- Член од
- 7 јануари 2008
- Мислења
- 5.366
- Поени од реакции
- 804
Лан врска е 100 мб, ама да има 80 мб интернет... :nesvest:Абе и јас имам вадено толкава брзина кога симнувам од лан врска
Лан врска е 100 мб, ама да има 80 мб интернет... :nesvest:Абе и јас имам вадено толкава брзина кога симнувам од лан врска
Оти викате море 80 Мб, 8 мегабајти се, а 80 мегаБита...А како е можно не знам стварно,ама нема шанса да е на фотошоп,оти брат ми не го бива....јас му верувам,ама пак некако ми е чидно за верување.Да не имало некое тестирање,па на среќа да потрефил или грешка некоја од адсл...стварно појма неам.Лан врска е 100 мб, ама да има 80 мб интернет... :nesvest:
Дечко, а што модем имаш ? Ај те молам кажими...Сакаш верувај сакаш не и мене не ми беше верно и ме фати паника. сега пробав пак торентот да го симнувам и крева брзина ко ненормален преку опера. на 600кбпс го исклучив да не троши конекција....И мене не ми е верно али тоа е....
Не можи мислам лан,пошо нема интранет на Т-Хоум барем јас колку што знам...ај за секој случај проверете симнете го торентот преку опера,тој на Prison Break темата што е ставен,7 епизода.....баш да видиме да не е до торентот...Максимум модемот или рутерот што го имаш ако е адсл2 може да издржи до 24мб конекција над тоа треба да си на оптика брале со посебен модем за тоа. Што значи или ти е багувана нешто операта или пак како што кажа човек дека можда од лан си вадел.
Dee_Jay, не е до торентот...Не можи мислам лан,пошо нема интранет на Т-Хоум барем јас колку што знам...ај за секој случај проверете симнете го торентот преку опера,тој на Prison Break темата што е ставен,7 епизода.....баш да видиме да не е до торентот...
Море брат,не те тера никој да веруваш,и јас не верував ко вас,ама го видов скринштот,поверував,познавајќи го братми дека појма нема од фотошоп.како па да не ти поверував одма 200 миљарди ти иде брзината,и уште па запнал не убедува.иди лажи тоа деца у предшколска возраст
На темата Prison Break,претпоследна страна мислам,преку рапидшер е симнат торентот...Епа линкни го торентот тука или страната од кај си го зел да видиме и ние да тестираме дали е до торентот ffs. Невозможно е тоа што го кажуваш али ај постирај линк па да испробаме :tv:
Не бе батка,денеска еве ми паѓа на секои 5 минути,а ко пробав прееска пак да го сметнам истиот торент,креваше над 600,ама исклучив да не ми троши...а на други торенти,и страни споро е,некаде од 200-500 максимум...Dee_Jay, не е до торентот...
туку кажи ми, ја имаш уште таа брзина ? и направи некој тест на спидтест, он.нет.тест и некои слични страни и дај резултатите овде
350Мб е епизодата батка,а се симнало за 1 мин и некоја секунда цела епизода.....Грешка во opera или моментален скок во брзината (грешка во opera). а епизодата се симнала за минута и некоја секунда, е па на 100GB пакетот оде со 8Mbps знаи 1MBps за една минута 60MB . А колку мегабајти е големината на епизодата?
Неможе повеќе да оде од теоретскиот лимит на ADSL конекцијата, што изнесува 24Mbps.
Јас ми се конектираше ама немаше нетИмаше и некој друг денес проблеми некои со нетот. Мислам не може да се конектира преку рутер или на модем се конектира но не отвара ништо ? од пред 20:00 до сега ?