезда тешка околу 200 милиграми и се наоѓа во основата на черепот. Станува збор за хипофизата како една од компонентите на еднокриниот систем, чија што функција и ден денес во добар дел не е позната. Уште од антички времиња хипофизата се сметала за загатка и околу неа константно се водела расправии. Интересно е тоа што гркот Херофил уште пред нашата ера тврдел дека таа жлезда всушност е филтер кој има задача да го регулира протокот на мисли додека пак Картес верувал дека таа е вентил помеѓу телото и душата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom