Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.616
Лан врска е 100 мб, ама да има 80 мб интернет... :nesvest:
Оти викате море 80 Мб, 8 мегабајти се, а 80 мегаБита...А како е можно не знам стварно,ама нема шанса да е на фотошоп,оти брат ми не го бива....јас му верувам,ама пак некако ми е чидно за верување.Да не имало некое тестирање,па на среќа да потрефил или грешка некоја од адсл...стварно појма неам.:toe:

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
Максимум модемот или рутерот што го имаш ако е адсл2 може да издржи до 24мб конекција над тоа треба да си на оптика брале со посебен модем за тоа. Што значи или ти е багувана нешто операта или пак како што кажа човек дека можда од лан си вадел.

Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
Сакаш верувај сакаш не и мене не ми беше верно и ме фати паника. сега пробав пак торентот да го симнувам и крева брзина ко ненормален преку опера. на 600кбпс го исклучив да не троши конекција....И мене не ми е верно али тоа е....
Дечко, а што модем имаш ? Ај те молам кажими...

Бтв за сликата не ти верувам. Туку дај одговорими на горното прашање.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.616
АДСЛ2 + Д - Линк модем така пишува ако ме прашаш за то...

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.616
Максимум модемот или рутерот што го имаш ако е адсл2 може да издржи до 24мб конекција над тоа треба да си на оптика брале со посебен модем за тоа. Што значи или ти е багувана нешто операта или пак како што кажа човек дека можда од лан си вадел.
Не можи мислам лан,пошо нема интранет на Т-Хоум барем јас колку што знам...ај за секој случај проверете симнете го торентот преку опера,тој на Prison Break темата што е ставен,7 епизода.....баш да видиме да не е до торентот...

Член од
13 март 2006
Мислења
103
Поени од реакции
4
како па да не ти поверував одма 200 миљарди ти иде брзината,и уште па запнал не убедува.иди лажи тоа деца у предшколска возраст

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
Епа линкни го торентот тука или страната од кај си го зел да видиме и ние да тестираме дали е до торентот ffs. Невозможно е тоа што го кажуваш али ај постирај линк па да испробаме :tv:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Не можи мислам лан,пошо нема интранет на Т-Хоум барем јас колку што знам...ај за секој случај проверете симнете го торентот преку опера,тој на Prison Break темата што е ставен,7 епизода.....баш да видиме да не е до торентот...
Dee_Jay, не е до торентот...
туку кажи ми, ја имаш уште таа брзина ? и направи некој тест на спидтест, он.нет.тест и некои слични страни и дај резултатите овде

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
Грешка во opera или моментален скок во брзината (грешка во opera). а епизодата се симнала за минута и некоја секунда, е па на 100GB пакетот оде со 8Mbps знаи 1MBps за една минута 60MB . А колку мегабајти е големината на епизодата?
Неможе повеќе да оде од теоретскиот лимит на ADSL конекцијата, што изнесува 24Mbps.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.616
како па да не ти поверував одма 200 миљарди ти иде брзината,и уште па запнал не убедува.иди лажи тоа деца у предшколска возраст
Море брат,не те тера никој да веруваш,и јас не верував ко вас,ама го видов скринштот,поверував,познавајќи го братми дека појма нема од фотошоп.
Епа линкни го торентот тука или страната од кај си го зел да видиме и ние да тестираме дали е до торентот ffs. Невозможно е тоа што го кажуваш али ај постирај линк па да испробаме :tv:
На темата Prison Break,претпоследна страна мислам,преку рапидшер е симнат торентот...

Dee_Jay, не е до торентот...
туку кажи ми, ја имаш уште таа брзина ? и направи некој тест на спидтест, он.нет.тест и некои слични страни и дај резултатите овде
Не бе батка,денеска еве ми паѓа на секои 5 минути,а ко пробав прееска пак да го сметнам истиот торент,креваше над 600,ама исклучив да не ми троши...а на други торенти,и страни споро е,некаде од 200-500 максимум...

Грешка во opera или моментален скок во брзината (грешка во opera). а епизодата се симнала за минута и некоја секунда, е па на 100GB пакетот оде со 8Mbps знаи 1MBps за една минута 60MB . А колку мегабајти е големината на епизодата?
Неможе повеќе да оде од теоретскиот лимит на ADSL конекцијата, што изнесува 24Mbps.
350Мб е епизодата батка,а се симнало за 1 мин и некоја секунда цела епизода.....

И пак че речам,не ви барам да ми верувате,немам ќар да ве лажам,јас прашав дали е возможно,пошо и јас не верував оти вчера нешто се заеба компјутеров и не можев да го видам скриншотот....:smir:

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
Епа ти напишавме дека не е возможно со тоа што објаснивме дека адсл2 модем може максимум да направи трансфер до 24мб/с над тоа mission imposible. не се љути ти, тука сме да си поприкажеме лаф муабет да си направиме :P. Иначе торентот го извадив од рапид али не го пушташе. А ме мрзи да мислам кој ми беше усерот на замунда.

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
Имаше и некој друг денес проблеми некои со нетот. Мислам не може да се конектира преку рутер или на модем се конектира но не отвара ништо ? од пред 20:00 до сега ?

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Имаше и некој друг денес проблеми некои со нетот. Мислам не може да се конектира преку рутер или на модем се конектира но не отвара ништо ? од пред 20:00 до сега ?
Јас ми се конектираше ама немаше нет:toe:

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
т-хоме прават дубари. и што е најсмешно техничката подршка автоматски им беше офф. :pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom