Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
Сакам да прашам дали АДСЛ може да се подели на 2 компјутера (да бидат во исто време уклучени :) ) само со обичен свитч??
Aко ти се поврзани двата компјутера на иста телефонска линија(во една куќа зналит), или ако се во мрежа поврзани нема да имаш проблем иначе не мојт поинаку.:helou:

Абе и да прашам воедно дали имат некој овде шо имаше MaxADSL 2 пакетот кој го појачаја на MaxADSL 10 и да ми кажит дали му е крената брзината од 1.5 на 4 мегабита???

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Aко ти се поврзани двата компјутера на иста телефонска линија(во една куќа зналит), или ако се во мрежа поврзани нема да имаш проблем иначе не мојт поинаку.:helou:

Абе и да прашам воедно дали имат некој овде шо имаше MaxADSL 2 пакетот кој го појачаја на MaxADSL 10 и да ми кажит дали му е крената брзината од 1.5 на 4 мегабита???
јас имав макс 2 и уште вечерта од кога почнаа со новите пакети ( 01.09.08 ) ми ја зголемија брзината, а некои корисници чекаа и по недела-две:toe:... ако сеуште не ти е зголемена, call 080012345

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
јас имав макс 2 и уште вечерта од кога почнаа со новите пакети ( 01.09.08 ) ми ја зголемија брзината, а некои корисници чекаа и по недела-две:toe:... ако сеуште не ти е зголемена, call 080012345
Aбе јас се јавив пред извесно време и ми рекоја од 15 октомври ке ги зголемеле брзините ама пак не ми ја имаа зголемено
А сега не се јавувам пошо префрлив 10гб и паднат ми е џабе ке се јавувам...ај ке видам од 1ви...

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
абе нема време за чекање јавувај се да го добиеш тоа што си го платил, така ако сите правиме да чекаме нив многу убаво ќе им биде. За македонски провајдери само да ги спамуваш додека не ти средат тоа што треба да го добиеш.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
15-ти октомври беше, али сега од први ноември ќе зголемеле. После пак ќе биде 15-ти али ноември, па 1 декември и така натаму. Ај повеќе среќа во 2009-та.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
15-ти октомври беше, али сега од први ноември ќе зголемеле. После пак ќе биде 15-ти али ноември, па 1 декември и така натаму. Ај повеќе среќа во 2009-та.
од први ноември МОРА да зголемат поради ИПТВ, пишав јас во еден пост ( види неколку стр. поназад ) дека за иптв брзината мора да е поголема од 8мбпс. Тие вака едвај по 5-6 ни даваат, а не па 8...
значи доколку сакаат интернет телевизијата да биде достапна за сите корисници мора да ги покачат брзините

P

Princ

Гостин
Значи и интеренетот на Т-хоум е тапа...
Гола вода, п*****н дим, моч*а у ветер... Жените јас на нив:sekss:
Од први септември бе толку чести дисконекти, на 3 минути и не им чуе. Џабе се и жалби и се. Од 080012345 викаат ние не можеме ништо повише, од 171 на приговорот ти враќаат со она шаблонот "брзината на пристап зависи од серверот до кој пристапуваш"... Мамичето ваше капиталистичко. Цркнете!

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
у кратки зворови сакат да ти казат "Welcome to Macedonia, have a shitty net" :pos2: демек страницата што си ја отварал хостот нив бил спор абе бабини деветини, не знаат како да те откачат дека не им работи смешната финта веќе " A каков антивирус користите" Ко божем антивирусот ако не е кај нив на листа дупел. абе смешки се, а да дојдат уште едно 5 провајдери нови да видиш како има да те служат има и дома гратис да ти доаѓаат да не ги изгубиш како корисник. Друга смешна финта беше "А да не ти е нестабилен напонот ", демек да не пага напонот па модемот се ресетира. Абе исти се и двата и мт њет и офф нет. Исти к**ац у две верзии.

