Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
да ми каже некоја дали е негораничен лимито веке оти кај мене веке 5-6 дека одкоа ми е поминан и пак е со иста брзина
тим4е ман, ти кажав ја дека нема врска тоа што не ти ја намалиле, не му се секирај нема да платеш ниту денар повеќе... и кај мене така се има случувано ( надминат лимит, брзина иста ) па не сме од вчера бе :)
шибај и не му ја мисли :smir:

king24

Pirat
Член од
8 ноември 2007
Мислења
147
Поени од реакции
2
да ми каже некоја дали е негораничен лимито веке оти кај мене веке 5-6 дека одкоа ми е поминан и пак е со иста брзина
Kористи додека не ти ја намалиле брзината ако го имаш поминатот лимитот не се секирај нема да платиш повеќе пари

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Еве баш сега земам од rapid со 775 mb/s а интернетот ми фуче :)

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Сакам да прашам дали АДСЛ може да се подели на 2 компјутера (да бидат во исто време уклучени :) ) само со обичен свитч??

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Сакам да прашам дали АДСЛ може да се подели на 2 компјутера (да бидат во исто време уклучени :) ) само со обичен свитч??
може, но прво ќе мораш да се јавиш во техничка тие да средат некои работи :)

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
грешка им е братче, им се дешавет и нив грешки кои ние нормално мораме да ги коритиме, јас последно така фатив пред некој месец и од 3GB ограничување јас напрајв 12 ко видов дек не пагат брзината

ама не се секирај нема да платиш појке...си имаш договор во кој така пишит :helou::helou:

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Може, нема никаков проблем. Не треба нигде да се јавуваш за да ти одобрат. Ќе направиш по 1 конекција на секој компјутер, се конектираш и тоа.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Може, нема никаков проблем. Не треба нигде да се јавуваш за да ти одобрат. Ќе направиш по 1 конекција на секој компјутер, се конектираш и тоа.
да да, имаш право нетреба одобрување:)
јас грешка го сфатив ова што беше напишано како да сака да биде конектиран од 2 компјутера со истиот јузер и пасс истовремено...

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
да да, имаш право нетреба одобрување:)
јас грешка го сфатив ова што беше напишано како да сака да биде конектиран од 2 компјутера со истиот јузер и пасс истовремено...
Па баш за тоа и збореше. Значи, еден јузер приврзан на 2 компјутери.

Член од
15 март 2008
Мислења
21
Поени од реакции
2
За конектирање од повеќе компјутери за ADSL зависи од опремата (модемот), а најчесто со модемите кои ги даваат може да се приклучат максимум 4 компјутери со едно корисничко име и лозинка.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
За конектирање од повеќе компјутери за ADSL зависи од опремата (модемот), а најчесто со модемите кои ги даваат може да се приклучат максимум 4 компјутери со едно корисничко име и лозинка.
за модемот мислам дека неможе да приклучеш 4 компјутери... а на овие томсон рутерите што ги даваат можеш да поврзеш 4 компјутери преку портите што се за мрежен кабел и уште еден компјутер преку усб портата

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
за модемот мислам дека неможе да приклучеш 4 компјутери... а на овие томсон рутерите што ги даваат можеш да поврзеш 4 компјутери преку портите што се за мрежен кабел и уште еден компјутер преку усб портата

Tocno taka samo sto na Thompson`ot prvite 3 porti se za kompjuter a 4 porta se koristi za IPTV taka.:salut:

Kajgana Shop

На врв Bottom