Абе види ако ти падне напонот ќе имаш други проблеми како рестарт на пц итн, точно е тоа дека рутер или модем се ресетира но не нонстоп + види рутер статистики кога што се десило, ќе ти покаже дали е рестарт дали па паѓа од кај нив. На крај на крај ете и да ти е од напонот ко што мислиш иди у најблиската продавница за пц и купи си power protector продужен 300-500 ден е и после да видиме дали ќе ти паѓа напонот. Ако не е до напонот иди у мт њет и лупни им го од глава тоа продужниот дубаранската монополска нивна.
Значи тоа е исто кај сите само да те вртат у круг, не дека знаат што е проблемот али ако ти го каже може да го скинеш договорот доколку е од нивна страна, а вака најлесно кажи "Дечко кај тебе нешто е дали антивирусот, дали модемот, дали напонот, дали windowsot итн итн" Кај мене јас цело зимо имав проблеми лани од ноември до април скоро нонстоп пагаше конекцијата на секои 4-5 минс, a.k.a SNR маргинот ми паѓаше ко лудо и ма јавувај се ма фаќај врски ма ова ма он ништо, чим им се јавиш нетот не паѓа и после 1-2 саати пак истото беше паѓаше нонстоп.
И на крај знаете како се поправи, јебига кога ја поправаа улицата кај мене местеа нови цевки за вода од дожд ги натопија каблите за телефон под земја што идат и оп мораа да ѓи мењаат. После тоа никакви проблеми ни паѓање на конекција нит ништо. Но тоа е македонското кој го е*е корисникот, никад не е у право. И они и офф нет пуштаат конекции а не им се прилагодени линиите за тоа, абе смешки се. Ај доста текст напишав како семинарска да пишувам ми изгледа.