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Да прашам нешто до тие што се разбираат значи имам два стана еден по друг и адсл2 само на горниот стана на телефонот имам сплитер а на долниот немам е сега ми рекоа од тамо дека ке ми пага нетот како можам да го решам проблемов?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
у кратки зворови сакат да ти казат "Welcome to Macedonia, have a shitty net" :pos2: демек страницата што си ја отварал хостот нив бил спор абе бабини деветини, не знаат како да те откачат дека не им работи смешната финта веќе " A каков антивирус користите" Ко божем антивирусот ако не е кај нив на листа дупел. абе смешки се, а да дојдат уште едно 5 провајдери нови да видиш како има да те служат има и дома гратис да ти доаѓаат да не ги изгубиш како корисник. Друга смешна финта беше "А да не ти е нестабилен напонот ", демек да не пага напонот па модемот се ресетира. Абе исти се и двата и мт њет и офф нет. Исти к**ац у две верзии.
за ова со антивирусот колку се имам смеено... се јавувам во техничка, кажувам дека ми паѓа нетот и слаба е брзината и ми вика што антивирус имате ?
му кажувам, касперски и тој од таму, епа господине еве го проблемот, избришете го и ставете некој друг :pos:
и после 10ина минути му се јавувам као демек сум го избришал антивирусот и му викам
- и сега, избришан е антивирусот и пак исто
реплика:
-епа добро тогаш, ај ќе пишеме еден налог ќе дојдат колегите...

а истото ми го кажаа и мене во врска со напонот, да сум ставел некој си UPS уред за да го одржувал напонот константен демек ќе се подобрела стабилноста. А што врска има напонот со линијата... :toe:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Има со напојувањето на рутерот. Ако падне напонот се рестартира рутерот. Тој е по осетлив на струјата.
Значи може тоа да е проблемот кај мене... ќе пробам и со таа опција па да видам што/како ќе излезе

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
Абе види ако ти падне напонот ќе имаш други проблеми како рестарт на пц итн, точно е тоа дека рутер или модем се ресетира но не нонстоп + види рутер статистики кога што се десило, ќе ти покаже дали е рестарт дали па паѓа од кај нив. На крај на крај ете и да ти е од напонот ко што мислиш иди у најблиската продавница за пц и купи си power protector продужен 300-500 ден е и после да видиме дали ќе ти паѓа напонот. Ако не е до напонот иди у мт њет и лупни им го од глава тоа продужниот дубаранската монополска нивна.

Значи тоа е исто кај сите само да те вртат у круг, не дека знаат што е проблемот али ако ти го каже може да го скинеш договорот доколку е од нивна страна, а вака најлесно кажи "Дечко кај тебе нешто е дали антивирусот, дали модемот, дали напонот, дали windowsot итн итн" Кај мене јас цело зимо имав проблеми лани од ноември до април скоро нонстоп пагаше конекцијата на секои 4-5 минс, a.k.a SNR маргинот ми паѓаше ко лудо и ма јавувај се ма фаќај врски ма ова ма он ништо, чим им се јавиш нетот не паѓа и после 1-2 саати пак истото беше паѓаше нонстоп.

И на крај знаете како се поправи, јебига кога ја поправаа улицата кај мене местеа нови цевки за вода од дожд ги натопија каблите за телефон под земја што идат и оп мораа да ѓи мењаат. После тоа никакви проблеми ни паѓање на конекција нит ништо. Но тоа е македонското кој го е*е корисникот, никад не е у право. И они и офф нет пуштаат конекции а не им се прилагодени линиите за тоа, абе смешки се. Ај доста текст напишав како семинарска да пишувам ми изгледа.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Значи може тоа да е проблемот кај мене... ќе пробам и со таа опција па да видам што/како ќе излезе
Мислам џабе ќе пробуваш, очигледно е дека многу почнаа да се жалат откако зголемија брзини и ги воведоа comfort пакетите, изгледа се преценија во можностите (или поверојатно дека знаеа што ќе биде, ама само гледаат на профит).

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Проблем е IPTV, сега тоа имплентираат и изгледа не оди глатко, па мораат чуда да прават за да ги средат брзините.

Kajgana Shop

На врв Bottom